Savaitgalio pietums - netradicinė mėlynojo kopūsto sriuba ir Paryžiaus dvasia alsuojantis desertas (nuotr. Organizatorių)

Savaitgalio pietums - netradicinė mėlynojo kopūsto sriuba ir Paryžiaus dvasia alsuojantis desertas (nuotr. Organizatorių)

Atšalus orams ir prasidėjus kalendorinei žiemai, charizmatiškieji laidos vedėjai sušildys žiūrovų namus skardžiu juoku ir gardžiais patiekalais.

Šį šeštadienį šefas Gian Luca Demarco nustebins netradiciniu ir netikėtu pasirinkimu. Jis pagamins sočią mėlynojo kopūsto sriubą su vištiena ir avinžirniais. Nors kopūstienė lietuviams beveik yra tapusi tautiniu patiekalu, tačiau mėlynojo kopūsto sriuba su gausybe pagardų bus naujiena daugeliui žiūrovų.

Tuo tarpu konditeris Ali išliks ištikimas savo prancūziškai konditerijos mokyklai ir mintimis nukels žiūrovus į romantiškas Paryžiaus kavines. Jis pagamins populiarųjį plikytos tešlos desertą „Paris Brest“, turintį labai įdomią istoriją. Šis pyragaitis buvo sukurtas 1910 metais paminėti 1891 metais įvykusias ilgos distancijos dviračių lenktynes nuo Paryžiaus iki Bresto ir atgal. Norintiems išbandyti šį desertą teks įdėti šiek tiek pastangų, tačiau profesionalūs konditerio patarimai turėtų palengvinti šį darbą.

REKLAMA

Plikytos tešlos gaminimo subtilybės bei kitos konditerinės ir kulinarinės paslaptys – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Reikės:

• 0,5 mėlynojo kopūsto galvos • 1 vištienos krūtinėlės filė dalies • 300-400 g konservuotų arba virtų avinžirnių • 100 g šviežių smidrų • 2 nuluptų česnako skiltelių • 0,5 stiklinės balto sauso vyno • 1 valg. š. sviesto • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Vištienos prieskonių • 1 šviežio rozmarino šakelės • Saujelės tarkuoto parmezano sūrio

Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, kopūstą – juostelėmis, smidrus – riekelėmis, o viršūnėles palikti nepjaustytas papuošimui.

Viename puode užvirti 1 l vandens.

Kitame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti česnako skiltelę ir trumpai pakepinti. Tada suberti šviežio rozmarino lapelius, sudėti vištieną, įberti vištienos priekonių, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Supilti vyną, sudėti susmulkintą kopūstą ir suberti smidrus. Išmaišyti ir apkepinti ant aukštos kaitros. Tada po truputį periodiškai pamaišant įpilti po samtį verdančio vandens iš pirmojo puodo. Pilti iki norimo tirštumo. Kai kopūstas suminkštėja, sudėti avinžirnius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.

REKLAMA

Keptuvėje išlydyti sviestą kartu su šlakeliu aliejaus, įmesti česnako skiltelę, sudėti smidrų viršūnėles, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes.

Patiekti dubenėliuose, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti smidrų viršūnėlėmis.

Skanaus!

Plikytos tešlos žiedai su lazdyno riešutų kremu

Tešlai reikės:

• 100 g pieno • 100 g vandens • 15 cukraus • 0,5 arb. š. druskos • 90 g sviesto • 120 g miltų • 4 kiaušinių

Kremui reikės:

• 2 kiaušinių • 20 g cukraus • 20 g kukurūzų krakmolo • 130 g pieno • 200 g sviesto • 2 valg. š. lazdyno riešutų praline pastos

Dekoravimui:

• Migdolų drožlių • Cukraus pudros

Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, subertį druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebebirės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Dubenyje išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir krakmolu. Užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele iš lėto supilti jį į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, įdėti šaukštą sviesto ir maišyti, kol jis ištirps. Grąžinti masę į prikaistuvį ir ant vidutinės kaitros pakaitinti nuolat maišant, kol masė taps blizgi. Tada nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Įdėti riešutų pastos ir vėl viską permaišyti iki vientisos masės. Gauto kremo paviršių uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

Iškepusius pyragėlius perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditerinio maišelio pagalba padengti riešutiniu kremu, o viršutines dalis apibarstyti cukraus pudra. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Kiguolis parodė, kaip galima suklastoti rinkėjo balsą
DABAR RODOMA
Kiguolis parodė, kaip galima suklastoti rinkėjo balsą
DABAR RODOMA
Lietuvoje išgelbėti 66 kūdikiai: iki šiol vaikai tiesiog mirdavo
DABAR RODOMA
Vilniaus teisme – įtakingų teisininkų su antrankiais antplūdis
DABAR RODOMA
Panevėžietis pasakoja, kaip užsikrėtė reta liga: paragavo maisto iš turgaus
DABAR RODOMA
Kauno darželyje – infekcijos protrūkis: tėvai siunčia perspėjimą
DABAR RODOMA
Kandidatas į Šiaulių merus atskleidė, kodėl padegtas jo automobilis
DABAR RODOMA
Žmonių trūkumas verčia darbavius nertis iš kailio – didins atlyginimus
DABAR RODOMA
Garsiam Lietuvos treneriui – sunkūs kaltinamai seksualiniu priekabiavimu
DABAR RODOMA
Medikams neprisiskambino 1,5 val., bet už tai gavo 40 eurų sąskaitą
DABAR RODOMA
Vaikai iš tėvų Lietuvoje imami be reikalo?
REKLAMA
Ineta Stasiulytė parodė savo dukrą Frėja: pasakė, kaip ji pakeitė santykius su vyru
Dukros gimimas į aktorės Inetos Stasiulytės ir šokėjo Deivido Meškausko santykius įnešė naujų vėjų, tačiau moteris tikina, kad šie gūsiai ypač malonūs. Laidai „Raudonas ...
Augalų prieglaudos įkūrėja Aistė: „Lietuva sulauks atgarsio visame pasaulyje“ (nuotr. Organizatorių)
Jau pusmetį Lietuvoje veikia pirmoji ir vienintelė visame pasaulyje augalų... prieglauda „Gyvybės langelis“. Jos įkūrėja – Aistė Virketė, šio sekmadienio laidos „Pasaulis pagal ...
Andrius Šedžius savo namuose
Laidos „Prieš srovę“ kūrybinė grupė ir žurnaliste tapusi atlikėja Vilija Pilibaityt-Mia turėjo išskirtinę galimybę apsilankyti verslininko ir politiko Andriaus Šedžiaus ...
Andrius Šedžius, Monika Šedžiuvienė (tv3.lt fotomontažas)
Jau kurį laiką netyla kalbos, kad skyrybas su žmona Monika išgyvenantis Andrius Šedžius jau turi naują mylimąją. Tai ką tuomet reiškia Monikos grįžimas į Šiaulius? Sklinda ...
Rūta Filejeva keliasi į naujus namus (tv3.lt fotomontažas)
Iš Panevėžio kilusi laidos „TV Pagalba“ žvaigždė Rūta Filejeva artėjantį pavasarį pasitinka itin geromis nuotaikomis – žymi moteris tv3.lt papasakojo, kad persikrausto į ...
REKLAMA

Top Video

Kiguolis parodė, kaip galima suklastoti rinkėjo balsą
DABAR RODOMA
Kiguolis parodė, kaip galima suklastoti rinkėjo balsą
DABAR RODOMA
Lietuvoje išgelbėti 66 kūdikiai: iki šiol vaikai tiesiog mirdavo
DABAR RODOMA
Vilniaus teisme – įtakingų teisininkų su antrankiais antplūdis
DABAR RODOMA
Panevėžietis pasakoja, kaip užsikrėtė reta liga: paragavo maisto iš turgaus
DABAR RODOMA
Kauno darželyje – infekcijos protrūkis: tėvai siunčia perspėjimą
DABAR RODOMA
Kandidatas į Šiaulių merus atskleidė, kodėl padegtas jo automobilis
DABAR RODOMA
Žmonių trūkumas verčia darbavius nertis iš kailio – didins atlyginimus
DABAR RODOMA
Garsiam Lietuvos treneriui – sunkūs kaltinamai seksualiniu priekabiavimu
DABAR RODOMA
Medikams neprisiskambino 1,5 val., bet už tai gavo 40 eurų sąskaitą
DABAR RODOMA
Vaikai iš tėvų Lietuvoje imami be reikalo?

TELEVIZIJA

 


×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų