REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
„Aurum 1006 km lenktynės“ (nuotr. Organizatorių)

Liepos 18–21 dienomis Palangoje vyksiančioms „Aurum 1006 km lenktynėms“ jau pradėjo ruoštis ne tik didžiajame maratone dalyvausiančios komandos, bet ir moterys, kurių laukia gerokai trumpesnė, tačiau iššūkių nestokosianti distancija.

Liepos 18–21 dienomis Palangoje vyksiančioms „Aurum 1006 km lenktynėms“ jau pradėjo ruoštis ne tik didžiajame maratone dalyvausiančios komandos, bet ir moterys, kurių laukia gerokai trumpesnė, tačiau iššūkių nestokosianti distancija.

REKLAMA

Devynioliktųjų jų metraštyje šiemetinių lenktynių organizatoriai žiūrovams pažadėjo itin platų renginių spektrą, kuriame veiklos į valias ne tik automobilių sporto profesionalams ar besitaikantiems į juos, bet ir žiūrovams.

Vienas iš tokių renginių – „108 kilometrų moterų iššūkis“, kuriam rengtis skatina moterų televizija TV8. „Aurum 1006 km lenktynių“ programoje debiutuojančiame „108 kilometrų moterų iššūkyje“ gali dalyvauti mažiausiai dviejų moterų komanda, tačiau kad būtų linksmiau damos gali pasikviesti ir pakeleivių.

„Sulaukusi Dariaus Jonušio pasiūlymo padėti surengti „108 km moterų iššūkio“ lenktynes nedvejodama sutikau, nes jau ne pirmi metai pati organizuoju slalomo, kartingo ir kitokias varžybas, kurių išskirtinis bruožas – prie vairo tik moterys ir merginos, – sako sporto renginių organizatorė Jolanta Iselionienė. – Man labiau patinka rengti varžybas, todėl pati nesiveržiu užkariauti lenktynių trasų“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Jolantos, „108 kilometrų moterų iššūkio“ ralis – tai bičiulių būryje smagiai praleista diena prie vairo, kai moterų ekipažai ne tik varžysis 108 km orientacinio ralio trasoje, bet ir privalės atlikti 8 papildomas užduotis.

REKLAMA

Tad jau dabar organizatoriai „dėlioja“ 108 km vaizdingą maršrutą pajūrio keliais bei ruošia užduotis būsimųjų varžybų dalyvėms. O kad jos būtų dar įdomesnės, Jolanta į talką pakvietė praėjusių metų šalies mini ralio 2WD Open klasės čempionę, portalo „lrytas.lt“ žurnalistę Iloną Steponėnę.

108 km iššūkio varžybų organizatoriai dalyvių skaičių ribos iki 60 ekipažų. Tad vos paskelbę registracijos pradžią, jie iškart sulaukė kelių paraiškų. Pirmosios atsiliepė TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė ir televizijos laidų vedėja Gabrielė Martirosianaitė, pasiryžusios įrodyti, kad moterys vairuoja geriausiai.

REKLAMA
REKLAMA

Įkandin jų atplaukė ir „Si“ komandos narių Rūtos Stravinskienės ir Rasos Novakienės paraiška. Rūta – renginių organizatorė, kaip pati sako, netyčia pamilusi automobilių sportą. Mat vyras pamėgo ralį. „Labai mėgstu vairuoti – tai kaip poilsio terapija, galimybė pabūti vienai su savimi. Galiu važiuoti be tikslo, svarbu važiuoti“, – sako R. Stravinskienė.

Rūtos partnerė Rasa Novakienė – grožio srities specialistė, dviejų energingų berniukų mama, mėgstanti iššūkius ir azartą. Gyvendama vyriškoje kompanijoje pati nejučia įsitraukė į automobilių pasaulį. Dažnai lydi sūnų į kartingų treniruotes ir varžybas, taip pat palaiko savo vyrą – aistringą ralio sporto faną ir profesionalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neįprastas komandos pavadinimas „Sí“ ispanų kalba reiškia „taip“.

„Šis pavadinimas mums labai tinka ir patinka, nes esam linksmos kaip ispanės ir retai kada gyvenime sau sakome „ne“, – tvirtina Rasa, kaip ir jos kolegė Rūta iš 108 km moterų iššūkio besitikinti daug gerų emocijų, nepamirštamo laiko draugių būryje. „Sí“ komandos moterys vairuos 1975 metų gamybos raudoną „Chevrolet Corvette Stingray“ – išskirtinį, galingą ir stilingą kabrioletą.

Dar vieną būsimųjų lenktynių ekipažą sudaro spalvingos, daugeliui gerai pažįstamos asmenybės Ingrida Kazlauskaitė ir Jolita Kuliešytė.

Dar prieš pirmąsias treniruotes moterys pasidalijo vaidmenimis – Jolita vairuos, o Ingrida bus šturmanė.

REKLAMA

„Džiaugiuosi tiek dalyvaudama varžybose, tiek stebėdama ir palaikydama profesionalius sportininkus. Adrenalinas ir pojūčiai prie vairo – geriausi mano draugai,“- tvirtina prancūzų kalbos specialistė, auto sporto renginių dalyvė ir entuziastė J. Kuliešytė.

Dainininkei I. Kazlauskaitei irgi nesvetimos su automobilių sportu susijusios pramogos. Todėl neatsitiktinai Ingridai beveik visose Palangoje vykusiose ilgų nuotolių lenktynėse būdavo patikimi vis skirtingi vaidmenys.

Registruotis „108 km moterų iššūkio“ varžyboms galite http://racing.lt/lenktynes/1006km/108-km-moteru-issukis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų