REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Julija Ivanauskienė (nuotr. Lukas Kazakevičius)

Valandų valandas sportuojantys galiūnai, nepakeliami svoriai ir prakaito tvaikas – taip ne viena mergina įsivaizduoja sporto salę, tačiau ne pirmus metus aktyviai sportuojanti Julija Ivanauskienė (26) patikina, jog čia yra laukiama kiekviena.

48

Valandų valandas sportuojantys galiūnai, nepakeliami svoriai ir prakaito tvaikas – taip ne viena mergina įsivaizduoja sporto salę, tačiau ne pirmus metus aktyviai sportuojanti Julija Ivanauskienė (26) patikina, jog čia yra laukiama kiekviena.

REKLAMA

Vos tik įžengiame į sporto klubą, mus pasitinka smulkutė, nuolatos besišypsanti Julija. Sporto salėje ji vaikšto tarsi po savo valdas – aprodžiusi treniruoklius ji noriai dalijasi savo pažintimi su sportu.

Apie varžybas net nesvajojo

Sportuoti prieš tris metus pradėjusi moteris sako, jog anksčiau nė minties neturėjo apie galimybę dalyvauti kultūrizmo varžybose. „Sportavau kelis kartus į savaitę, tačiau mitybos neprisižiūrėjau. Maniau, kad esu labai liekna, tačiau viskas kaupėsi pilvo srityje. Vieną dieną tiesiog sugalvojau, kad noriu sau įrodyti, pažiūrėti, kokios mano valios ribos, tad pradėjau ruoštis varžyboms“, – prisiminimais dalijasi ji.

Ir nors pasiruošimą pirmosioms savo gyvenimo varžyboms ji pradėjo likus vos keliems mėnesiams iki starto, jos tai nei kiek neišgąsdino. „Sunkiausia buvo prisižiūrėti mitybą. Buvau įpratusi valgyti viską, tad teko atsisakyti visų skanėstų, miltinių patiekalų... Žinoma, labai greitai suradau alternatyvą – becukrius sausainius ir saldainius – tačiau ir jų teko atsisakyti“, – sako J. Ivanauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras – didžiausias gerbėjas

Daugeliui toks Julijos sprendimas galėjo atrodyti netikėtas, Julija tvirtina, kad šeimos palaikymą ji jautė ne tik viso pasiruošimo ir varžybų metu, bet ir viskam pasibaigus: „Turiu nuostabų vyrą, kuris mane palaiko ir sporto salėje, ir ant scenos, ir namuose. Jei nebūtų tokio stipraus artimųjų ryšio, nemanau, kad būčiau tiek pasiekusi“, – atvirauja Julija.

REKLAMA

Pasak moters, kiekvienas norintis turėtų išbandyti save kūno rengybos varžybose. „Tai parodo, kokia stipri ir ugdoma gali būti žmogaus valia“, – sako ji, pridurdama, kad jau susirgo šia manija.

„Ruošiuosi ir rudens sezono varžyboms. Tas jausmas, kai atsistoji ant scenos, atperka visas treniruotes ir valandas praleistas sporto salėje, griežtą mitybos režimą“, – šypteli Julija, šiuo metu besitreniruojanti su treneriu Rinaldu Česnaičiu.

Tiesa, Juliją ruoštis dar vienam sezonui motyvavo ir ne vienas laimėjimas. Ji tapo nugalėtoja naujokų kategorijoje varžybose „Gymon“ Vilniuje, Lietuvos čempionate, naujokų kategorijoje, laimėjo antrąją vietą, Latvijos čempionate tarp suaugusiųjų liko ketvirta. 

REKLAMA
REKLAMA

Julija savo pasiruošimą varžyboms pradėjo likus 12 savaičių – jau šeštąją savaitę skaičiuojanti moteris tikina, kad yra beveik pasiruošusi ir pasiekusi savo formą, tačiau tobulumui ribų – nėra. „Nusprendėme su treneriu paauginti mano viršutinę kūno dalį, dėl to daugiau dėmesio skiriu pečiams, rankoms“, – sako ji.

Pradėjo konsultuoti moteris

Tiesa, pasiruošimas varžyboms ją taip įtraukė, jog ji nusprendė išsilaikyti trenerės licenciją ir pradėti dirbti su moterimis. „Noriu suburti tokią bendruomenę, kuri kartu siektų rezultatų, padėtų viena kitai. Noriu susitikti su savo klientėmis ir bendrauti“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų