REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Erika Vitulskienė su vyru Merūnu (nuotr. asm. archyvo)

Ne kartą viešumoje drąsinusi merginas, kad svoris nieko nereiškia, o „plius dydis“ yra nelygus nutukimui ar nesveikam gyvenimo būdui, garsaus operos solisto Merūno Vitulskio žmona, TV laidos vedėja ir mados namų savininkė Erika Vitulskienė pripažįsta esanti priklausoma nuo sporto ir į salę žengianti dėl visai kitų tikslų.

60

Ne kartą viešumoje drąsinusi merginas, kad svoris nieko nereiškia, o „plius dydis“ yra nelygus nutukimui ar nesveikam gyvenimo būdui, garsaus operos solisto Merūno Vitulskio žmona, TV laidos vedėja ir mados namų savininkė Erika Vitulskienė pripažįsta esanti priklausoma nuo sporto ir į salę žengianti dėl visai kitų tikslų.

REKLAMA

„Aš į sporto salę einu dėl laimės hormonų, norėdama save išbandyti, įveikti, rasti vidinį balansą. Kadangi dirbant reikia bendrauti su daug žmonių, sporte aš galiu atsipalaiduoti, pabūti su savimi, skirti laiko sau“, – pranešime spaudai pripažįsta bent 2–4 kartus per savaitę salėje sutinkama dviejų berniukų mama.

Sporto salėje „susidėlioja“ emocijas

Šiuo metu garsi moteris gyvena itin intensyvų gyvenimą – ji yra laidos „Dydžio (r)evoliucija“ vedėja ir atrankos komisijos narė, šią vasarą pristatė pirmąją „plus size“ drabužių kolekciją, atvėrė duris seniai gvildentą ir išpildytą savo svajonę – „EV mados namus“, o ką tik pasirodė ir antroji, šaltajam sezonui skirta rūbų kolekcija. O kur dar šeima, vyras! Todėl į sporto salę ji sako einanti pailsėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Sportas yra mano gyvenimo džiaugsmas, mano gyvenimo dalis. Čia susitvarkau su savimi, savo emocijomis“, – pripažįsta ji. – Sportas neturi sienų – galiu sportuoti ir lauke, ir salėje. Man patinka viskas, kas susiję su sportu. Jei yra kompanija, kuri linkusi sportuoti, tada aš visada prie jos jungiuosi. Dar įdomiau, jei tai kažkas naujo, ko nesu dariusi. Pavyzdžiui, draugai pakvietė eiti į žygį, buvo smagi patirtis. Jei labai tingiu ir matau, kad mano kūnas it želė, nes esu tokia pavargusi, einu į treniruotę. Jei esu užsivedusi, labai energinga, gerai išsimiegojusi su nuotaika – keliauju į salę“.

REKLAMA

Garsi moteris neslepia – sportas jai buvo, yra ir bus gyvenimo dalis. Tai įrodo ir spalvinga sportinė karjera, ir nuo mažens ugdytas požiūris į kūno kultūros pamokas.

Atskleidė, kas labiausiai skatina pradėjus sportuoti

Aktyvi moteris neslepia, norint, kad sportas taptų malonia kasdienybe, reikia nustoti iš savęs reikalauti maksimalaus rezultato čia ir dabar. Deja, bet dažnai tik pradėję sportuoti žmonės, dažniausiai iš savęs nori „išspausti viską“, nesusimąstydami apie esmines sporto taisykles ir savo kūno fiziologijos ypatybes. Nors, atrodytų, nei žinių, nei praktikos E. Vitulskienei netrūksta, ji vis vien nusprendė dar kartą prisiminti kertines taisykles, pasitikrinti, ar viską atlieka techniškai, o ir apskritai – susipažinti, kokių naujų veiklų siūlo sporto klubai. Todėl moteris prisijungė prie sveikatingumo klubo „Impuls“ iššūkio – programos „Let‘s be #Active“.

REKLAMA
REKLAMA

„Man čia buvo įvairių sportinių veiklų išbandymas – ir step'as, ir bokso treniruotės, ir TRX, ir dar daugiau. Trenerė padėjo viską atlikti tinkamai ir, svarbiausia, techniškai. Sporte yra labai svarbi taisyklinga technika, nes, priešingu atveju, sportas gali greitai pavirsti į skausmus ir sveikatos žalojimą. Esu pati tai pajutusi – kol tu jaunas, bėgioji, viską darai, maksimaliai iš savęs spaudi, negalvodamas apie savo kūną, stuburą ar sąnarius. Įsivaizduoji, kad viską darai kietai, bet būna atvirkščiai. Tad ir šios programos metu treneriai padėjo dar geriau įsigilinti į skirtingų pratimų technikas“, – įspūdžiais dalinosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šešias savaites E. Vitulskienei ir kitiems sporto naujokams „Impuls“ treneriai padėjo nugalėti baimes ir įsitikinimus, kad sportuoti yra labai sunku, kad salėje pluša tik liekni ir viską išmanantys žmonės. Skirtingos treniruotės, ekskursijos po treniruoklių „džiungles“ ir patarimai, ką ir kaip daryti – to, E. Vitulskienės teigimu, labai reikia pirmuosius nedrąsius žingsnius žengiančiam būsimajam sportininkui.

Moters teigimu, būtent į rezultatų stebėjimas, nenutrūkstamą ryšys su treneriu, paskatinimas ir yra paslaptis, neleidžianti taip greitai pasiduoti.

Naujokui įskiepyti, kad sportas yra gyvenimo būdas – didelis iššūkis bet kokiam treneriui. Todėl šios programos metu ir siekiama padėti suformuoti sporto įprotį, suteikti visas žinias, padėsiančias pamilti sportą ir nesijausti nelaukiamu ar nepritampančiu sporto salėje, nepaisant nei dalyvio amžiaus, nei jo svorio.

REKLAMA

„Matematika yra aiškiausia pasaulinė kalba, todėl ja ir reikia kalbėti su pradedančiaisiais – matuoti jų pasiekimus, girti, kai padaro nebe 20, o jau 40 atsilenkimų, aiškinti jų klaidas ir tada sportas nebus kančia, o abonementas negulės nenaudojamas“, – įsitikinusi ji.

Ir iškart pateikia pavyzdį, kaip turėtų būti: „Noriu pagirti dvi Kareivių g. „Impulso“ treneres, jei jos skaito – tai moterys, kurios neišeina vos baigiasi treniruotė. Vakar sportavau ten – vos atšliaužiau iki salės, buvau nuvargusi ir kone negyva, bet išėjau su tokia šypsena, kurią reikėjo įdėti į soc. tinklų platformas. Trenerė tiesiog išprotėjus (gerąja prasme!) – ragino nepasiduoti, atiduoti visą save ir tai pavyko, buvo be galo smagu. Labai svarbu, kad visi sporto salėje jaustųsi kaip šeimoje, tada tikrai Lietuvoje bus daugiau sportuojančių ir sveikesnių žmonių“, – su šypsena pasakojo E. Vitulskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų