Orkaitėje keptas kukurūzinis viščiukas

Orkaitėje keptas kukurūzinis viščiukas

 Kas gi nenorėtų išgerti kavos su garsiaisiais virtuvės šefais, kai kiekvieną šeštadienį jie „keliauja“ po įvairias pasaulio šalis ir mėgaujasi vis skirtingais kavos aromatais?!

Tuo pačiu jie pasiūlo vis naujų ir lengvai įgyvendinamų idėjų šeimos savaitgalių pietums bei pasidalina linksmomis istorijomis.

Šį šeštadienį profesionalus virtuvės šefas Gian Luca Demarco pagamins turbūt populiariausią pasaulyje savaitgalio patiekalą – keptą viščiuką.

Jis pasidalins patarimais, kaip užaugintą ir kokią vištą geriausią kepti orkaitėje, bei pasiūlys žiūrovams išsikepti Lietuvoje dar neįprastą – kukurūzinį viščiuką kartu su bulvėmis. Ali pasimėgavimas beragaujant patiekalą turbūt ne vieną išvers iš lovos ir privers suskubti į turgų.

Laidos vedėjų pavadintoje linksmiausioje laidos dalyje Ali pademonstruos prancūziškos konditerijos pradmenis, kurie kažkada sužavėjo ir užaugino profesionalų konditerį. Šio savaitgalio desertui jis siūlo išsikepti bretoniškos tešlos sausainius su plikytu „Moussline“ kremu.

REKLAMA

Skamba negirdėtai ir bauginančiai, tačiau konditerio sklandus ir išsamus pasakojimas atskleis visiškai paprastą ir visiems „įkandamą“ darbo eigą. Galutinis rezultatas – traškus pagrindas su daug daug kremo – tik dar labiau įtikins, kad verta išbandyti.

Trumpa pamokėlė, kaip surišti viščiuką, kad jis iškeptų sultingas ir nesudegtų, bei kiti virtuvės triukai ir netgi pokštai – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Orkaitėje keptas kukurūzinis viščiukas

Orkaitėje keptas kukurūzinis viščiukas

Orkaitėje keptas kukurūzinis viščiukas

Reikės:

• 1 kukurūzinio viščiuko • 0,5 kg bulvių • 1 šalotinio svogūno • Poros šakelių šviežio rozmarino • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Vištienos prieskonių • Bulvių prieskonių

Išvalyto viščiuko vidų gerai įtrinti vištienos prieskoniais, įdėti nuluptą svogūną ir šakelę šviežio rozmarino. Uždaryti angą ir sandariai surišti kepimo siūlu bei pritvirtinti prie kūno galūnes, kad kepant nesudegtų ir neišbėgtų skystis. Viščiuko odą įtrinti aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu.

Bulves nuplauti, nuvalyti ir neluptas perpjauti per pusę. Sudėti jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti bulvių prieskoniais bei druska.

Viščiuką padėti ant grotelių ir kepti iki 210°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada sumažinti kaitrą iki 180°C ir apačioje po grotelėmis su viščiuku padėti kepimo indą su bulvėmis. Viską kepti maždaug 1 valandą.

REKLAMA

Iškepusį viščiuką išimti iš orkaitės ir leisti 10 minučių „pailsėti“.

Patiekti su keptomis bulvėmis ir pabarstyti šviežiais rozmarino lapeliais.

Skanaus!

Bretoniški sausainiai su „Mousseline“ kremu

Bretoniški sausainiai su „Mousseline“ kremu

Bretoniški sausainiai su „Mousseline“ kremu

Sausainiams reikės:

• 180 g kambario temperatūros sviesto • 170 g cukraus • 240 g miltų • 3 kiaušinių trynių • 1 arb. š. kepimo miltelių • 1 arb. š. druskos

Kremui reikės:

• 200 ml pieno • 2 kiaušinių trynių • 80 g cukraus • 30 g kukurūzų krakmolo • 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis • 130 g sviesto

Papuošimui reikės:

• Konservuotų mini obuoliukų arba kitų vaisių ar uogų • Žiupsnelio natūralios kakavos

Dubenyje elektrinio plakiklio pagalba išpurenti sviestą kartu su cukrumi. Tada suberti miltus, kepimo miltelius ir viską perplakti. Atskirai po vieną dėti kiaušinių trynius ir nuolat plakti iki vientisos tvirtos masės.

Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos į kepimo žiedus formuoti 1 cm storio sausainius. Jei neturite kepimo žiedų, tešlą galima iškočioti ir suformuoti sausainius stiklinės pagalba. Kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusius atvėsinti.

Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įberti vanilinės cukraus pudros, po truputį dėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi ir sutirštės. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Atvėsusį kremą sudėti į konditerinį maišelį ir dekoruoti sausainių viršutinę dalį. Į kremo vidurį įspausti konservuotą mini obuoliuką ir apibarstyti natūralia kakava.

Skanaus!

 

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Top Video

Dovilė Šakalienė sualukė grasinimų: kreipėsi į prokuratūrą
DABAR RODOMA
Dovilė Šakalienė sualukė grasinimų: kreipėsi į prokuratūrą
DABAR RODOMA
Vaikus atgavusi Egė Kručinskienė: „Vaikai labai pasikeitę“
DABAR RODOMA
Užplūdo skambučiai iš Mozambiko
DABAR RODOMA
Nufilmavo beširdišką Alytaus vairuotojo poelgį – partrenkęs šunį nesustojo
DABAR RODOMA
Naujas skandalas Kaune: po auklėtojos skundo šeima neteko vaiko
DABAR RODOMA
Klaipėdos soduose – trijų lavonų kūnai
DABAR RODOMA
Baltasis ar rudasis: kokį cukrų rekomenduoja dietologė?
DABAR RODOMA
Vairuotojų galvos skausmas – senos padangos: kur atsikratyti
DABAR RODOMA
Žmonės susiėmę už galvų: laidoja kaip per karą
DABAR RODOMA
Pravirkusi R. Šakalytė-Jakovleva peikė valstybės institucijas ir atsiprašė žiūrovų
GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Rūta Lukoševičiūtė (nuotr. Organizatorių)
Kone keturi iš penkių lietuvių, pasirinkusių poilsį Turkijoje, renkasi Alanijos kurortą. Vieni pageidauja penkių „žvaigždučių“ viešbučių su dešimtimis baseinų, kitiems mielesni ...
„Gero vakaro šou“ (nuotr. Organizatorių)
Tokia frazė skamba paradoksaliai iš Lietuvos policijos generalinio komisaro lūpų, bet tai tik parodo, kokį puikų humorą jausmą jis turi. Laidoje „Gero vakaro šou“ apsilankęs ...
Kelionių ekspertė (nuotr. Organizatorių)
Lapkričio 3 d., šeštadienį, TV3 eteryje startavo nauja laida apie atostogas – „Kelionių panorama“. Pirmojoje laidoje daugiausia dėmesio skirta kelionėms į Turkiją, kurią ...
 Pravirkusi R. Šakalytė-Jakovleva peikė valstybės institucijas ir atsiprašė žiūrovų
Renata Šakalytė-Jakovleva sunkiai tramdo ašaras, kai prisimena vaikystėje patirtus smūgius Žinoma TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva kaskart sunkiai tramdo ašaras, kai ...
Aktorių pokyčiai (tv3.lt fotomontažas)
Sunku būtų rasti bent vieną, kuris nestebėjo įvairių televizijos ekranuose pasirodžiusių serialų akimirkų. Kupini aistros, intrigų, išdavysčių ir karštos meilės serialai vis ...
REKLAMA

Top Video

Dovilė Šakalienė sualukė grasinimų: kreipėsi į prokuratūrą
DABAR RODOMA
Dovilė Šakalienė sualukė grasinimų: kreipėsi į prokuratūrą
DABAR RODOMA
Vaikus atgavusi Egė Kručinskienė: „Vaikai labai pasikeitę“
DABAR RODOMA
Užplūdo skambučiai iš Mozambiko
DABAR RODOMA
Nufilmavo beširdišką Alytaus vairuotojo poelgį – partrenkęs šunį nesustojo
DABAR RODOMA
Naujas skandalas Kaune: po auklėtojos skundo šeima neteko vaiko
DABAR RODOMA
Klaipėdos soduose – trijų lavonų kūnai
DABAR RODOMA
Baltasis ar rudasis: kokį cukrų rekomenduoja dietologė?
DABAR RODOMA
Vairuotojų galvos skausmas – senos padangos: kur atsikratyti
DABAR RODOMA
Žmonės susiėmę už galvų: laidoja kaip per karą
DABAR RODOMA
Pravirkusi R. Šakalytė-Jakovleva peikė valstybės institucijas ir atsiprašė žiūrovų


 
IŠSIPILDYMO AKCIJA 2018. Saturno istorija
DABAR RODOMA
IŠSIPILDYMO AKCIJA 2018. Saturno istorija
DABAR RODOMA
IŠSIPILDYMO AKCIJA 2018. Živilės istorija
DABAR RODOMA
Tai, ką nuveikėme kartu. IŠSIPILDYMO AKCIJA 2017 Medutės istorija
DABAR RODOMA
Tai, ką nuveikėme kartu. IŠSIPILDYMO AKCIJA 2017 Lukrecijos istorija
DABAR RODOMA
Tai, ką nuveikėme kartu. IŠSIPILDYMO AKCIJA 2017 Zoe istorija

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų