REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Stanas Lee (nuotr. SCANPIX)

Fantazijos pasaulyje – gedulas. Pirmadienio vakarą „Marvel“ komiksų bei filmų gerbėjus pasiekė tragiška žinia, kad eidamas 96-uosius mirė žymus JAV kūrėjas Stanas Lee.

56

Fantazijos pasaulyje – gedulas. Pirmadienio vakarą „Marvel“ komiksų bei filmų gerbėjus pasiekė tragiška žinia, kad eidamas 96-uosius mirė žymus JAV kūrėjas Stanas Lee.

REKLAMA

Žymus vyras kartu su kitais kūrėjais savo vaizduotėje gimusius herojus – Žmogų vorą, Juodąją panterą, Iksmenus, Fantastiškąjį ketvertą, Geležinį žmogų, Torą, Daktarą Streidžą – perkėlė ant popieriaus ir įkūnijo kino ekranuose.

Tiesa, pro daugelio fantastinių filmų gerbėjų akis nepraslysdavo ir tai, jog garsusis kūrėjas epizodiškai pasirodydavo vos ne kiekvienoje „Marvel“ kino juostoje. Jis įkūnijo autobuso vairuotoją, striptizo klubo didžėjų, dispečerį, barmeną, vairuotoją, praeivį, dešrainių pardavėją, bibliotekos darbuotoją bei daugelį kitų.

„Mano tėvas mylėjo visus savo gerbėjus... Jis buvo pats nuostabiausias, pats oriausias žmogus“, – portalui TMZ sakė S. Lee dukra.

REKLAMA
REKLAMA

Garsusis kūrėjas pastaruoju metu skundėsi prastėjančia sveikata – vyras ne tik sunkiai matė, bet taip pat sirgo ir plaučių uždegimu. Pirmadienį į Holivudo kalvas atskubėjęs paramedikų būrys S. Lee išgabeno į ligoninę, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko. S. Lee praėjusiais metais taip pat neteko ir savo žmonos – jie praleido 70 metų santuokoje.

REKLAMA

S. Lee savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje vos kelios dienos iki mirties pasidalijo nuotrauka iš praeities.

Be to, S. Lee komiksų versle atsirado visiškai netikėtai – dėdė jam dar paaugliui pasiūlė darbą pildyti dailininkų rašalines ir nešioti jiems kavą. Taip jaunuoliui gimė meilė kurti neįprastus personažus, užkariavusius milijonų širdis.

„Aš visuomet maniau, kad nesu vertingas, – interviu metu 2014-aisiais „Chicago Tribune“ pasakojo jis. – Žmonės stato namus, tiltus, dangoraižius, o aš tiesiog piešiu išgalvotus žmones su milžiniškomis galiomis, keistais kostiumais...“, – tąkart sakė jis.

Stano bičiuliai negaili gražių žodžių kūrėjui. Pasak jų, jis buvo labai draugiškas, atviras, protingas ir ištikimas savo gerbėjams kūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų