REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Indrė Trusovė (nuotr. Instagram)

Šiandien Indrę Trusovę žino tūkstančiai lietuvių – moteris jau 8 metus mūsų tautiečius skatina rinktis sveiką ir subalansuotą mitybą, kuri nenuskriaus kūno linijų.

58

Šiandien Indrę Trusovę žino tūkstančiai lietuvių – moteris jau 8 metus mūsų tautiečius skatina rinktis sveiką ir subalansuotą mitybą, kuri nenuskriaus kūno linijų.

REKLAMA

Savo mitybos veiksmingumu moteriai teko įsitikinti ir pačiai – taip per kelis mėnesius ji atsikratė net 17 kilogramų. Ir nors meilė maisto ruošai, kaip sako pati Indrė, gimė iš liūdesio, dabar ant jos veido nuolat puikuojasi šypsena, o ir užsiima ji tuo, apie ką svajojo ne vienerius metus.

- Esate mitybos specialistė bei pati tikriausia „influencerė“ – daugybė žmonių seka jūsų kelią „Instagram“. O kaip iš tiesų prasidėjo jūsų kelias į sveiką mitybą, jos pažinimą?

- Tas kelias prasidėjo prieš 8 metus – tai buvo savęs ieškojimas. Jau turėjau du diplomus, bet visiškai nenorėjau dirbti pagal tas specialybes. Atsidūriau Airijoje, dirbau įvairius darbus. Visada svajojau nesėdėti vienoje vietoje, turėti veiklą, kur galėčiau dirbti namuose prie kompiuterio, bet kartu ir kurti, bendrauti, dalyvauti, ir pati sau vadovauti. Tuo metu pačiai atrodė juokinga ir nerealu, kad tokie norai galėtų virsti realybe.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiuosi, kad iš neturėjimo ką veikti ir draugų postūmio „gimęs“ mano puslapis „Facebook“ sugebėjo visiškai išpildyti mano viziją ir svajonę. Ne tik gavau tokį darbą, kokio norėjau, bet su šeima dar ir grįžome gyventi į Lietuvą. Labai myliu savo veiklą, savo visus sekėjus. Esu tikra, kad jei mes labai norime, tikime ir žiauriai daug dirbame, visos svajonės išsipildo.

REKLAMA

- Ne viena moteris su Jūsų pagalba dabar valgo ir skaniai, ir sveikai – tai padeda joms pasiekti ir norimų kūno formų. Galbūt ir pačiai anksčiau yra tekę svorį mesti?

- Taip, kelionės pradžia ir buvo mano įvairūs ieškojimai ir bandymai, kaip visam laikui numesti nepageidaujamą svorį, ir nuolat jaustis energingai ir mylėti gyvenimą. Taip per keletą mėnesių „atsisveikinau“ su beveik 17 kilogramų ir jau 8 metus palaikau normalų svorį. Žinoma, buvau priaugusi nėštumo metu, tačiau taip pat sėkmingai per kelias savaites po gimdymo su juo vėl „atsisveikinau“.

REKLAMA
REKLAMA

- Kada supratote, kad Jūsų veikla ima dominti vis daugiau socialinių tinklų vartotojų?

- Viskas prasidėjo nuo draugų raginimų – man pačiai tai buvo juokinga. Prieš 8 metus tai nebuvo nei populiaru, nei madinga, nei labai aktualu, juolab nebuvo jokių tokių sveikos gyvensenos puslapių, ir net to žodžio „sekėjai“ nenaudojome.

Tačiau vos sukūrus puslapį, jis iškart tapo įdomus labai didelei auditorijai. Nuolat gaudavau laiškus su palaikymu, pagyrimais ir padėkomis. Su laiku atėjo ir šios srities mokslai, kurie tęsiasi iki šiol – tai tapo pagrindiniu mūsų šeimos darbu.

Stengiuosi nuolat mokytis, domėtis, stengtis, stebinti sekėjus ir, žinoma, išlikti savimi. Nedarau kažkokių šou ir neapsimetinėju tuo, kuo nesu. Manau, tai ir lemia, kad mano tinklaraštis „Sveika ir gardu“ yra tarp sekamiausių Lietuvoje jau ne vienerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ne paslaptis, kad turite ir labai gražią šeimą – ar ją buvo lengva pripratinti maitintis taip pat sveikai?

- Dukra jau gimė sveiką ir aktyvią gyvenseną propaguojančioje šeimoje, tad ji neįsivaizduoja, kad gali būti kitaip. O su vyru tikrai reikėjo daug laiko ir kantrybės, kol pasikeitė jo valgymo įpročiai. Tačiau jau kelis meus visa šeima maitinamės tuo pačiu maistu. Žinoma, būna dienų ir kai valgome visi skirtingai – dukra nori kiaušinio su brokoliu, vyras – kotleto, o aš avinžirnių. Bet tai mums nesudaro bėdų.

- Iš kur semiatės įkvėpimo savo receptams?

- Viskas ateina iš mano minčių – nieko nekopijuoju, bet faktas, kad visi receptai jau sukurti, ir kažko naujo neišgalvosi. Kartais pasiimu kažkokį tradicinį receptą ir bandau jį perdaryti į sveikesnį, geresnės maistinės sudėties. Kartais sekėjai ar klientai prašo pagaminti vienokį ar kitokį patiekalą. Bet dažniausiai man gimsta momentinė idėja ir tuomet lekiu mėginti.

REKLAMA

- Ar gaminti mėgote visuomet?

- Gaminimą pamilau išvažiavusi gyventi į Airiją, kadangi daug laiko praleisdavau viena. Jei atvirai, gaminimas mano gyvenime atsirado iš liūdesio. Greit pajutau, kad žmonėms tai įdomu, todėl tada viskas įgavo pagreitį. Visi nuolat klausia, kada išeis mano receptų knyga, tad tikiuosi vieną dieną „dašoliuosiu“ ir iki jos.

- Ar apskritai daug laiko Jums tenka praleisti virtuvėje?

- Virtuvė yra mano „happy place“. Ten man gimsta visos geriausios idėjos, visada pilnai išsikraunu. Išties praleidžiu joje didžiąją dalį savo laisvalaikio. Mėgstu gaminti, bandyti, tada ragauti, o smagiausios dalys dvi – kai skanauja šeima, ir kai sekėjai bei klientai išmėgina mano receptus, atsiunčia nuotraukas. Kartu džiaugiamės, kad maistas gali būti sveikas, gardus, nesunkiai paruošiamas ir nebrangus.

REKLAMA

- Ar sveikai maitintis yra sunku?

- Tai – visiškai nesudėtinga. Receptų begalės, gaminimas žymiai paprastesnis ir trumpesnis, negu lietuviams įprastos virtuvės.

- Kokios didžiausios svorį pradėjusių mesti moterų klaidos? Kaip jų išvengti?

- Viena didžiausių klaidų yra staigus ir visiškas savęs apribojimas – kalorijų skaičiavimas iki išprotėjimo, bijojimas suvalgyti net ir morką, nes juk ir ten yra cukraus.

Kita klaida yra žavėjimasis įvairiomis fitneso dietomis, kurios tinka tik profesionaliems sportininkams ruošiantis varžyboms. Deja, žmonės ieško to momentinio ir neva lengvo būdo sulieknėti, o iš tiesų patenka į užburtą ratą, iš kurio ištrūkti labai sunku. Savaitę laikosi baltyminės dietos, o po to dvi savaitės valgo viską iš eilės. Tik nuolatinė subalansuota ir sveika mityba, gali mums atnešti gerą savijautą, nuotaiką ir taip trokštamas kūno linijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokia Jūsų nuomonė apie „cheat days“? Ar tokių reikia?

- Esu ne už „cheat day“, o už „cheat meal day“. Tai reiškia, kad vienąkart per savaitę vienu prisėdimu galima suvalgyti kiek ir ko nori. Tačiau kiti tos dienos valgymai išlieka sveiki ir subalansuoti. Mūsų šeimoje tai taip pat yra.

- Ar verta skaičiuoti kalorijas? Ar jas skaičiuojate pati?

- Jokiu būdu – kalorija kalorijai nelygu. Mes galime gauti 300 kcal suvalgę šokoladuką, iš kurio nebus jokios maistinės naudos, ir galime tokį pat kiekį kaorijų gauti suvalgę lėkštę daržovių su kruopomis ir žuvimi, kur gausime didelį kiekį gerų medžiagų, vitaminų. Jei jau norisi kažką skaičiuoti, aš visada patariu skaičiuot angliavandenius, riebalus ir baltymus, kad būtų smagiau gyvent tiems, kurie negali be matematikos.

REKLAMA

- Kai kurie teigia, kad siekiant padailinti kūno linijas, svarbiausia – mityba. O kaip su sportu? Ar pati sportuojate?

- Nors mityba yra svarbiausia, tačiau sportas ne ką mažiau reikalingas. Tai geros nuotaikos, savijautos ir pilnavertiško gyvenimo palydovas.

Sveikatai palaikyti rekomenduojama ne mažiau 150 minučių fizinio aktyvumo per savaitę. Norint optimizuoti savo svorį, šis laikas stipriai pailgėja. Mes su šeima gyvename labai aktyviai – sporto salėje lankomės 3-5 kartus savaitėje, kaip leidžia darbai. Taip pat dievinu aktyvų laisvalaikį, bėgimą, ėjimą lauke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų