REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Liucina Rimgailė (nuotr. Organizatorių)

Liucina Rimgailė, desertų kūrėja, verslininkė šiandien drąsiai kalba apie įveiktus mitybos sutrikimus, kad padėtų tiems, kurie susiduria su tokiomis pat problemomis kaip ji kažkada.

49

Liucina Rimgailė, desertų kūrėja, verslininkė šiandien drąsiai kalba apie įveiktus mitybos sutrikimus, kad padėtų tiems, kurie susiduria su tokiomis pat problemomis kaip ji kažkada.

REKLAMA

„Kuo daugiau ir garsiau apie tai kalbėsime, tuo geriau suvoksime šios problemos mastą. Buvo laikas, kai apie tai galėjau kalbėti tik su ašaromis. Bet dabar noriu apie tai kalbėti drąsiai, be liūdesio, paskatinti kitus kalbėti ir padėti suprasti, kad labai sudėtinga iš tokių ligų išeiti vienam. O jei bus daugiau palaikančių žmonių, bus lengviau įveikti anoreksiją ar bulimiją“, – sako Liucina.

Liucinos valgymo sutrikimai prasidėjo jai studijuojant pirmame kurse. Merginai atrodė, kad ji turi daug laisvo laiko, taigi įsidarbino padavėja. Visą laiką buvo aktyvi, daug lakstė, intensyviai dirbo, nebūdavo kada papietauti, o vakare prieš miegą nemėgdavo gausiai prisivalgyti, taigi pasitenkindavo tik lengvu užkandžiu – varškės sūreliu, jogurtuku ar grūdėtos varškės indeliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš visą laiką suvokiau, kad per mažai valgau. Man reikia energijos visai dienai, bet stengiausi ją gauti iš mažiau kaloringo maisto. Aš supratau, kad save apgaudinėju, bet iš to išeiti viena pati negalėjau“, – apie akistatą su problema kalba Liucina.

REKLAMA

Svoris vis labiau krito, noras valgyti mažėjo, bet energijos nestigo, mergina jautėsi lengva ir kupina jėgų. „Žiūrėdama į veidrodį supratau, kad atrodau labai liesa, bet padaryti nieko negalėjau. Tokia būsena tęsėsi 3 metus“, – sako Liucina.

Nors ir sesuo, ir mama ne kartą užsiminė Liucinai, kad ji atrodo itin liekna, mergina rimčiau tuo susirūpino tik kai pradėjo draugauti su būsimu vyru.

„Ne paslaptis, kad nepakankamas maisto kiekis ir kaloringumas išderina visus moteriškus procesus. Turėjau tam tikrų problemų ir aš. Ilgainiui suvokiau, kad, kai ateis laikas ir mudu su vyru norėsime susilaukti kūdikio, tai gali tiesiog nepavykti“, – atvirai kalba Liucina.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi jauna moteris pasiryžo ir kreipėsi į specialistus. „Man labai pasisekė, kad susidūriau su puikiais specialistais, kurie mokėjo prieiti, pakalbinti, nemenkinti, nežlugdyti, pateikti viską taip, kad nesijaustum nurašytas ar turintis neišsprendžiamų problemų“, – su dėkingumu kalba jauna moteris.

Šiandien Liucina visiškai išsigydė mitybos sutrikimus, jaučiasi sveika ir laiminga. Ji ragina visus nebijoti, nedvejoti, išdrįsti prabilti apie savo problemas ir kreiptis pagalbos į specialistus.

Atviras Liucinos interviu laidoje „Laimingas, nes gyvas“ šį šeštadienį 17.25 per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų