REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Minios plūdo į filmo apie Virgilijų Alekną premjerą (nuotr. Fotodiena.lt)

„Varžybos man visada būdavo šventė. Kai važiuoji į varžybas, nuotaika visada gera būna“, – yra sakęs Virgilijus Alekna. O startų legendiniam disko metikui per daugiau nei du dešimtmečius buvo daug...

56

„Varžybos man visada būdavo šventė. Kai važiuoji į varžybas, nuotaika visada gera būna“, – yra sakęs Virgilijus Alekna. O startų legendiniam disko metikui per daugiau nei du dešimtmečius buvo daug...

REKLAMA

Penkerios olimpinės žaidynės, dešimt medalių iš svarbiausių tarptautinių čempionatų, antras disko metimo rungties rezultatas istorijoje. Skambūs titulai dukart olimpinio čempiono neišpuikino, bet priešingai – lengvaatletis spindėjo ramybe, nuoširdumu ir tūkstančiams, tarp jų ir aršiausiems varžovams, tapo idealu.

Tačiau per ilgą sportinę karjerą buvo visko. Santūrusis čempionas tikrai turi ką papasakoti.

Trečiadienį Vilniuje vyks dokumentinio filmo „Virgilijus Alekna. Širdžių Čempionas“ premjera, kurioje dalyvaus olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas V.Alekna, jo šeima, sporto bendruomenės atstovai ir kiti bendražygiai. Filmą pristatys kūrybinė grupė: autorius Stasys Petkus, scenarijaus autorė Gintarė Grikštaitė, operatorius Žilvinas Petkus ir montažo režisierius Miroslavas Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mintis kurti filmą galvoje kirbėjo visą laiką, nes Virgilijus Alekna yra viena ryškiausių, jei ne pati ryškiausia sporto asmenybė Lietuvoje, dukart olimpinis čempionas. Šį žmogų pažįstų nuo 18 metų, kada jis atvyko į Vilnių ir apsigyveno sportininkų bendrabutyje Kedrų gatvėje. Visą laiką mačiau, koks jis didelis žmogus visomis prasmėmis – ne tik kaip sportininkas, bet ir kaip asmenybė“, – pasakojo G.Grikštaitė.

REKLAMA

Buvusi krepšininkė privalumu laiko tai, kad asmeniškai pažįsta V.Alekną bei daugumą jo kartos sportininkų – dešimčių filmų scenarijaus autorei lengviau paklausti tokių klausimų, kurių kiti neužduotų.

„Virgilijus yra labai santūrus žmogus. Pagrindinis dalykas – jį prašnekinti, kad jis įsileistų tave. Kad ir jį pažįsti asmeniškai, bet jis prilaiko šiokį tokį atstumą, – pasakojo G.Grikštaitė. – Labai džiaugiausi, kai mačiau emocijas jo veide, kai jis atsipalaidavo ir pradėjo kalbėti atviriau. Kiti pasakoja daug ir noriai apie save, o Virgilijus sveria kiekvieną žodį. Kalbėtis su juo atvirai yra nelengva.“

REKLAMA
REKLAMA

„Virgilijus Alekna. Širdžių Čempionas“ kūrybinė komanda medžiagą filmui rinko ne vien Lietuvoje – Estijoje kalbino aršiausią varžovą Gerdą Kanterį, ilgametį bendražygį Aleksandrą Tammertą, V.Aleknos vadybininką Aivarą Karotammą bei lietuvio statistiką daugybę metų fiksavusį žurnalistą Raulą Rebanę.

„R.Rebane įdomus tuo, kad jis rinko įvairią statistiką apie Virgilijų – kiek metė, kiek kartų už 70 metrų, kiek kartų už 60 metrų, kiek pirmų vietų ir panašiai. Iš visų mūsų pašnekovų estai buvo lengviausiai bendraujantys, turėjo daugiausiai džiaugsmo akyse, o aš visą laiką galvojau, kad bus priešingai, iki kol nenuvažiavau į Estiją“, – sakė S.Petkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pačiam V.Aleknai apsispręsti dėl filmo kūrimo nebuvo sudėtinga – pirmosios kalbos apie jo kūrimą pasigirdo iškart po sportininko karjeros pabaigos, 2014 metais.

„Filmas pradėtas kurti prieš dvejus metus, tada neseniai buvo pasibaigusi mano karjera sporte. Tam pasiryžti nebuvo labai sudėtinga, nes yra visa eilė olimpinių čempionų, apie kuriuos jau sukurti filmai“, – šyptelėjo lengvaatletis.

Beje, V.Alekna prisipažino, kad premjeroje ir pats filmą regės pirmą kartą – buvęs sportininkas pasitiki didelę patirtį turinčia kūrybine komanda. Premjera įvyks kino teatre „Vingis“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų