REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore, todėl šio šeštadienio laidoje „Skaniai ir paprastai“ profesionalus virtuvės šefas Gediminas pademonstruos, kaip pasigaminti puikių patiekalų išvykoms, piknikams ar net šventėms gamtoje.

 Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore, todėl šio šeštadienio laidoje „Skaniai ir paprastai“ profesionalus virtuvės šefas Gediminas pademonstruos, kaip pasigaminti puikių patiekalų išvykoms, piknikams ar net šventėms gamtoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje laidos dalyje virtuvės šefas vėl pasiūlys puikią idėją vėlyviesiems pusryčiams – dviejų rūšių keksiukus be glitimo. Patiekalas nepareikalaus nei daug laiko, nei pastangų, o džiugesio atneš visai šeimai ir ypač vaikams. Pasidalinęs naudingais patarimais, kokius miltus naudoti, ir kaip priderinti įdarus kiekvienam skoniui, laidos vedėjas greitai susidoros su originalių pusryčių idėja bei pakvies visus jūros gėrybių mėgėjus išeiti į lauką. Šį kartą laukia įspūdinga juodųjų ryžių paelija su lašiša, krevetėmis ir midijomis. Vaizdai televizijos ekrane turėtų sugundyti daugelį žiūrovų šią vasarą pasigaminti paeliją ant grilio.

REKLAMA

Kodėl virtuvės šefas keksiukų įdarui sūrį pataria pjaustyti kubeliais, o ne tarkuoti ir kodėl negalima ryžių maišyti viso paelijos gaminimo metu – rytojaus televizijos laidoje „Skaniai ir paprastai“!

Pusryčių keksiukai (12 vnt.)

Tešlai reikės:

· 260 g miltų be glitimo

· 15 g kepimo miltelių

· 180 ml pieno (1 stiklinės)

· 3 kiaušinių · 70 g sviesto

· Žiupsnelio druskos

Sūriam įdarui reikės:

· 3 kiaušinių

· 150 g čederio sūrio

· 100 g virto kumpio

· 2 valg. š. alyvuogių aliejaus

· Kelių lapelių šviežio rozmarino

Saldžiam įdarui reikės:

· 150 g juodojo šokolado

· 100 g figų ir migdolų sūrio (arba kitų vaisių sūrio)

Birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir viską gerai permaišyti. Prikaistuvyje pašildyti pieną kartu su sviestu, kol sviestas visiškai ištirps. Pusę pašildyto pieno supilti į miltų ir kiaušinių masę, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, supilti likusią pieno dalį ir vėl viską gerai permaišyti. Turi pasidaryti vientisa tirštos grietinės konsistencijos tešla. Padalinti į dvi dalis ir paruošti dviejų rūšių įdarus.

REKLAMA
REKLAMA

Įmušti kiaušinius į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų ir lengvai maišant pakepinti. Sūrį ir virtą kumpį supjaustyti kubeliais, rozmarino lapelius susmulkinti. Viską suberti į vieną dalį tešlos ir išmaišyti. Išdėlioti į 6 keksiukų formeles. Vaisių sūrį supjaustyti kubeliais ir suberti į antrą dalį tešlos kartu su šokolado gabaliukais. Viską gerai išmaišyti ir išdalinti į 6 keksiukų formeles. Visus keksiukus kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių. Saldžius keksiukus galima dekoruoti greitinėlės sūrio kremu ir šviežiomis uogomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juodųjų ryžių paelija su jūros gėrybėmis

Reikės:

· 500 g juodųjų ryžių

· 1,5 l vandens

· 2–3 vnt. ančiuvių filė

· 2 baltojo svogūno galvų

· 2–3 skiltelių česnako

· 1 čili pipiro

· 3 valg. š. alyvuogių aliejaus

· 1 arb. š. druskos

· 0,5 arb. š. juodųjų pipirų

· 8 vnt. karališkųjų krevečių

· 200 g lašišos filė

· 200 g midijų

· 1 stiklinės balto vyno

· Pluoštelio šviežių petražolių

Įkaitinti grilį iki 180°C, įdėti paelijos keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus ir truputį pakaitinti. Sudėti ančiuvių filė gabaliukus, suberti susmulkintą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Viską pakepinti, kol svogūnas taps skaidrus. Tada daržoves sustumti į vieną keptuvės kraštą, o kitame pakepinti krevetes po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Krevetes išimti ir padėti atskirai. Daržoves vėl paskleisti keptuvėje, suberti ryžius, išmaišyti ir užpilti baltu vynu. Maišant pakepinti 2–3 minutes ir atsargiai užpilti vandeniu. Grilį uždengti ir palikti virti/troškintis 15–20 minučių. Tada ant viršaus išdėlioti lašisos gabaliukus, krevetes ir midijas. Grilį vėl uždengti ir dar 5–7 minutes viską patroškinti. Šią paeliją galima gaminti ir ant viryklės. Paruoštą paeliją apibarstyti šviežiais žalumynais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų