REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Avicii pagerbtas Švedijoje (tv3.lt fotomontažas)

Balandžio mėnesį viso pasaulio muzikos mylėtojai patyrė žiaurų sukrėtimą – didžėjus Timas Berglingas, geriau žinomas Avicii pseudonimu, rastas negyvas.

57

Balandžio mėnesį viso pasaulio muzikos mylėtojai patyrė žiaurų sukrėtimą – didžėjus Timas Berglingas, geriau žinomas Avicii pseudonimu, rastas negyvas.

REKLAMA

Vis dėlto šio žinomo vyro atminimas žmonių atmintyje gyvas ir toliau.

Visai neseniai Avicii šeima jo gerbėjus sukvietė į gimtąją didžėjaus šalį, Švediją. Čia Hedvigos Eleonoros bažnyčioje įvyko iškilmingos muzikanto prisiminimo mišios. Milžiniška minia susirinko į ir prie bažnyčios – visi dar kartą norėjo išgirsti nors šiek tiek apie savo dievuką.

Apie savo sūnų, kuris iš gyvenimo pasitraukė sulaukęs 28 metų, prabilo ir Klasas Berglingas.

Didžėjaus nuotraukos buvo matomos prie altoriaus, o ceremonijos metu grojo jo paties kurta muzika. Mišių galas buvo ypatingas – choras sudainavo Avicii hitą „Wake Me Up“.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Avicii laidotuvės įvyko birželį. Kiek anksčiau velionio didžėjaus ir muzikos prodiuserio šeima pranešė, kad jo laidotuvės bus privačios. Jis buvo palaidotas Stokholme – jose dalyvavo tik artimiausi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

28 metų didžėjus, kurio tikrasis vardas yra Timas Berglingas, balandžio 20 dieną buvo rastas negyvas Muskate, Omane, kur atostogavo.

Avicii buvo nominuotas keliems muzikiniams apdovanojimams „Grammy“, buvo populiarus tarp JAV radijo klausytojų, dalyvaudavo muzikos festivaliuose visame pasaulyje.

REKLAMA

2016 metais jis pribloškė gerbėjus, kai būdamas vos 26-erių nusprendė nebegastroliuoti. Tačiau vėliau jis sugrįžo į įrašų studiją.

Avicii buvo tarp pirmųjų didžėjų, pavertusių elektroninę šokių muziką pagrindinės srovės dalimi. Jis bendradarbiavo su tokiomis žvaigždėmis kaip Madonna ir „Coldplay“.

Avicii anksčiau yra sirgęs ūminiu pankreatitu, prie kurio prisidėjo jo nesaikingas alkoholio vartojimas. 2014 metais jam buvo pašalinta tulžies pūslė bei apendiksas, ir jam teko kuriam laikui nutraukti savo pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų