REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Indijos kilęs verslininkas Philip Pradeep Gupta, studijavęs ir gyvenęs JAV, dirbęs finansų srityje Suomijoje, Estijoje, kardinaliai pakeitė veiklą, o susižavėjęs Vilniumi ne tik atidarė čia restoraną, apsigyveno, bet ir ateitį sieja su mūsų šalimi.

Iš Indijos kilęs verslininkas Philip Pradeep Gupta, studijavęs ir gyvenęs JAV, dirbęs finansų srityje Suomijoje, Estijoje, kardinaliai pakeitė veiklą, o susižavėjęs Vilniumi ne tik atidarė čia restoraną, apsigyveno, bet ir ateitį sieja su mūsų šalimi.

REKLAMA

P. Gupta atvirauja, kad toks karjeros ir gyvenimo posūkis nebuvo planuotas. Restoranų verslas prasidėjęs kaip hobis, netikėtai tapo pagrindine vyro veikla. Tačiau tokio drąsaus žingsnio P. Gupta nė kiek nesigaili – dabar jis valdo keletą restoranų Taline ir Vilniuje ir džiaugiasi mėgstama veikla.

„Prieš ketverius metus apsilankęs Vilniuje, susižavėjau juo ir pamilau Lietuvą. Todėl Savo svajonės nusprendžiau siekti būtent čia ir čia atidariau indiško maisto restoraną. Pradžia nebuvo lengva. Užtruko ir restorano įrengimo darbai, trūko ir personalo, ir vietinio verslo ypatumo išmanymo. Nepaisant to, įveikiau visus sunkumus ir dabar džiaugiuosi čia įsikūręs“, – apie gyvenimo pradžią Lietuvoje pasakojo P. Gupta.

Labiausiai indą Lietuvoje žavi miesto ir gamtos derinys – žavingas Vilnius su gražia architektūra ir nuostabi šalies gamta.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nejaučia didelių kultūrinių skirtumų, indas atsakė, kad puikiai jaučiasi gyvendamas ir dirbdamas mūsų šalyje, kultūrinio šoko tikrai nepatyrė, o jei yra kokių nedidelių mūsų tautiečių ypatybių, jos tik paįvairina kasdienybę: „Vilnius yra labai kosmopolitiškas miestas, gerai čia jaučiuosi, nepatyriau kažkokių nepatogumų dėl kultūrinių skirtumų. Žinoma, tam galbūt turėjo įtakos tai, kad ne vienerius metus gyvenau kitose Europos šalyse – Suomijoje, Estijoje“, – sakė P. Gupta.

REKLAMA

„Smagu stebėti, kaip Vilnius keičiasi ir vystosi – atsiranda vis naujų gerų restoranų, įdomių pramogų. Vis labiau jaučiuosi savas čia. O dėl to, kad esu kilęs iš kitos šalies yra ir privalumų – va neseniai pakvietė į televiziją įgarsinti filmo anonso vien dėl to, kad esu indas. Buvo nauja, įdomi patirtis man“, – džiaugėsi P. Gupta.

„Beje, pats filmas „Šimto žingsnių kelionė“ labai panašus į mano paties istoriją, tema sukasi apie restoranų verslą, konkurenciją – tai žinomi ir suprantami man dalykai“, – pridūrė jis.

Vienintelis dalykas prie kurio niekaip negali priprasti P. Gupta mūsų šalyje – žiema ir saulės trūkumas. Vyras tikisi, kad tai ištverti padės speciali infraraudonųjų spindulių lempa, kurią jis įsigijo ir parsisiuntė iš JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Na, bet šalti ir tamsūs vakarai turi savų privalumų – galima jaukiai įsitaisyti namuose ir vakarą praleisti su geru filmu. Šį šeštadienį kviečiame žiūrėti nuotaikingą komediją, apie kurią pasakojo P. Gupta – „Šimto žingsnių kelionė“.

Filmas pasakoja smagią istoriją apie prancūziško ir indiško restoranų konkurencinę kovą. Pietų Prancūzijoje įsikūrusiam madam Malori restoranui nėra lygių – jis turi vieną „Michelin“ žvaigždutę, jame lankosi aukščiausi šalies vadovai ir pramogų pasaulio žvaigždės, jis yra tikras miestelio pasididžiavimas. Netikėtai, vieną dieną ramus miestelio (ir madam Malori) gyvenimo ritmas sutrikdomas, kuomet į restorano kaimynystę – tiesiog priešais gatvę – atsikrausto šeima iš Indijos. Negana to, įsigytame apleistame pastate atvykėliai sugalvoja atidaryti restoraną! Su tokiu akibrokštu madam Malori nenusiteikusi susitaikyti. Ambicinga ir užsispyrusi moteris nusprendžia pamokyti įžūlius išsišokėlius. Prasideda linksmas dviejų konkuruojančių įstaigų „pasikandžiojimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmą „Šimto žingsnių kelionė“ režisavo kino mėgėjams puikiai pažįstamas juostų „Šokoladas“, „Sidro namų taisyklės“, „Kas graužia Gilbertą Greipą?“ bei „Tai nutiko Jemene“ kūrėjas Lasse Hallström‘as. Per savo jau 40 metų trunkančią režisieriaus karjerą šis švedas užkariavo ne tik Europos, bet ir Holivudo kino rinkas bei viso pasaulio kinomanų simpatijas.

Gurmaniškų potyrių kupina „Šimto žingsnių kelionė“ šeštadienį 21.40 „Šeštadienio gero kino vakaro“ rubrikoje tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų