REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Žvaigždžių vizažistė Greta Vireliūnaitė-Kalinauskienė (tv3.lt fotomontažas)

Vienai žinomiausių Lietuvos vizažisčių, Gretai Vireliūnaitei-Kalinauskienei praeityje teko išgyventi žiaurią avariją, tačiau dabar moteris tapo tikru pavyzdžiu ne tik savo socialinių tinklų sekėjoms, bet ir žinomiausioms Lietuvos moterims.

28

Vienai žinomiausių Lietuvos vizažisčių, Gretai Vireliūnaitei-Kalinauskienei praeityje teko išgyventi žiaurią avariją, tačiau dabar moteris tapo tikru pavyzdžiu ne tik savo socialinių tinklų sekėjoms, bet ir žinomiausioms Lietuvos moterims.

REKLAMA

Greta savo makiažo pagalba bet kurią merginą galėtų paversti į tikrą princesę, tačiau ir ji pati – ne ką mažiau įdomi ir žavi asmenybė. Naujienų portalui tv3.lt vizažistė papasakojo apie savo grožio paslaptis bei pasidalijo svajonėmis ir patarimais.

Esate vizažistė – ar pati naudojate makiažą kiekvieną dieną?

Ne, iš tiesų tai darau labai retai. Jei dažausi, tai tik minimaliai. Klientės mane mato surištais plaukais ir vilkinčią paprasčiausiais džinsais. Stengiuosi, kad man būtų kuo patogiau, kad prie klienčių nesitaisyčiau plaukų, nesitvarkyčiau, nesimaivyčiau. Noriu, kad tai jos būtų princesės.

Jūsų puiki figūra – sakėte, kad sportuojate, bet taip pat mėgtate ir pasmaližiauti. Kokia gi jūsų puikios figūros paslaptis?

REKLAMA
REKLAMA

Valgau tikrai labai daug. Tačiau jei priaugu svorio, dažniausiai tai nutinka tada, kai būnu prastos nuotaikos, kai nejaučiu jokio polėkio. O šiaip esu dėkinga genams.

REKLAMA

Daugelis yra linkęs galvoti, kad vizažistės ne tik padažo, bet ir išklauso savo klienčių paslapčių. Ar taip tikrai yra?

Tikrai dažnai su savo klientėmis susidraugauju. Buvo momentas, kai aš jas tik dažniau, bet niekad neklausydavau – paprasčiausiai man nebūtų tam užtekę energijos. Jos kažką šnekėdavo, o aš nieko negirdėdavau. Tada klientės su manimi būdavo gana šaltos – kaip ir aš su jomis.

Tačiau dabar aš jau turiu jėgų ir noro pažinti žmones, su jais susidraugauti. Dabar ir mano artimų žmonių ratas pasidarė kitoks, nes aš – taip pat visai kitokia. Draugės, kurios buvo prieš avariją, ir kokios supa mane dabar, yra labai skirtingos.

REKLAMA
REKLAMA

Kokių dar stereotipų apie vizažistes esate girdėjusi?

Daug kas linkęs galvoti, kad vizažistėmis būna tik tos, kurios daugiau nieko nesugeba. Galiu pasakyti, kad taip tikrai nėra. Pasidažyti tikrai gali visos, bet dažyti – ne. Tu gali išmokti vieną štampą dėti visoms, bet atskleisti gražiąsias kiekvienos moters savybes ir jos individualumą, sugeba tikrai ne visos.

Kai kurie galvoja, kad tai – lengvas darbas. Tačiau iš tiesų reikia visą dieną stovėti, turi dirbti su žmonėmis.

Ar turite laiko pavalgyti?

Penktadieniais ir šeštadieniais merginos tikrai eina konvejeriu. Stengiuosi, kad to nebūtų, nes norisi kiekvienai skirti dėmesio. Gražiai susirašau klientes kas dvi valandas (tiek užtrunka makiažas ir šukuosena), bet pasitaiko, kad parašo mano nuolatinė klientė ir sako, kad tai – mirtinas reikalas. Tada nebespėju pavalgyti, grįžtu namo tik vakare, privalgau, stoja skrandis (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O darbo dienomis visuomet maistą pasiimu su savimi – kartais valgau net mašinoje. Mano treneris moko, kad jei nėra po ranka šakutės, pavalgyti galima net su mentele. Imu pavyzdį iš jo ir nesukeliu sau problemų.

Jūsų gyvenimo ritmas visai kitoks – kai visi mėgaujasi savaitgaliu, jūs pati dirbate.

Taip, savaitgalio tikrai neturiu, bet ilgainiui išmokau taip gyventi. Kadangi dirbu laisvu grafiku, tai tapo neįkainojamas dalykas.

Prisimenu, mano močiutė man sakydavo, kad siūlų kamuolį visuomet vynioju priešingai, negu kiti žmonės. Tai ir su gyvenimu taip – kai visi eina į darbą, aš tada ilsiuosi. Aš prasilenkiu su žmonėmis, tačiau man tai tinka.

REKLAMA

Daug keliaujate. Stengiatės laiko rasti ir tam?

Taip, dabar galėsime keliauti ir daugiau, nes jau ilgiau galiu sėdėti. Iš pradžių tai buvo labai sunku, todėl ilgos kelionės, trunkančios 7-8 valandas, aš tikrai būčiau neišsėdėjusi. Apskritai man yra geriau stovėti, nei sėdėti.

Ar kada apskritai esate dažiusi klientę užsienyje, bekeliaudama?

Labai dažnai merginos man siūlo kartu važiuoti į užsienį, kad galėčiau pramogauti, o atėjus jų vestuvių dienai, jas padažyčiau. Tačiau dar tam laikas neatėjo – nors ateityje tikrai tokio pasiūlymo neatsisakysiu.

Jei reikėtų išsirinkti tik kelias makiažo priemones, kas tai būtų?

Visuomet pasidažau su lengva pudra, kadangi turiu pigmentuotą veido odą. Naudoju tokią, kuri nekemša odos. Taip pat šiek tiek naudoju skaistalų, lūpų blizgio ir antakių tušo. Blakstienų dažyti nė nemėgstu.

REKLAMA

Gal pastebite kitų merginų daromas makiažo klaidas? Ar joms atvirai apie jas pasakote?

Jei manęs paklaus, aš visada pasakysiu nuoširdžiai, bet prieš tai pabrėžiu, kad tai – tik mano nuomonė. Niekuomet nenoriu įžeisti, stengiuosi viską pasakyti gražiai. Kalbėdama su merginomis tikrai nežiūriu į jų makiažą – man svarbu žmogus.

O šiaip, turiu labai įdomią klienčių auditoriją, kurios niekada nieko neprašo. Pasako, kaip apsirengs, o daugiau atsiduoda į mano rankas. Man labai gera dirbti.

Ar pasitaiko atvejų, kad merginos ima kopijuoti jūsų braižą?

Pasitaiko. Kartais pas mane pasimoko, o po to dažo. Tačiau manau, kad tai – didžiausia klaida. Nereikia bandyti kopijuoti, ir jei kažkur pasimokai, bandyti tai atkartoti. Turiu pasiimti tik dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar esate dažiusi merginą su odos defektais?

Taip, tikrai daug žmonių jų turi – labai nedaug mergaičių turi idealią odą. Tai – kasdienybė. Iš kritinių atvejų buvo gal tik 2-3. Man tikrai nesvarbu, ar dažyti seną, ar jauną, ar spuoguotą. Man tai ne problema.

Aš visuomet stengiuosi dažyti taip, kad moteris atrodytų gražiai. Daugiau didesnio skirtumo nėra, svarbu atsižvelgti į žmogų.

Socialiniuose tinkluose dažnai dalijatės ir savo apranga, įvairiais deriniais. Kur semiatės įkvėpimo?

Niekada negalvojau, kad būsiu vizažistė – visuomet save įsivaizdavau kaip plaukų stilistę. Tačiau dabar atlieku viską, nes noriu moteriai sukurti bendrą įvaizdį. Nuo mokyklos laikų taip pat mėgdavau ir kažkaip įdomiau apsirengti. Aukštakulnius ėmiau nešioti labai anksti, eidavau, nepaeidavau, ir tikrai neatrodydavau stilingai – neretai būdavo tiesiog baisu (juokiasi). Bet galbūt tuo metu aš ir turėjau juos nešioti, nes dabar to daryti nebegaliu. Niekas nevyksta veltui.

REKLAMA

Dabar, pavyzdžiui, jei apsirengu baltą švarkelį ar džinsus, visada kažką įsegsiu ar padarysiu kažką tokio, ko neturės kitos. Tai gali būti paprasčiausias akcentas. Net ir interjere dažnai naudoju daiktus ne pagal paskirtį – su drabužiais taip pat. Jei nusiperku elegantišką suknelę, vėliau nueinu į vyrų skyrių ir nusiperku kažką tokio, ko kitos moterys neturės.

Dažnai apsilankau ir „Humanoje“ – ten gausu puikiausių drabužių. Ten gali būti kažkoks kailiukas, kurį po to galbūt kažkur prisiųsiu. Viską darau pati. Bet tas mano siuvimas yra tik sau, nes šiaip nelabai turiu tam kantrybės.

Svarbu suvokti, kad nereikia turėti milijonų, kad galėtum puikiai apsirengti. Gali turėti gerą rankinę, batus, o apsirengti – vos už 3 eurus.

REKLAMA

Galbūt jūsų klientės taip pat domisi jūsų apranga?

Tikrai pasitaiko klausimų – aš visuomet pasakau taip, kaip yra. Pasidalinu, nes man negaila.

Galbūt galvojate imti kurti drabužius ir kitiems?

Galvoju. Sau įvaizdį kuri mėgtu, o dėl kitų, nežinau, ar galėčiau juos rengti. Tačiau ateityje turiu svajonę merginoms sukurti pilną įvaizdį – padaryti makiažą, sušukuoti plaukus ir aprengti. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų