REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Kristina Rimienė (nuotr. Organizatorių)

Šį sekmadienį laidos „Pasaulis pagal moteris“ šeimos gido rubrikoje vedėjos Kristinos Rimienės apsilankymas Druskininkų apylinkėse, pokalbis su garsaus kompozitoriaus M. K. Čiurlionio giminaičiu, naudingas patarimas moterims, o floristiniame deserte unikalus laidos vedėjos kūrinys –kuprinė pagaminta iš gyvų gėlių.

15

Šį sekmadienį laidos „Pasaulis pagal moteris“ šeimos gido rubrikoje vedėjos Kristinos Rimienės apsilankymas Druskininkų apylinkėse, pokalbis su garsaus kompozitoriaus M. K. Čiurlionio giminaičiu, naudingas patarimas moterims, o floristiniame deserte unikalus laidos vedėjos kūrinys –kuprinė pagaminta iš gyvų gėlių.

REKLAMA

Apsilankymas Druskininkų mieste

Šeimos gido rubrikos kelionę Druskininkuose, Kristina Rimienė pradėjo nuo miesto vizitine kortele laikomo Druskininkų miesto muziejaus, kuriame yra įrengta vienintelė nuosekli kurorto istorijos ekspozicija su labai vertinga Druskininkų ikonografine ir archyvine medžiaga. O kur dar muziejuje vykstantys renginiai, koncertai, konferencijos bei parodos.

Pėsčiomis eidama Vilniaus alėja link muzikinio fontano, Kristina aplankė Drsukininkų gydyklos biuvetę, kurioje degustavo skirtingų rūšių mineralinį vandenį. Pakeliui, Nemuno pakrantės link, aplankė mieste esantį vandens gręžinį dar kitaip vadinamą jaunystės šaltinį, kuris pasak legendos, veikia kaip amžinos jaunystės eliksyras. Viešėdama Druskininkuose, vedėja aplankė dar vieną žymų miesto muziejų, pavadintą garsaus lietuvių kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio vardu. Šis memorialinis muziejus įrengtas kompozitoriaus namuose, kuriuose dabar rengiami koncertai ir susitikimai, o lankytojai supažindinami su M. K. Čiurlionio biografija ir gali įsigyti menininko kūrinių, reprodukcijų, natų, muzikos įrašų, knygų, meno albumų, parodų katalogų ar suvenyrų.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbis su M. K. Čiurlionio provaikaičiu

Viešnagės metu Druskininkuose, vedėjai teko išskirtinė galimybė susipažinti ir pasikalbėti su kompozitoriaus M. K. Čiurlionio provaikaičiu Grafu Roku Zubovu, kuris yra Čiurlionio namų Vilniuje vadovas, pianinu groja kompozitoriaus muziką visose pasaulio šalyse ir net yra vaidinęs filme, kuriame atliko M. K. Čiurlionio vaidmenį. Kaip teigia pats pašnekovas, jis yra tarsi Čiurlionio propaguotojas po šimto metų. Kristina ir Rokas Zubovas pokalbio metu kalbėjo apie garsaus kompozitoriaus gyvenimą, kūrybą ir gražią, nors ir trumpą Mikalojaus ir Sofijos meilės istoriją.

REKLAMA

Medinių skulptūrų parkas

Kelionei tęsiantis šiek tiek atokiau nuo Druskininkų centro, Kristina Rimienė apsilankė menininko Antano Česnulio įkurtame medinių skulptūrų parke. Šių medinių skulptūrų apžiūrėti atvyksta turistai iš užsienio, o labiausiai šiomis skulptūromis yra susižavėję korėjiečiai turistai, kurie aktyviai lankosi šiame parke jau šeštus metus iš eilės. Skulptorius supažindino laidos vedėją su išskirtinėmis ir net linksmomis muzikinėmis skulptūromis.

Patarimas moterims

Šio sekmadienio laidoje Kristina Rimienė supažindins moteris su produktu, kurį vertėtų naudoti norint apsaugoti veido odą nuo kasdienio nuovargio ir streso, norint efektyviau užtikrinti odos gyvybingumą. Laidoje vedėja pristatys veido serumą praturtintą augalinio šlamučio aliejumi, mairūnų ir gailučių ekstraktais, kurį taip pat išbandė ir pati Kristina. Šis veido odos serumas yra laikomas puikia priemone, kuri kovoja su odos senėjimu, stresu, nuovargiu, o veido odai suteikia glotnumo, švytėjimo, sukuria pailsėjusios odos efektą ir yra pritaikytas skirtingoms amžiaus grupėms, metų laikams ir visiems odos tipams.

REKLAMA
REKLAMA

Floristinis desertas

O floristiniame deserte kaip visada floristinės naujovės ir idėjos, kuriomis dalinsis laidos vedėja ir floristė Kristina Rimienė. Jau šį sekmadienį laidoje, Kristina sukurs ir pristatys unikalaus stiliaus floristinę juvelyrikos kolekciją – kuprinę pagamintą iš gyvų gėlių. Kaip pati laidos vedėja teigia, jei kasdien negalime aplankyti gamtos, ją galime pasiekti kitais būdais, o jei jau turime kuprinę ant savo peties, įsidėkime į ją kvapnų rožės žiedą, frezijos šakelę ar kitą sprogstantį pumpurą ir tai bus jūsų sąlytis su gamta. Kristina taip pat skatina nepamiršti, jog visi esame gamtos vaikai ir turime ieškoti sąlyčio su gamta visur ir visada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų