REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Lietuvos kariuomenė į atsargą išleis beveik tūkstantį šauktinių (nuotr. KAM)

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt bei Lietuvos kariuomenė visus norinčius kvietė dalyvauti išskirtiniame bei patriotiniame konkurse „Daina Lietuvos kariuomenei“.

36

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt bei Lietuvos kariuomenė visus norinčius kvietė dalyvauti išskirtiniame bei patriotiniame konkurse „Daina Lietuvos kariuomenei“.

REKLAMA

Daugybės kūrėjų bei atlikėjų dėmesio sulaukęs konkursas įgavo pagreitį, tad jau visai netrukus paaiškės, kam atiteks nugalėtojo titulas ir piniginis prizas. Pirmosios vietos nugalėtojas laimės 3 tūkst. eurų prizą, antrosios – 2 tūkst. eurų, o trečiosios – 1 tūkst. eurų prizą.

Balsuokite ČIA!

Konkurse buvo pateikta keliasdešimt dainų, tačiau atitinkančių konkurso reikalavimus buvo šešiolika. Dainos buvo atmestos komisijos ir organizatorių sprendimu, nes neatitiko konkursui keliamų reikalavimų. Dainų stilistika ir tematika – patriotinė, lietuviška, minias įkvepianti daina, kurią dainuodami žmonės galėtų didžiuotis tūkstančiais Lietuvos karių! Konkurso organizatoriai kūrėjų neįspraudė į griežtus rėmus, tačiau minėjo, kad daina negali būti skanduotė.

Lapkričio 12-18 dienomis vyksiančio balsavimo metu paaiškės, kam atiteks pagrindinis prizas – 3 tūkst. eurų. Nugalėtoją renkate ne tik jūs, bet ir komisija: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono vadas majoras Eigidijus Čiūtas, atlikėjas Vidas Bareikis, „All Media Lithuania“ kūrybos direktorius Arvydas Rimas, „Power Hit Radio“ programų direktorius ir muzikos redaktorius Saulius Baniulis bei idėjos autorius ir atsargos karys Darius Antanaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak komisijos nario S. Baniulio, išsirinkti iš dainų sąrašo nebuvo taip paprasta, kaip pasirodė iš pirmo žvilgsnio: „Buvo ganėtinai daug liūdnų dainų... Lietuvos muzikos pasaulyje vyrauja tokia tendencija, kad yra mėgstama slogi, niūri muzika“, – sakė S. Baniulis.

REKLAMA

S. Baniulis taip pat pridūrė, jog 16 dainų sąraše savo favoritę dainą rado ganėtinai greitai: „Daina labai stipri, joje netrūksta galios, sukuriama kovinė dvasia, ko būtent ir reikia“, – teigė S. Baniulis.

Ir nors lietuviškose radijo stotyse patriotinės dainos tikrai nėra dažnai grojamos, pasak „Power Hit Radio“ programų direktoriaus ir muzikos redaktoriaus, tai yra niša, kurią reikėtų išnaudoti.

„Kiekvienas turėtume didžiuotis savo kariuomene ir net nekvestionuoti, ar reikia tarnauti, ar ne. Žmonės vis dar dvejoja tarnybos būtinybe, nežinia kodėl, bet kariuomenė daliai žmonių kelia neigiamas emocijas, o tai ir atsispindi konkurse. Paklauskite karininkų – jie tikrai džiaugiasi ir jaučiasi motyvuoti, kad tarnauja savo tėvynei. Tai yra pilietinė pareiga, kurią turėtų sekti ne nusivylimo banga, o pasididžiavimas. Juk į ringą išėjęs kovotojas neklauso baladžių, kad motyvuotų save, tiesa? Kodėl visi rauda į kariuomenę išeinančio kareivio? Priešingai – didžiuokitės tuo ir įkvėpkite kitus!“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso „Daina Lietuvos kariuomenei“ sumanytojas Darius Antanaitis pats daugybę metų praleido kariuomenėje, todėl idėją apie specialią dainą brandino jau kurį laiką.

„Muzika kariuomenėje yra vienas pagrindinių motyvacinių elementų. Žmogų užveda ne kažkoks tai verksmas, o ritmas, polėkis ir žodžiai“, – kalbėjo D. Antanaitis.

Balsuoti už jums labiausiai patikusią dainą ar dainas galite tik prisijungę per Facebook sistemą. Primename, kad 50% bendro vertinimo sudaro interneto lankytojų balsai, o likę 50% bendro vertinimo – konkurso komisijos balsai.

Balsuokite ČIA!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų