REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Maxine Wren (tv3.lt fotomontažas)

Tikriausiai visi esame girdėję istorijų apie žmones, kurių antsvoris toks didelis, jog kyla didelė grėsmė jų sveikatai bei gyvybei.

14

Tikriausiai visi esame girdėję istorijų apie žmones, kurių antsvoris toks didelis, jog kyla didelė grėsmė jų sveikatai bei gyvybei.

REKLAMA

39 metų Maxine Wren tai patyrė savu kailiu.

Moters svoris buvo toks didžiulis, kad gydytojai ją perspėjo – vienintelis kelias išlikti gyvai, pasidaryti specialią operaciją, kurios metu būtų sumažintas jos svoris. Vis dėlto sužinojusi, jog jos sesuo laukiasi, Maxine operacijos nusprendė atsisakyti teigdama, kad tai – pernelyg didelė rizika.

Vietoje to ji prisijungė prie „Lieknėjimo pasaulio“ organizacijos. Pačioje pradžioje M. Wren svėrė beveik 177 kilogramus. Laikui bėgant ji atsikratė 111 kilogramų, o dabar sveria vos 66 kilogramus.

Pasirodo, kad Maxine su svoriu kovojo nuo pat mažų dienų, mat gimė turėdama retą kaulų ligą. Ji trukdė moteriai judėti, todėl netrukus ji ėmė ieškoti paguodos maiste. Tiesa, vėliau Maxine išbandė specialius liekninamuosius kokteilius, bandė laikytis dietų – vis dėlto niekas nepadėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai ji susitaikė su mintimi, kad yra stambesnė. „Stengiausi visuomet šypsotis, nors viduje man dužo širdis“, – prisiminė ji.

M. Wren prasidėjo astmos priepuoliai, jai nuolat stigo energijos – sveikata kiekvieną dieną darėsi vis prastesnė ir prastesnė. Nepadėjo ir aplinkiniai – pamatę Maxinę gatvėję, jie badydavo ją pirštais.

REKLAMA

Tačiau prisijungus prie minėtos lieknėjimo organizacijos, jos gyvenimas ėmė keistis. Žmonės čia buvo be galo draugiški, todėl jau pirmąją savaitę ji prarado 5 kilogramus. „Pirmąkart pajutau, kad tunelio galia yra šviesa“, – neslėpė ji.

„Nereikėjo laikytis jokios dietos – paprasčiausiai buvo svarbu rinktis sveikesnį maistą“, – prisiminė ji.

Dabar ji pusryčiams renkasi dribsnius su vaisiais ir natūraliu jogurtu. Pietums valgo bulves su pupelėmis ir salotomis, o vakarienei – ryžius su daržovėmis. Užkandžiams renkasi taip pat tik sveikus produktus: vaisius, daržoves ar mažai kalorijų turintį karštą šokoladą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų