REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Ingos Stumbrienės atostogos Maldyvuose (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Savaitgalį Ingos Stumbrienės laukia didelė šventė. Sekmadienį, per Tėvo dieną, jos dukra švęs 12-ąįį gimtadienį. Inga jau ruošiasi šventei, mat paauglė paprašė jos suorganizuoti tokį patį linksmą vakarą su draugais, kaip ir pernai.

48

Savaitgalį Ingos Stumbrienės laukia didelė šventė. Sekmadienį, per Tėvo dieną, jos dukra švęs 12-ąįį gimtadienį. Inga jau ruošiasi šventei, mat paauglė paprašė jos suorganizuoti tokį patį linksmą vakarą su draugais, kaip ir pernai.

REKLAMA

„Visos pajėgos, visos mintys sukasi dabar apie dukrytės gimtadienį. Tai pasiruošimo reikalaujantis darbas. Kiekvienais metais darome šventę jai ir jos draugams. Jau praėjusiais metais skatinau Estellą savarankiškai susiorganizuoti šventę, nes yra jau pakankamai didelė mergaitė.

Bet jos gimtadieniai jai taip patinka, kad vis dar prašo manęs organizuoti, – pasakojo Inga. – Stengiuosi, kad ji kuo toliau, tuo daugiau prisidėtų prie organizacinių reikalų. Jai vis dar reikia tų mergaitiškų, vaikiškų pramogų, todėl taip ir darysime. Jeigu norai pasikeis, mes į tai atsižvelgsime.“

Pasirodo, jog būsima dvylikamatė mergaitė namuose turi savo pareigų. Inga moko atžalą būti savarankiška ir atsakinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Namuose pas mus kiekvienas yra atsakingas už tam tikrus darbus. Estellos pareiga yra namuose šluostyti dulkes. Karts nuo karto mes pasidalindamos plauname indus, kartais pasidalindamos mes ir gaminame. Kartais gamina ji, kartais gaminu aš. Priklauso nuo polėkio“, – apie pareigas kalbėjo Inga.

REKLAMA

I. Stumbrienės dukrelė pamažu atranda savo kelią ir aistrą gyvenime. Paaiškėjo, jog paauglė dievina gaminti maistą ir jau ne vienerius metus tuo domisi.

„Matau, kaip Estallai patinka gaminti, kaip ji domisi. Ji besiruošdama į mokyklą įsijungia internetą ir stebi įvairius filmukus apie maisto ruošimą. Tai vyksta jau kelerius metus. Mes su vyru matome, kad jos hobis virsta tam tikra aistra. Jokiu būdu nedraudžiu jai gaminti. Vienintelė sąlyga ir ta, kad reikia po savęs susitvarkyti. Matydami tą ugnelę maisto gamybai, stengiamės skatinti“, – atskleidė garsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjus, ar Inga sulaukia klausimų ar prašymų patarti, ji patikino, kad beveik viską, ką žino apie maisto ruošimą jau perdavė Estellai. Žingeidžiai mergaitei padeda šeimos auklė, gerai išmananti įvairiausius gaminimo procesus.

„Mano patirtis virtuvėje nėra tokia didelė. Man sunku jau paaiškinti, kodėl morengai iškepa vienoje temperatūroje, o neiškepa kitoje. Kartu su ja aš taip pat atrandu tam tikrus gaminimo ypatumus. Man gaminimas niekada nebuvo hobis ar aistra, kurioje aš save realizuočiau, o jai patinka save realizuoti gaminime. Tas žinias, kurias turėjau, aš jai jau perdaviau, – prisipažino I. Stumbrienė. – Dabar jau ji mane stebina ir supažindina su naujais dalykais. Dažnai ji gamina su aukle, kuri yra labai rimta virtuvės šefė. Jos susiskambina, susitinka ir, tarkim, šeštadieniais kartu gamina, vėliau pakviesdamos mus vakarienės iš keturių patiekalų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prakalbus apie sudėtingą paauglystės laikotarpį, kurį išgyvena dažnas žmogus, Inga atskleidė, kad kol kas jos dukra jokių kaprizų nedemonstruoja. Mamai labai smagu stebėti, kaip jos atžala virsta mažu suaugusiuoju žmogumi.

„Iš tiesų galiu pasidžiaugti, kad Estella yra pakankamai rami, kultūringa ir išauklėta mergaitė. Matosi, kad mūsų pastangos jai įdiegti tam tikras žinias ir kultūros pagrindus atsiperka. Ji galbūt niekada neišdrįs užrėkti, šaukti. Pastebiu, kad ji jau turi konkretesnę savo nuomonę. Ji dažnai klausa mano nuomonės ir patarimų, bet jau atranda ir savo poziciją. Man patinka tai stebėti, detalizuoti. Jokių pykčių ar agresijų pas mus tikrai nėra“, – džiaugėsi garsi mama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų