REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Militos studijos gimtadienis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Verslininkė Daina Bosas yra ne tik puikiai žinomas Lietuvos pramogų pasaulio veidas, bet ir atsidavus trijų vaikų motina. Sūnus Lukas ir dukra Marija gimė santuokoje su antruoju vyru Sorenu Randersu, o 2010 metais Daina kartu su trečiuoju vyru Antanu Bosu susilaukė dukters Urtės Magdalenos.

47

Verslininkė Daina Bosas yra ne tik puikiai žinomas Lietuvos pramogų pasaulio veidas, bet ir atsidavus trijų vaikų motina. Sūnus Lukas ir dukra Marija gimė santuokoje su antruoju vyru Sorenu Randersu, o 2010 metais Daina kartu su trečiuoju vyru Antanu Bosu susilaukė dukters Urtės Magdalenos.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt komanda pasidomėjo, kaip moteriai sekasi auklėti vaikus, kokių sunkumų buvo iškilę. Marija Randers yra taip pat gerai žinomas pramogų pasaulio veidas. Aktyvi mergina – tikras pavyzdys.

Yra taisyklės ir ribos

„Aš visiškai neauklėju savo vaikų. Jie patys geri užaugo. Marijai 18 metų, ji dar paauglė, o čia pats durnumas“, – juokavo Daina.

Visgi moteris prasitarė, kad nė viena jos atžala nepatyrė sunkios paauglystės ir nemaištavo prieš tėvus. Ji tikina, kad svarbiausia šeimoje rodyti tinkamą pavyzdį, kad atsirastų pagarba, pasitikėjimas ir supratimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ypatingai sunkių paauglysčių nė vienas mano vaikas neturėjo, bet charakterius junti. Niekada nebuvo taip, kad kažkuris negrįžtų naktimis ar ignoruotų.

REKLAMA

Jie atsikalbinėjo, bet viskas vyko proto ribose, vis tiek jaučia pagarbą tėvams. Mano vaikai niekada nedarė man tokių dalykų, kad reikėtų pergyventi ar net kreiptis į teisėsaugą, – pasakojo žinoma verslininkė. – Pas mus yra taisyklės, yra ribos – jie tą žino. Mes sutariam.

Kada vaikai mato normalų pavyzdį šeimoje, jie susirenka tas vertybes patys. Aš pati, stebėdama vaikus, kaip jie elgiasi, patariu, bet labai džiaugiuosi išgirdusi atsakymą, kad jie ir taip tai žino bei supranta.“

Vaikai – Dainos kopija?

Pati Daina tarp savo ir vaikų charakterių panašumų pastebi nedaug, tačiau jos mama tikina, kad atžalos – visiškos verslininkės kopijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano mama sako, kad vaikai primena mane pačią paauglystėje. Vaikai turi tvirtą stuburą, juos sunku perkalbėti. Jie nori patys viską išmokti per savo klaidas. Aš sakau, kad mokytųsi iš svetimų, bet jie patys nenori. Nereikia bijoti, kad vaikais suklys, tegu patys visa tai praeina“, – patarimu pasidalijo Daina Bosas.

Žada dukrą išleisti mokytis į užsienį

Dvyliktoje klasėje nuo rudens besimokysianti Marija Randers jau pamažu planuoja savo ateitį. Tiksliuosius mokslus mėgstanti mergina galvoja vykti į užsienį pagilinti žinių.

„Marija jau galvoja, ką mokysis toliau. Ruošiasi vykti į užsienį. Mes ir liksime ten. Galbūt kažkada ir grįšime – ateitis parodys. Ji norėtų būti Lietuvoje, bet kažkas čia turi pasikeisti. Tikėkimės, kad įstos, kur ji nori ir viskas bus gerai. Ji nori mokytis tiksliuosius mokslus. Ten, kur ji stos, labai sudėtinga įstoti“, – prasitarė D. Bosas. Moteris patikino, jog visomis išgalėmis stengsis dukrai padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors daugybei tėvų būtų sunku išleisti vaiką mokytis svetimoje šalyje, Daina to visai nebijo. Ji taip pasitiki mergaite ir jos gabumais, kad yra įsitikinusi, kad šiai pasiseks.

„Absoliučiai nebijau. Sunkumai yra gerai. Tai nėra toli – sėdi ir atskrendi. Mes esame pasaulio piliečiai, savaitgaliais galime išskristi kažkur. Aš Marija pasitikiu“, – paaiškino Daina.

Niekada nepadėjo ruošti namų darbų

Moteris papasakojo, kad jos vaikai yra gana savarankiški. Jie kada nevargdavo dėl mokykloje užduodamų namų darbų, mat jos pagalbos nelabai ir prireikdavo. Dainai nesuvokiama, kaip tėvai gali visą vakarą sėdėti kartu su vaiku prie jo namų darbų.

REKLAMA

„Niekada neruošiau nei sūnaus namų darbų, nei Marijos. Labai stebiuosi tėvais, kurie su vaikais daro pamokas, sėdi ir kartu mokosi. Viską darė jie patys ir gerai mokinosi“, – išdavė Daina.

Tėvų žinomumas pakišo koją

Pasidomėjus, kaip atžalų bendraklasiai reaguodavo į tai, kad Marijos ir Luko tėvai yra žinomi, Daina prisipažino, jog tai yra neišvengiama. Šeimoje labiausiai į tai reaguoja Marija, tačiau ir ji supranta, kad nieko negali pakeisti.

„Su sūnumi to nėra buvę, nes dar galbūt nebuvo įsibėgėjęs tas žinomumas. Su dukra yra buvę ir ne kartą. Mes apie tai daug kalbam ir ji supranta, kad tai yra elementarus žmonių nekultūringumas“, – aiškino D. Bosas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų