REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Garsenybės mėgavosi vakariene „Trinity“ (nuotr. Organizatorių)

Trečiadienio vakarą garsūs svečiai turėjo galimybę įvertinti atsinaujinusį restorano „Trinity“ meniu, rašoma pranešime spaudai.

67

Trečiadienio vakarą garsūs svečiai turėjo galimybę įvertinti atsinaujinusį restorano „Trinity“ meniu, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Susirinkusių laukė kruopščiai apgalvota vakaro programa: gomurį glostantys kokteiliai, nepamirštama vakarienė ir pokalbiai apie maistą.

Vilniuje, Kotrynos bažnyčios pašonėje veikiantis restoranas nuo šiol kvies paskanauti patiekalų, kuriuose atsispindės Viduržemio regiono tradicijos. Unikalumą kurs sezoniniai vietiniai ingredientai, kurių galima nusipirkti ūkininkų turguje.

Gastronominė vakaro programa prasidėjo pirmame aukšte esančiame aperityvo kokteilių bare. Pasivaišinus kokteiliu, svečiai buvo pakviesti pakilti į antrame aukšte esantį restoraną. Restoranas sužavėjo ne tik subtiliai stilingu interjeru, bet ir apgalvotu meniu. Jo puošmena tapo rudens sezono lietuviškos daržovės.

Restorano meniu rūpinasi virtuvės šefas Vilius Ručinskas. Jis prieš porą mėnesių grįžo iš Didžiosios Britanijos. Užsienyje vyras dirbo „Michelin“ žvaigždėmis įvertintuose restoranuose. Nors karjera sekėsi puikiai, tačiau meilė Lietuvai nugalėjo. Įgytas žinias ir praktiką jis nuo šiol taikys minėto restorano virtuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarienė prasidėjo nuo restorane keptos duonos, kurią buvo galima pagardinti įvairių skonių sviestu. Vėliau laukė lengvai sūdyta ir rūkyta lašiša su avokado tyre, melionų žėlė, pankoliu, duonos traškučiais ir kapariais. Daug pagyrų sulaukė burokėlių sriuba su krienų kremu, krapų aliejumi.

REKLAMA

Pagrindinis patiekalas buvo šiltas ir labai rudeniškas. Tai antis su lėtai keptu raudonu kopūstu, lapiniu kopūstu, moliūgų tyre, pagardintas lazdynais ir medumi. Vakarą vainikavo prancūziškas desertas „Creme Brulee“, pateiktas su obuolių šerbetu, morengais. Po vakarienės laukė digestivo baras, kuriame svečiai mėgavosi pasirinktu kokteiliu iš naujojo kokteilių meniu.

Renginyje dalyvavo Ramunė Piekautaitė ir Kęstutis Verslovas, Robertas Kalinkinas, Simona Starkutė, Kristina ir Vygintas Kaikariai su dukra Kriste, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Orijus Gasanovas, Ugnė Galadauskaitė su sužadėtiniu Mariumi Sipariu, Deimantė Kazėnaitė, Saugirdas Vaitulionis, Martynas Tyla, Neringa Zeleniūtė, Laisvė Radzevičienė, Vytaras Radzevičius ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

„Trinity“ degustacinės vakarienės nepraleido ir stilistė Agnė Jagelavičiūtė su vyru Mantu Volkumi. Žinoma moteris pasakojo, kad nėra įpratusi taip vėlai valgyti. Taip pat, moteris retai išeina vakarieniauti su vyru – gyvenimo ritmą dabar diktuoja sūnus. Kur kas dažniau A. Jagelavičiūtė restoranuose valgo dienos metu.

„Kai atėjome šiandien į vakarėlį, draugai sakė, kad pasirodėme po ketverių metų. Puikus vakaras, nuostabi kompanija, buvau pamiršusi tokį ilgą vakarieniavimą. Namuose mes valgome vakarienę 17 val. vakaro. Nesame italai, prancūzai ir vėlus vakarieniavimas nėra mūsų šeimos dalykas. Vėlyva vakarienė man asocijuojasi su švente“, – šypsojosi A. Jagelavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaro taip pat nepraleido dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Jai kompaniją palaikė mylimasis Donatas Ivanauskas. Atlikėja pasakojo, mėgstanti eiti vakarieniauti į restoranus, tačiau jos širdies draugas mieliau lieka valgyti namie.

„Nevadinu savęs itin didele gurmane, tačiau man patinka skanus, įvairus maistas, vis paragauti ir atrasti kažką naujo. Taip pat, man patinka improvizuoti gaminant. Tačiau bėda yra mano vyras. Jis nesiveda manęs į restoranus arba daro tą labai retai. Jis sako, kad aš gaminu skaniau. Kai darau maistą namie, aš labai stengiuosi“, – juokėsi dainininkė.

J. Arlauskaitė-Jazzu pasakojo, kad yra didelė žalios žuvies gerbėja, todėl jai itin patiko lašiša. Vakaro viešnia pasakojo, kad atėjus į restoraną, daug ką pasako jų kepta duona, sviestas ir pagardai. „Šį vakarą duona buvo puiki. Tad nenuostabu, kad ir kitas vakaro meniu man labai patiko“, – įspūdžiais dalinosi atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų