REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Mados pristatymas (nuotr. Dariaus Baltakio, Sigito Daščioro, Kęstučio Puriuškio, Robertino Valiulio)

„Man įdomu, tai, kas neįprasta. Kuriu moteriai, kuri mėgsta mezginius, nebijo atrodyti ryškiai ir nestandartiškai“, – sako megztų drabužių kūrėja Agnė Karpovienė, ką tik pristačiusi savo naujausią kolekciją Rokiškio miesto 519-ojo gimtadienio šventėje.

17

„Man įdomu, tai, kas neįprasta. Kuriu moteriai, kuri mėgsta mezginius, nebijo atrodyti ryškiai ir nestandartiškai“, – sako megztų drabužių kūrėja Agnė Karpovienė, ką tik pristačiusi savo naujausią kolekciją Rokiškio miesto 519-ojo gimtadienio šventėje.

REKLAMA

Po kolekcijos pristatymo A. Karpovienė sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, pagyrimų, skatinimo kurti toliau ir nesustoti. „Esu be galo laiminga. Kūrėjui svarbu rasti atsaką žmonių širdyse“, – neabejoja rokiškietė drabužių dizainerė. Simboliška, kad jos kolekcija per miesto šventę buvo pristatyta lygiai tą pačią dieną, kai ji prieš ketverius metus atidarė savo studiją-parduotuvę „Agnettes stilius“.

Per ketverius metus Agnė spėjo nustebinti savo kūryba ne tik rokiškiečius. Veikli moteris yra pristačiusi savo kolekciją ir sostinėje. Vilniuje jos darbus rodė net televizijos laidos „Duokim garo“ vedėja Loreta Sungailienė su dukrele Liepa, grupės „Vyšnios“ narės Aistė Karanauskytė ir Sandra Navickaitė, fotografė Giedrė Rein, renginių vedėja Raimonda Jagminaitė, žolininkė Rasa Subačienė. „Be abejo, kai tavo kūriniais susidomi žinomos moterys, tai suteikia dar daugiau pasitikėjimo“, – neslepia A. Karpovienė. Jos naujausią kolekciją Rokiškyje pristatė labai skirtingos asmenybės, skirtingų profesijų moterys, autorei buvo smagu stebėti jų draugišką bendravimą ruošiantis demonstravimui. Kaip pasakojo kūrėja, viena pirmųjų kaip modelis buvo atrasta žinoma rajono ūkininkė ir tautodailininkų sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkė Birutė Dapkienė. Įdomu tai, kad moteris podiumu žingsniavo kartu su savo numylėta alpaka Markizu, o tai pasirodymui suteikė nesuvaidinto žavesio ir gerų emocijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog sukviečiau Rokiškio krašto moteris, merginas norinčias pademonstruoti mano kolekciją. Džiaugiuosi, kad tiek daug moterų metė sau iššūkį ir sutiko išbandyti save modelio karjeroje. Buvo labai įdomu bendrauti su tiek skirtingų moterų. Laiko buvo nedaug, tad teko sudėlioti kolekciją tarsi iš naujo, netgi numegzti ir kitų spalvų bei naujų detalių drabužių, kad kiekvienai rūbas derėtų, kad ji gerai jaustųsi pati demonstruodama. Norėjau kad drabužis nevaržytų, moteris kuo labiau atsipalaiduotų ir einant podiumu, ir prieš fotografo objektyvą“, – teigė „Agnettes stiliaus“ įkūrėja, kuriai visada svarbu, kad moteris gerai jaustųsi su jos kurtu mezginiu.

REKLAMA

Dizainerės kūrybinės vizijos dažniausiai gimsta rytais, gerai pailsėjus per naktį. Paprastai ji jau atsikelia su vizija, po truputį dėliojasi kūrybinės mintys, vaizdiniai. Įkvėpimas neretai ateina ir vaikštant gamtoje: Agnė itin mėgsta ryškias, aiškias spalvas, patinka jas derinti vieną su kita, kūrybiškai žaisti, o pasivaikščiojimo metu tarsi dėlionė susidėlioja galutinis modelio variantas.

Kaip sako drabužių autorė, ji visuomet stengiasi, kad mezginys derėtų prie konkrečios moters figūros, būtų jai patogus, užmaskuotų trūkumus, išryškintų privalumus. Išskirtine A. Karpovienės kūrybos detale galima būtų laikyti išvirkščias siūles, kas iš pradžių daugeliui buvo neįprasta. „Klientės net galvodavusios, kad mezginiai mano studijoje-parduotuvėje specialiai sukabinti išvirkščia puse, gal kad nesudulkėtų, nesusiteptų, – juokiasi kūrėja. – Man patinka, kad rūbas būtų patogus, nereikalautų didelės priežiūros, transformuotųsi. Idealu, kai vienas rūbas turi keletą dėvėjimo variantų. Mano kurtas sukneles galima dėvėti iš abiejų pusių, kardiganai turi ilgą ir trumpą variantus, megztukai gali būti trumpomis rankovėmis ir dėvimi su riešinėmis arba su nuimama apykakle“.

Agnė yra sukūrusi ir ne vieną autorinę proginę suknelę. Tokį darbą ji vadinanti atgaiva sielai, kai gali diena iš dienos tobulinti užsakovės svarbiai šventei skirtą unikalų, rankomis megztą drabužį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų