REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
82
„Eurovizijos“ 2018 nugalėtoja Netta Barzila (nuotr. SCANPIX)

Savaitgalį didžioji dalis Lietuvos tikrai žiūrėjo „Eurovizijos“ konkursą, kuriame, žinoma, labiausiai tikėjome mūsų atstovės Ievos Zasimauskaitės pergale.

82

Savaitgalį didžioji dalis Lietuvos tikrai žiūrėjo „Eurovizijos“ konkursą, kuriame, žinoma, labiausiai tikėjome mūsų atstovės Ievos Zasimauskaitės pergale.

REKLAMA

Tik sekmadienio rytą paaiškėjo, kad vis tik laimėjo Izraelio atstovė Netta Barzilai.

Tiesa, net krečia šiurpas paskaičius komentarus internete. Izraelio atstovei tenka atremti nepaprastai skaudų smūgį ir kaltinimus.

Netta scenoje atrodo tarsi tikra stereotipinė Rytų Azijos moteris: kimono, šukuosena, makiažas. Tačiau būtent tai ir įžeidė tūkstančius žmonių visame pasaulyje.

Internautai masiškai kaltina Nettą dėl „svetimos kultūros pasisavimo“ ir demonstruojamos nepagarbos.

25 metų Izraelio atstovė savo neįprasto pasirodymo metu vilkėjo margą kimono ir treliavo, kudakavo bei rodė vištą primenančius judesius. „Esu labai laiminga. Labai dėkoju. Dėkoju, kad remiate įvairumą, – po rezultatų paskelbimo scenoje sakė Netta, vėliau dar kartą atlikusi savo dainą. – Žmonės renkasi tai, kas yra kitaip, kas yra atgaiva.“

REKLAMA
REKLAMA

N. Barzilai surinko 529 balus. Antroje vietoje liko ugningą šou sukūrusi Kipro atstovė Eleni Foureira, surinkusi 436 balus. Įdomiausia, kad „Eurovizijos“ apdovanojimą Izraelio atstovei turėjo įteikti pernai Portugalijai pergalę atnešęs Salvadoras Sobralis, kuri trečiadienį Portugalijos dienraščio „Publico“ išspausdintame interviu Nettos dainą pavadino „siaubinga“.

REKLAMA

„Jaučiau, kad jis mane gerbė, ir siunčiu jam kuo didžiausius linkėjimus“, – per spaudos konferenciją sakė Netta, kai jos paklausė, kaip jautėsi gavusi apdovanojimą iš S. Sobralio.

Beje, netrukus po savo pergalės Izraelio atstovė sugebėjo sudaužyti stiklinį apdovanojimą. Tačiau organizatoriai davė jai naują per po koncerto surengtą spaudos konferenciją.

Scenos invazija

Kasmetinis muzikinis konkursas garsėja įspūdingais dalyvių kostiumais, blizgesiu ir scenos efektais. Šiemet Portugalijoje vykusio renginio metu pirmą kartą buvo padegti laiptai bei buvo sukurta milžiniška spalvas keitusi projekcinė suknelė.

Neapsieita ir be incidentų. Didžiosios Britanijos atstovės SuRie pasirodymo metu į sceną įbėgo vyras ir jai iš rankų pagriebė mikrofoną, kai ji dainavo savo dainą „Storm“ („Audra“). Tačiau dainininkė nepasimetė, ramiai stovėjo šone ir plojo ir netrukus vėl dainavo, kai jai buvo grąžintas mikrofonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų