Savaitgalio pietums - netradicinė mėlynojo kopūsto sriuba ir Paryžiaus dvasia alsuojantis desertas (nuotr. Organizatorių)

Savaitgalio pietums - netradicinė mėlynojo kopūsto sriuba ir Paryžiaus dvasia alsuojantis desertas (nuotr. Organizatorių)

Atšalus orams ir prasidėjus kalendorinei žiemai, charizmatiškieji laidos vedėjai sušildys žiūrovų namus skardžiu juoku ir gardžiais patiekalais.

Šį šeštadienį šefas Gian Luca Demarco nustebins netradiciniu ir netikėtu pasirinkimu. Jis pagamins sočią mėlynojo kopūsto sriubą su vištiena ir avinžirniais. Nors kopūstienė lietuviams beveik yra tapusi tautiniu patiekalu, tačiau mėlynojo kopūsto sriuba su gausybe pagardų bus naujiena daugeliui žiūrovų.

Tuo tarpu konditeris Ali išliks ištikimas savo prancūziškai konditerijos mokyklai ir mintimis nukels žiūrovus į romantiškas Paryžiaus kavines. Jis pagamins populiarųjį plikytos tešlos desertą „Paris Brest“, turintį labai įdomią istoriją. Šis pyragaitis buvo sukurtas 1910 metais paminėti 1891 metais įvykusias ilgos distancijos dviračių lenktynes nuo Paryžiaus iki Bresto ir atgal. Norintiems išbandyti šį desertą teks įdėti šiek tiek pastangų, tačiau profesionalūs konditerio patarimai turėtų palengvinti šį darbą.

REKLAMA

Plikytos tešlos gaminimo subtilybės bei kitos konditerinės ir kulinarinės paslaptys – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Reikės:

• 0,5 mėlynojo kopūsto galvos • 1 vištienos krūtinėlės filė dalies • 300-400 g konservuotų arba virtų avinžirnių • 100 g šviežių smidrų • 2 nuluptų česnako skiltelių • 0,5 stiklinės balto sauso vyno • 1 valg. š. sviesto • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Vištienos prieskonių • 1 šviežio rozmarino šakelės • Saujelės tarkuoto parmezano sūrio

Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, kopūstą – juostelėmis, smidrus – riekelėmis, o viršūnėles palikti nepjaustytas papuošimui.

Viename puode užvirti 1 l vandens.

Kitame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, įdėti česnako skiltelę ir trumpai pakepinti. Tada suberti šviežio rozmarino lapelius, sudėti vištieną, įberti vištienos priekonių, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes. Supilti vyną, sudėti susmulkintą kopūstą ir suberti smidrus. Išmaišyti ir apkepinti ant aukštos kaitros. Tada po truputį periodiškai pamaišant įpilti po samtį verdančio vandens iš pirmojo puodo. Pilti iki norimo tirštumo. Kai kopūstas suminkštėja, sudėti avinžirnius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.

REKLAMA

Keptuvėje išlydyti sviestą kartu su šlakeliu aliejaus, įmesti česnako skiltelę, sudėti smidrų viršūnėles, įberti druskos, pipirų, išmaišyti ir pakepinti 2 minutes.

Patiekti dubenėliuose, apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu ir dekoruoti smidrų viršūnėlėmis.

Skanaus!

Plikytos tešlos žiedai su lazdyno riešutų kremu

Tešlai reikės:

• 100 g pieno • 100 g vandens • 15 cukraus • 0,5 arb. š. druskos • 90 g sviesto • 120 g miltų • 4 kiaušinių

Kremui reikės:

• 2 kiaušinių • 20 g cukraus • 20 g kukurūzų krakmolo • 130 g pieno • 200 g sviesto • 2 valg. š. lazdyno riešutų praline pastos

Dekoravimui:

• Migdolų drožlių • Cukraus pudros

Į prikaistuvį supilti pieną ir vandenį, subertį druską ir cukrų, įdėti sviestą. Maišant užvirti, išjungti kaitrą ir nuolat maišant šluotele suberti po truputį miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada vėl įjungti kaitrą ir nuolat maišant pakaitinti, kol masė sušoks į vieną gumulą ir nebebirės. Tada perdėti ją į dubenį ir nuolat maišant elektriniu maišytuvu įmušti po vieną kiaušinius. Maišyti iki vientisos blizgios masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti žiedo formos pyragaičius. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Dubenyje išplakti kiaušinius kartu su cukrumi ir krakmolu. Užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele iš lėto supilti jį į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, įdėti šaukštą sviesto ir maišyti, kol jis ištirps. Grąžinti masę į prikaistuvį ir ant vidutinės kaitros pakaitinti nuolat maišant, kol masė taps blizgi. Tada nukelti nuo kaitros, sudėti likusį sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Įdėti riešutų pastos ir vėl viską permaišyti iki vientisos masės. Gauto kremo paviršių uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

Iškepusius pyragėlius perpjauti išilgai per vidurį į dvi dalis. Apatines pyragėlių dalis konditerinio maišelio pagalba padengti riešutiniu kremu, o viršutines dalis apibarstyti cukraus pudra. Tada uždėti viršutines dalis ant kremo paviršiaus.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Top Video

10-metės lietuvės likimas: paaiškino, kodėl ja domisi šeima iš užsienio
DABAR RODOMA
10-metės lietuvės likimas: paaiškino, kodėl ja domisi šeima iš užsienio
DABAR RODOMA
Policija „supakavo“ vokiečius skriaudusius lietuvius: taikėsi tik į prabangius automobilius
DABAR RODOMA
Prabilo žiauriai nužudytos 14-metės lietuvės mama
DABAR RODOMA
Nepavydėtina situacija „Faruose“: ant pareigūnų užsiundė vilkinį šunį
DABAR RODOMA
Kauniečių pamėgtame miške – įtartini sprogdinimai
DABAR RODOMA
Perspėja lietuvius: buitinė chemija suluošina sveikatą amžiams
DABAR RODOMA
Atgijo Romos eglė: iš bjauriojo ančiuko virto gulbe
DABAR RODOMA
Kristina Ivanova apie skandalingą „Playboy“ fotosesiją: „Tuo metu toks buvo protelis“
DABAR RODOMA
Avarija Kauno rajone: per susidūrimą su kariškiais nukentėjo 3 žmonės
DABAR RODOMA
Treneris Aivaras Pekorius pasidalino receptu: taip iškepta mėsa yra sultingesnė
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

„Pagirios Las Vegase“ (nuotr. Organizatorių)
Kaip ir kiekvieną pirmadienį, šiandien pristatome dar vieną TVPlay laidos „Kinofeilai“ dalį. Visų pamiltoje kino juostoje apie patrakusius vyrukus rastos klaidos kaip reikiant ...
Palmira Kelertienė (G. Kropio „ŽMONĖS Foto“ ir laidos „Visi mes žmonės“ nuotr.) (nuotr. Organizatorių)
„Žinote, koks žodis gruodžio mėnesį yra ieškomiausias „Google“? Horoskopas. O žinote koks sausį? Dieta. Taip ir gyvename...“ – juokiasi ekonomistas Nerijus Mačiulis. Gruodžio ...
„Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ filmo akimirkos (nuotr. Vida Press)
2000 metais pasirodęs filmas „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ daugeliui atmintyje įstrigo visiems laikams, ir nors filmą dabar išvystyme beveik kasmet prieš šventes, kai kurių ...
 Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius (nuotr. TV3)
Garsiausi šalies keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius tęsia kelionę po Lietuvą. Šį kartą laidos „Aplink Lietuvą. Miestai“ vedėjai kartu su Turizmo departamentu ...
Kelionių Panorama (nuotr. Organizatorių)
Planuodami poilsiauti šiltuose kraštuose lietuviai dažniausiai mėgsta įsigyti keliones iš anksto, o rinkdamiesi konkrečią atostogų vietą peržvelgia viešbučių nuotraukas ...
REKLAMA

Top Video

10-metės lietuvės likimas: paaiškino, kodėl ja domisi šeima iš užsienio
DABAR RODOMA
10-metės lietuvės likimas: paaiškino, kodėl ja domisi šeima iš užsienio
DABAR RODOMA
Policija „supakavo“ vokiečius skriaudusius lietuvius: taikėsi tik į prabangius automobilius
DABAR RODOMA
Prabilo žiauriai nužudytos 14-metės lietuvės mama
DABAR RODOMA
Nepavydėtina situacija „Faruose“: ant pareigūnų užsiundė vilkinį šunį
DABAR RODOMA
Kauniečių pamėgtame miške – įtartini sprogdinimai
DABAR RODOMA
Perspėja lietuvius: buitinė chemija suluošina sveikatą amžiams
DABAR RODOMA
Atgijo Romos eglė: iš bjauriojo ančiuko virto gulbe
DABAR RODOMA
Kristina Ivanova apie skandalingą „Playboy“ fotosesiją: „Tuo metu toks buvo protelis“
DABAR RODOMA
Avarija Kauno rajone: per susidūrimą su kariškiais nukentėjo 3 žmonės
DABAR RODOMA
Treneris Aivaras Pekorius pasidalino receptu: taip iškepta mėsa yra sultingesnė


INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 3
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 3
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 17 Kamilė
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 5 Vanesa
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 6 Austė
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 7
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 8 Deimantė ir Laura
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Danielius
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 1 Nedas ir Sima
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 2
DABAR RODOMA
INOVOX 1 minutės iššūkis. Nr. 4

TELEVIZIJA


×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų