REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Pėsčiomis aplink Lietuvą, pėsčiomis nuo Lietuvos iki Ispanijos

Šį savaitgalį TV3 laida „Pasaulis pagal moteris“ vėl keliaus po Lietuvą. Tik šį kartą – pėsčiomis. Apie žygiavimo malonumus pasakos netgi su mažu vaiku žygiuoti nenustojusi žygeivė Gintarė Pilypienė, laidos vedėja Kristina Rimienė ir Metelių regioninio parko direkcijos atstovai.

6

Šį savaitgalį TV3 laida „Pasaulis pagal moteris“ vėl keliaus po Lietuvą. Tik šį kartą – pėsčiomis. Apie žygiavimo malonumus pasakos netgi su mažu vaiku žygiuoti nenustojusi žygeivė Gintarė Pilypienė, laidos vedėja Kristina Rimienė ir Metelių regioninio parko direkcijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pėsčiomis po Lietuvą arba pėsčiomis iš Lietuvos į Ispaniją

Turbūt ne vienas yra girdėjęs apie legendinį „Camino de Santiago“ – per Ispaniją vingiuojantį apie 800 km kelią, kuriuo pėsčiomis galima nueiti į Santiago miestą.

REKLAMA

Šiuo keliu jau praėjo keli šimtai lietuvių, tačiau tikrai dar ne visi lietuviai žino, kad toks kelias atsirado ir Lietuvoje: pėsčiomis į Ispaniją jau galima nueiti nuo Kauno, o netrukus tai bus galima padaryti ir nuo Šiaulių.

Kaunas, Daukšiagirė, Prienai, Punia, Alytus, Miroslavas, Meteliai, Lazdijai – geltonomis kriauklėmis mėlyname fone sužymėta trasa vingiuoja vaizdingiausiomis Lietuvos vietomis, jaukiais, dažniausiai nuo kelių nutolusiais keliukais, kaimais, upių slėniais ir miško takeliais, kol pasiekiama Lenkija, kurioje trasa taip pat veda toliau link Ispanijos. Vienos atkarpos ilgis – nuo 20 iki 30 km taigi, žingsniuojant vidutiniu tempu, tokią trasą galima įveikti per 4-6 valandas. „O mes šiandien paraginsime išbandyti trasą ties Meteliais“, – į žygį pakvies laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dzūkų jūra ir lietuviški vėžliai

Žygiuoti galima nebūtinai iki Ispanijos ir nebūtinai visą trasą Lietuvoje – pasirinkus vieną ar dvi atkarpas, galima puikiai praleisti vieną dieną arba savaitgalį. Viena gražiausių šio Lietuviškojo „Camino de Santiago“ atkarpų kerta Metelių regioninį parką, kuriame tyvuliuoja ne tik legendinis Dusios ežeras dar kitaip vadinamas „Dzūkų jūra“, bet ir dar du įspūdingai atrodantys ledynų išgulėti ežerai – Metelys ir Obelija. „Esant geram vėjui Dusioje bangos pakyla iki „jūrinio“ aukščio, būtent todėl šis ežeras ir gavo tokį pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O ir dydis jo nemažas – plaukiojant plaustu ar laivu tikrai yra ką pamatyti ir kuo pasimėgauti“, – pasakos Metelių regioninio parko direkcijos vadovas Ramūnas Krugelis ir pridurs, kad vizito verta ne tik pakrantė, bet ir visa atkarpa. „Atsiveria nuostabios panoramos, kertami įspūdingi seni miškai ir kaimeliai. Žinoma, daugybė įdomybių laukia ne tik šioje trasoje, o ir visame parke: pradedant baliniais vėžliais, baigiant paslaptingais piliakalniais.“.

Žygiai – kiekvieną savaitgalį

Norintiems žygiuoti su kompanija, tai galima padaryti beveik kiekvieną savaitgalį įvairiose Lietuvos trasose. Galbūt ten sutiksite Gintarę Pilypienę – aktyvią žygeivę, kuri vieno žygio metu yra nuėjusi ir 100 ir 200 kilometrų, o tapusi mama žygiuoja ir toliau – su sūnumi Skomantu, kuris trasos metu patogiai leidžia laiką vežimėlyje. „Nueiti 10, 16km tikrai gali kiekvienas.

REKLAMA

O tada, pajautus savo ribas, galima žygiuoti ir daug toliau. Svarbiausia tam pasiruošti – žygiuoti su patogiais, jau pranešiotais batais, žiemą neapsirengti per šiltai, o vasarą prisidengti, kad neperkaistumėte“, – patars Gintarė.

Šį sekmadienį, 10val. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ nutiks ir daugiau kelionių bei vasariškų idėjų. Vieną jų – laidos vedėjos bei floristikos dizainerės Kristinos Rimienės patarimas, kaip papuošti stalą puokštėmis atsisakant vazų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų