REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Albertas Bandžius kreipsis į teismą (tv3.lt fotomontažas)

Praėjusiais metais užsimezgęs konfliktas tarp garsios dainininkės, vizažistės Oksanos Pikul ir jos sutuoktinio, krepšininko Simo Jasaičio skambėjo per visą šalį. Ilgus mėnesius trukęs skandalas ne vienam priminė ir meksikiečių serialą – netrūko viešo santykių aiškinimosi, atsiradusių meilužių, įvairių apkalbų ir paskalų.

52

Praėjusiais metais užsimezgęs konfliktas tarp garsios dainininkės, vizažistės Oksanos Pikul ir jos sutuoktinio, krepšininko Simo Jasaičio skambėjo per visą šalį. Ilgus mėnesius trukęs skandalas ne vienam priminė ir meksikiečių serialą – netrūko viešo santykių aiškinimosi, atsiradusių meilužių, įvairių apkalbų ir paskalų.

REKLAMA

Vis dėlto visoje istorijoje dažnai skambėjo ir S. Jasaičio advokato Alberto Bandžiaus pavardė. Garsus vyras tv3.lt portalui tikino, jog šiuo metu jis planuoja nutraukti garsaus krepšininko atstovavimą santykių aiškinimosi byloje.

„Nuo birželio mėnesio mes su juo nesimatėme, kaip supratau, vėliau nutiko dar daugybė įvykių: jie važiavo kartu ilsėtis, lyg ir susitaikė, gal kartu gyvena. Tačiau tai manęs, kaip advokato, labai neliečia. Laukiu Simo sprendimo, nes jei jiems viskas gerai, matyt, aš ten jau nebereikalingas. Nutrauksiu sutartį ir inicijuosiu procesą prieš jo ponią, kad nebūtų interesų konflikto“, – pasakojo A. Bandžius.

Sulaukė O. Pikul įžeidimų

Garsus advokatas nusprendė pats kreiptis į teisėsaugą tam, kad išsiaiškintų savo santykius su O. Pikul. Anot A. Bandžiaus, per ilgus mėnesius trukusį šeimos santykių konfliktą, Oksana ne kartą jį viešai įžeidė ir užgauliojo.

REKLAMA
REKLAMA

„Galima nekęsti kitos pusės advokato, nes jis gal surado tai, ką tu norėjai nuslėpti, tačiau ji pradeda visiems aiškinti, kad aš vos ne psichinis ligonis, bandžiau žudytis, tai mane, kaip žmogų, labai žeidžia. Aš esu advokatas, viešas asmuo, tad žmogus už tokius pareiškimus asmuo negali likti nenubaustas. Kai viskas pasibaigs, aš galvoju, kad įgyvendinsiu savo reikalavimus. Man nereikia tos neturtinės žalos atlyginimo, aš siekiu to, kad ji viešai prisipažintų, kad melavo“, – pasakojo vyras.

REKLAMA

A. Bandžius taip pat pridūrė, jog socialiniuose tinkluose jam ne kartą teko matyti įvairius, žeidžiančius ir užgauliojančius O. Pikul pranešimus apie jį patį.

„Ji ne kartą Simui Jasaičiui, mano klientui, rašė SMS žinutes, ji pati savo paskyrose socialiniuose tinkluose rašė apie mane. Ji pasišaipydavo, apipaišydavo, pridėdavo karūnų ant manęs – toks jausmas, kaip nesubrendėlės merginos, nerimtos moters elgesys. Kad apipaišė, tai ką, gūžteli pečiais, kiekvienas juk kvailioja savaip. Buvo viešų įžeidimų, kad jie būtent dėl manęs skyrėsi, kad aš inicijavau policijos kvietimą, vien tik dėl manęs negalėjo susitaikyti...“, – vardijo advokatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakė, kas gresia 

Už viešus įžeidimus garsiai vizažistei ir dainininkei gali grėsti neturtinės žalos atlyginimas. Pasak advokato, tai būtų civilinė, o ne baudžiamoji, byla.

„Šiai dienai, užsivedus bylą, būtų ieškinys dėl paneigimo, pripažinimo. Taip pat galima įpareigoti ją, kad viešai savo „Facebook“ paskyroje patalpintų atitinkamo dydžio tekstą, kuriame ji turėtų paneigti savo kalbas. Buvo išviešinta daug dalykų, padaryta neturtinė žala, todėl turėtų būti ir atitinkama finansinė kompensacija“, – pridūrė A. Bandžius.

Advokatas taip pat tvirtino, jog santykių aiškinimosi metu O. Pikul ne kartą buvo sučiupta meluojant, todėl už tai ji turėtų atitinkamai atsakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Simas Jasaitis yra labai kuklus žmogus, jam būtų buvę labai sunku save apsiginti, todėl būdamas jo atstovas, viešinau įvairius faktus. Kai kurie Oksanos žodžiai neatitinka tikrovės. Staiga išaiškėjo, kad Oksana Pikul siekė sumokėti Arūnei Dabkei, kad ji prisipažintų... Prisiminkite, kiek ji siuntinėjo žinučių. Mes išsakėme savo poziciją, kad moteris meluoja, tačiau tai jai labai nepatiko“, – teigė A. Bandžius.

Santykių aiškinimasis sustojo

Tiesa, kol kas A. Bandžius vis dar atstovauja S. Jasaičio interesus, tačiau visi teisminiai procesai yra sustoję. „Aš buvau paruošęs ieškinį, tačiau Simas prašė luktelti, mes laukiame. Kita vertus, tai, kad susitaikė ir jiems tai priimtina, puiku. Tai yra jų gyvenimas. Mes kalbėjome su Simu šiandien, dabartinė būsena negali ilgai trukti. Arba, arba. Man tokia situacija, kokia yra dabar, nepatinka ir yra nepriimtina. Jeigu nebereikia, ačiū, viso gero, padėkoji už darbą ir viskas“, – rėžė jis.

REKLAMA

Kol kas naujienų ir pramogų portalui tv3.lt nepavyko susisiekti nei su O. Pikul, nei su S. Jasaičiu.

Grasino tariamai meilužei

Primename, kad kiek anksčiau tariama S. Jasaičio meilužė Arūnė sulaukė necenzūrinio pobūdžio žinučių. 

„Ar būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas..? Kadangi ji nėra Lietuvos prezidentė, gali būti, kad tai prokuratūra vertintų skeptiškai. Mano nuomone, jei viešai žeminimas žmogus, turi būti ir atitinkamos pasekmės“, – sakė advokatas.

Advokato teigimu, O. Pikul dėl šių žinučių gali būti nemalonių pasekmių: „Tai galėtų būti ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto ir dėl psichologinio smurto prieš žmogų. Antra vertus, tai galėtų būti byla dėl moralinės žalos atlyginimo. Tai vyktų per civilinius-teisinius santykius, pavyzdžiui, paneigimas socialinėse paskyrose („Facebook“, „Instagram“) – ji atsiprašo to apšmeižto žmogaus ir neturtinės žalos atlyginimas, kaip nuspręs teismas“, – teigė advokatas.

REKLAMA

Primename, kad sausio 21-ąją S.Jasaičio ir O.Pikul šeimoje kilo konfliktas. Vyras buvo pristatytas į Vilniaus miesto 1-ąjį komisariatą gavus pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje. Šaltinių teigimu, neblaivus krepšininkas smurtavo prieš savo žmoną Oksaną Pikul-Jasaitienę.

Krepšininkui komisariate nustatytas 0,94 promilės girtumas. Vėliau pranešta, kad į komisariatą S.Jasaitis atgabentas dėl to, kad įžeidinėjo savo žmoną O. Pikul ir sukėlė jai fizinį skausmą – „griebė ir pasuko už rankos“.

Vėliau O. Pikul buvo kaltinama susiradusi meilužį, tam kalbų davė komentarai socialinėje erdvėje. S. Jasaičio advokatas Albertas Bandžius tikino, kad krepšininkas sulaukė grasinančio pobūdžio skambučių ir žinučių iš tariamo O. Pikul meilužio. Vos prakalbus apie O. Pikul santykius su kitais vyrais, į viešumą pradėjo lįsti kalbos, kad S. Jasaitis turi meilužę Panevėžyje. Tai – salono „Grožio namai Arūnė“ savininkė Arūnė Dabkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Necenzūrinės žinutės

Žinomo krepšininko advokatas kiek anksčiau taip pat parodė ir neva pačios Oksanos siųstas žinutes Simui. Jose – daugybė necenzūrinių žodžių, skirtų jos sutuoktiniui.

„Ar mane su vaiku išmeti, loche?“, „Nudvėsk“, „Daune“, „Dusk“, – ir panašaus pobūdžio žinutės, pasak S. Jasaičio advokato, buvo siunčiamos Oksanos Pikul.

Taip pat buvusi S. Jasaičio žmona Vaida stojo buvusio sutuoktinio pusėn. Ji tikino, kad S. Jasaitis jos nėra nė karto įžeidęs, dėl to tokių žinučių O. Pikul jis negalėjo siųsti.

Krepšininko advokatas tikino, jog žinutės iš O. Pikul – nustebintų ir visko mačiusius. „Simas ruošėsi važiuoti paskutinį kartą žaisti užsienyje. Įvykusio konflikto metu jis sulaukė iš O. Pikul žinučių. „Neatsakingas kiaule, taip vaiką numesti. Dabar ir pats dink iš mūsų, mums tu nereikalingas“, – sakė advokatas.

REKLAMA

Šmeižė viešai

Vieną kartą S. Jasaitis atvyko į policijos komisariatą, kuriame parašė pareiškimą dėl sulauktų grasinimų. Pirminiais duomenimis, sportininkas sulaukė grasinančio telefoninio skambučio nuo O. Pikul-Jasaitienės gerbėjo.

Šią situaciją socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pakomentavo ir pati O. Pikul-Jasaitienė, perspėdama savo gerbėjus saugotis jos sutuoktinio.

„Absurdas! Nužudyti Jasaitį??? Simo Jasaičio ir jo advokato Alberto Bandžiaus taktika skyryboms pasiekė aukščiausią tašką. Ir viskas dėl namo! Vaiko poreikiai ir emocijos neįdomūs tėčiui! Po to, kai atsisakėme su vaikučiu išeiti iš jo namo su visais daiktais, tėtis ėmėsi taktikos! Klausimas, o grafiti kūrėjus irgi trauksime baudžiamojon atsakomybėn? Gerbėjai, būkite geri, saugokitės Jasaiči, nes rašinės ant visų pareiškimus įtraukdamas ir savo šeimą! Duokite krepšinio žvaigždei būti žvaigžde ir gyventi name!“, – skelbė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų