REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
„Beactive Night” (A. Didžgalvio ir M. Repečkos nuotr.)

Šeštadienio vakarą nebijantys iššūkių ir netikėtumų vilniečiai dalyvavo naktinėse sporto pramogose. Europos sporto savaitės „Beactive Night” sporto renginiuose buvo galima sutikti Artūrą Matkevičių–DJ Mamania, Simoną Albavičiūtę-Banditą ir kitus aktyviai nusiteikusius vilniečius.

28

Šeštadienio vakarą nebijantys iššūkių ir netikėtumų vilniečiai dalyvavo naktinėse sporto pramogose. Europos sporto savaitės „Beactive Night” sporto renginiuose buvo galima sutikti Artūrą Matkevičių–DJ Mamania, Simoną Albavičiūtę-Banditą ir kitus aktyviai nusiteikusius vilniečius.

REKLAMA

Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vilniečiai savo jėgas išbandė naktiniame bėgime, gimnastikos rungtyse bei Zumba maratone, kurį vedė pasaulinio lygio žvaigždė iš JAV.

Visi, kas mėgsta smagiai pajudėti ir dievina Lotynų Amerikos ritmus, šeštadienio vakarą galėjo sudalyvauti laukiamiausiame šių metų Zumba maratone. Į Vilnių atvyko viena didžiausių Zumba fitneso žvaigždžių, visame pasaulyje žinoma trenerė Loretta BatesJungtinių Valstijų.

„Kadangi renginys tapo Vilniaus sporto ir kultūros festivalio dalimi, jis tik dar labiau išaugo, pritraukė daugiau lankytojų ne tik iš Lietuvos“, – sakė Augustina Juknė, viena iš „Beactive Night Zumba Party“, laikomo didžiausiu Baltijos šalyse Lotynų Amerikos fitneso renginiu, organizatorių. A. Juknė pasidžiaugė, kad šįmet į renginį pavyko pakviesti neregėto masto žvaigždę, žinomą Zumba trenerę visame pasaulyje – L. Bates. „Tai – labai ryški, charizmatiška asmenybė. Neapsakomo grožio moteris, pasižyminti aukšto lygio šokio technika. Socialiniuose tinkluose ją seka bei ja žavisi šimtai tūkstančių trenerių bei Zumba mylėtojų visame pasaulyje“, – sakė A. Juknė.

REKLAMA
REKLAMA

Zumba renginio dalyvius stebino itin stiprios techninės galimybės: daug šviesų, LED ekranai, neoninės lempos. Vakarą atidarė ir jo metu grojo didžėjų Simonos Albavičiūtės-Banditos ir Silvos Rindzevičiūtės duetas, kurį klausytojai prisimena iš anksčiau gyvavusios populiarios radijo stoties „Zip FM“ laidos „SiSi“. Zumba maratono dalyviai taip pat klausėsi ir Artūro Matkevičiaus–DJ Mamania atliekamų ritmų.

REKLAMA

S. Albavičiūtė-Bandita sakė, kad tokios naktinės sporto pramogos yra aktualios vilniečiams ir miesto svečiams, nes, pasak radijo laidų vedėjos, visame pasaulyje populiarėja aktyvus gyvenimo būdas, sveikas maistas.

„Tokį laisvalaikio praleidimo būdą gali rinktis su šeima ar draugais“, – neabejojo Simona. Jai antrino kolegė S. Rindzevičiūtė: „Vakaro metu dalyviai galėjo atrasti, kad sportas – ne prievolė, o smagi pramoga, gyvenimo būdas. Su tiek daug sporto šakų buvo galima susipažinti vienoje vietoje“.

S. Albavičiūtė-Bandita šią vasarą sakė atradusi lauko tenisą. Ją šios sporto šakos įmantrybių Palangoje mokė žinomas teniso treneris Simas Kučas. Mergina ketina teniso neapleisti ir šaltuoju sezonu, žada lankytis tam skirtoje uždaroje arenoje. „Esu daug sporto rūšių išbandžiusi, netgi ledo rutulį. Pamenu, su kolegomis prieš kurį laiką teko lošti vienoje komandoje „Hockey punks“, – šypsosi S. Albavičiūtė-Bandita, šiandien su širdies draugu Andriumi Židkovu, profesionaliu ledo rutulininku, tikrai turinti ką pasikalbėti apie jo veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Artūras Matkevičius–DJ Mamania sakė dažnai yra kviečiamas groti įvairiuose bėgimo maratonuose ar sporto renginiuose, nes ir pats jau kelis metus aktyviai bėgioja. Vyras kone kasdien bėgiodamas šalia miškelio prie savo namų įveikia apie aštuonis kilometrus. Atlikėjas sakė naudojasi specialia „Nike run club“ programėle, jos dėka bendrauja su bendraminčiais, dalijasi vienas su kitu pasiektais dienos rezultatais ar patarimais. „Visada bėgioju tik su ausinėmis klausydamasis mėgstamos muzikos“, – neslėpė A. Matkevičius–DJ Mamania, tikintis, kad ir jo grojami ritmai įkvėpė ar padrąsino ne vieną „Beactive Night running“ bėgiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bėgimą mėgsta ir žinomo atlikėjo žmona Inga Matkevičienė, Europos sporto savaitės „Beactive Night” koordinatorė bei viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ rinkodaros vadovė. „Anksčiau buvau žinoma kaip gatvės šokių šokėja, bet gimus vaikeliui šį užsiėmimą pristabdžiau. Tačiau dabar atradau bėgiojimą, snieglentes, banglentes“, – vardijo I. Matkevičienė. Pasak veiklios moters, tokie renginiai, kaip „Beactive Night” suartina šeimas, bičiulius bei padeda rasti bendraminčių.

Šeštadienio vakarą vilniečiai taip pat dalyvavo ir naktiniame bėgime „Beactive Night running“, kupiname įspūdžių, muzikos ir šviesos efektų. Varžybų trasoje buvo įrengti pramoginiai taškai skirti pagyvinti ir apšviesti trasą, taip pat dalyvių laukė įvairios staigmenos bei siurprizai. Naktiniu bėgimu susižavėjo ir maži, ir dideli.

„Beactive Night challenge“ iššūkių programoje dalyvavo vilniečių suburtos komandos. Buvo galima išbandyti įspūdingus išskirtinius iššūkius – nuo NASA simuliatoriaus, stalo futbolo, žaidžiamo su žmonėmis, „Segway“ slalomo trasos iki gatvės gimnastų paruoštų užduočių. „Beactive Night Street Workout Challange“ dalyviai demonstravo maksimalius priekinio/atbulinio horizonto išlaikymus ir prisitraukimų iššūkius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų