REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
65
Jurga Anusauskienė (nuotr. asm. archyvo)

Fotomenininkė, aktyvi moteris ir trijų vaikų mama Jurga Anusauskienė tiesiog švyti. Pozityvumo šiai žinomai fotografei tikrai netrūksta. Moteris tikina, jog reikia būti dideliu egoistu, kad jaustumeisi laimingas.

65

Fotomenininkė, aktyvi moteris ir trijų vaikų mama Jurga Anusauskienė tiesiog švyti. Pozityvumo šiai žinomai fotografei tikrai netrūksta. Moteris tikina, jog reikia būti dideliu egoistu, kad jaustumeisi laimingas.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Jurga atskleidė, kaip jai pavyksta puoselėti grožį, mėgautis gyvenimu ir skleisti optimizmą kitiems. Už tobulą figūrą moteris dėkoja genams ir mamai. Jurga taip pat patikino, kad gyvena itin aktyviai, sportuoja nuo vaikystės.

Bokso kriaušė padeda išsikrauti

„Visa istorija prasidėjo labai senai. Mano mamytė yra nuostabi muzikos mokytoja ir vos penkių metukų ji mane pastatė prie ežero ir mokė groti smuiku. Man tas nelabai patiko.

Maždaug ketvirtoje klasėje aš atradau formulę, kad sportas lygu traumos, o traumos lygu tam, kad nereikia groti, – apie meilės sportui pradžią kalbėjo moteris. – Tai buvo puiki motyvacija įsitraukti į sportą, su kuriuo jau draugauju visą gyvenimą. Tikiuosi, kad taip ir liks.“

REKLAMA
REKLAMA

Jurga taip pat paaiškino, kodėl vasarą ji nesportuoja. Kadangi moteris yra įsimylėjusi automobilių sportą, jai dažnai tenka vykti į varžybas, anksti keltis, tad organizmui geriau ilsėtis. Fotografė prisipažino, kad jos įrangos kuprinė sveria 21,6 kilogramą, o jos ji beveik niekada nenusiima.

REKLAMA

„2-3 kartus per savaitę aš lankau sporto treniruotes, išskyrus vasarą. Su jaunėliu sūnumi lankome kovos menus. Turime atradę nuostabų trenerį, pas kurį grįšime nuo rudens.

Esu pozityvus žmogus, bet kai atsistoju prieš bokso kriaušę, suprantu, kiek visko manyje yra susikaupę, – juokėsi žinoma fotografė. – Kapoju iš tiesų neblogai. Su sūnumi galime legaliai išsiaiškinti santykius sportuodami.

Sugalvoji kokį asmenį, kuris buvo ne visai tos pačios nuomonės, kaip tu, ir tada suduodi į kriaušę dar dešimt smūgių.“

Chaotiškas gyvenimo rėžimas ir keisti mitybos įpročiai

„Visada juokauju, kad sveikos gyvensenos atstovai mane turėtų nulinčiuoti. Laukinėje gamtoje gyvūnai nesilaiko jokių sveikos mitybos taisyklių, bet nė karto nemačiau nė vieno gyvūno su viršsvoriu. Pasikliauju savo instinktais. Mano gyvenimas yra bardakiškas, chaotiškas – jame nėra jokio rėžimo“, – prisipažino Jurga.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris atskleidė, laisvesnėmis dienomis jos pusryčiai prasideda 15 valandą, o paskutinį kartą valgo apie 11-12 valandą nakties. Tada ji paskanauja mėsos, bulvių, mat kitaip neužmiega. Jurga prisipažino, kad toks gyvenimo būdas ir mityba tinka jos organizmui, tačiau kiekvienam žmogui viskas skirtingai.

„Turiu būti dėkinga savo mamytei ir genetikai. Tai turi labai didelę įtaką. Šiais laikais, aš manau, yra visi įmanoma sprendimai. Kūno korekcijas aš pateisinu ir žiūriu į tai pozityviai. Nėra jokių taisyklių.

Man yra daryta akių vokų korekcija. Kai šokių projekte numečiau 11 kilogramų, mano akių vokai taip užkrito, kad aš negalėjau nei fotografuoti, nei vairuoti, – kalbėjo J. Anusauskienė. – Draugė Kristina Kaikarienė man pasakė, kad privalau tai sutvarkyti. Už tai jai esu be galo dėkinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po narkozės pradėjau dainuoti, nes man buvo labai gera. Tiems, kurie turi panašią bėdą visada sakau, kad eikit ir susitvarkykit rytoj. Atsisakykite atostogų, atsisakykite drabužių, bet tai susitvarkyti yra verta. Jeigu nuo to pagerės gyvenimo kokybė – daryk.“

Vidutinybių nereikia niekam

Fotografė neslepia, kad gyvenime yra patyrusi tikrai nemažai. Moteris išmoko už save pastovėti, savimi pasitikėti ir džiaugtis kiekviena diena.

„Svarbiausias dalykas yra jaustis gerai. Ta samprata atėjo po didelių lūžių ir sunkių epizodų – labai svarbu yra džiaugtis. Nemažai bendrauju pati su savimi.

Man ne tas pats, kas aš esu, ką aš darau, kodėl aš tai darau. Nesistengiu būti inertiška, – kalbėjo ji. – Atėjo tas suvokimas, kad tai yra mano gyvenimas, aš turiu jį gyventi taip, kaip iš tikrųjų noriu tą daryti. Ne dėl vaikų, ne dėl tėvų, ne dėl kažko kito. Tai nesumenkina jų vertės ar brangumo.“

REKLAMA

Jurga Anusauskienė patikino, kad reikia mokėti elgtis ir galvoti egoistiškai. Ji teigė, kad šiais laikais vidutinybės niekam neįdomios, todėl kiekvienas žmogus turėtų išmokti priimti svarbius pasirinkimus, nebijoti klysti ir persigalvoti.

„Aš esu visiška egoistė. Gyvenime nedarau nieko, kas man nepatinka, tačiau tam, ką darau, atsiduodu su meile visu 100 procentų . Du svarbiausi dalykai kiekvieno žmogaus gyvenime yra artimo žmogaus ir profesijos pasirinkimas.

Jaunas žmogus neturėtų bijoti pasimatuoti įvairiausių dalykų, nes mes pirkdami drabužį juk neperkam iš karto, – dėstė garsi Moteris. – Ieškant artimo žmogaus tu turi pabandyti pabūti su tuo žmogumi, kad įsitikintum, jog tikrai esat vienas kitam svarbūs.

REKLAMA

Dėl profesijos – pats kvailiausias dalykas yra studijuoti dėl diplomo ir paskui jį įsidėti į stalčiuką. Geriau metus nestudijuoti nieko, bet pabandyti apsispręsti galbūt dirbant keliose skirtingose profesijose. Vidutinybių šiandien nereikia niekam.“

Gyvenimas malė į faršą

Jurga prabilo ir apie tai, kad Lietuvoje daugybė žmonių niekaip neišmoksta savęs pamilti bei išsiskirti iš kitų. Tūkstančiai lietuvių turi psichologinių sutrikimų, patiria įvairias emocines traumas ir nemoka su tuo susitvarkyti.

„Tai yra didžiulė, rimta problema. Ją turėtume spręsti visi kartu. Baisiausias dalykas, kai žmonės yra paliekami likimo valiai. Visi atsiduriame kažkokiuose sunkiuose taškuose. Be artimųjų pagalbos man galbūt nebūtų pavykę turėti teisingo suvokimo. Gyvenimas ne kartą mane į faršą malė, bet kotleto dar neiškepė“, – juokavo žinoma moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų