REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Projekto „Play“ žiūrovai kiekvieną savaitę leidžiasi į nepamirštamą kelionę po geriausius pasaulio ir Lietuvos filmus bei serialus. Laidos vedėjas Vaidas Leliuga šį kartą pristato žiūrimiausius užsienio serialus internete Lietuvoje.

Projekto „Play“ žiūrovai kiekvieną savaitę leidžiasi į nepamirštamą kelionę po geriausius pasaulio ir Lietuvos filmus bei serialus. Laidos vedėjas Vaidas Leliuga šį kartą pristato žiūrimiausius užsienio serialus internete Lietuvoje.

REKLAMA

Nors lietuviai aktyviai stebi ir domisi lietuviškais serialais „Moterys meluoja geriau“, „Pasmerkti“ ar „Šviesoforas“, jie taip pat stebi ir užsienyje karaliaujančius serialus.

Penktoje TOP‘o vietoje – vis dar kuriamas įtempto siužeto veiksmo trileris „Blindspot“.

Siužetas nukelia į Niujorko miestą. Policija Times Square aikštėje atranda maišą, kuriame – apsinuoginusi ir atmintį praradusi moteris (Aktorė Jaimie Alexander), nuo galvos iki kojų nusėta tatuiruotėmis, kurių reikšmė – užkoduoti būsimų teroro išpuolių žemėlapiai.

Susišaudymai, kovos menų demonstracijos, teroro aktai, serijinių žudikų persekiojimai, žmogžudysčių ar smulkių nusikaltimų tyrimai yra tik dalis to, ką pamatysite pirmuosiuose dviejuose šio serialo sezonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtoje vietoje – vienas žiūrimiausių visų laikų Viaplay serialų – „The Good Wife“.

Tai yra amerikiečių serialas apie vienišą žmoną ir motiną, kuri priversta rūpintis šeimynine gerove, kai jos vyras įsivelia į viešą sekso ir korupcijos skandalą, už kurį jis pasodinamas į kalėjimą.

REKLAMA

Pagrindinė serialo herojė Alicia Florrick (aktorė Džiuliana Margulis), dėl sugadintos šeimos reputacijos yra privesta grįžti į darbą ir užimti teisininkės pareigas. Kasdienių problemų sprendimai, sudėtingos bylos ir įtikinami argumentai teismo salėje Džiulianai pelnė Auksinį gaublį už geriausią vaidmenį.

Trečioje vietoje – naujausias draminės mistikos serialo „Twin Peaks“ sezonas.

Po beveik trijų dešimtmečių pertraukos atgijęs kultinis Davido Lyncho serialas „Tvin Pykso miestelis“ išliko toks pat neperprantamas, keistas ir keliantis šiurpą. Tiesa, šiame sezone Miestelyje veiksmo bus mažiau, tačiau serialas vis tiek išlieka toks pat mistiškas ir pilnas paslapčių.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė serialo siužeto linija ir toliau sukasi apie moksleivės Lauros Palmer nužudymą. Tyrimui vadovavęs specialusis FTB agentas Dale'as Cooperis, vis dar įkalintas „juodojoje ložėje“, kurioje jis liko 1991 metais pasibaigusio serialo pabaigoje.

Pirmasis Twin Peaks sezonas iškart tapo kultiniu ir žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Jo pėdomis sekė ir kiti serialai, pavyzdžiui, X failai. Na ir kaip supratote, naujasis Twin Peaks sezonas patenka į trečią vietą, kaip labiausiai žiūrimas serialas Lietuvoje.

Antroje vietoje – „The Young Pope“.

Italų režisieriaus Paulo Sorrentino sukurtas serialas pasakoja apie jauną amerikietį, kuris tapo popiežiumi. Akylesnė akis pastebėtų, kad Pijaus XIII vardą pasirinkęs Popiežius yra net išoriškai panašus į kadaise popiežiumi buvusį Pijų XII.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad neapgalvotų vietų filme nėra: kiekvienas siužeto posūkis, kiekviena frazė, nesvarbu, kas ir kada ją ištaria, yra labai gerai apgalvoti. Turbūt ne veltui.

Be tėvų augęs ir Pontifiku tapęs Jaunasis Popiežius išgyvena egzistenciją tapatybės ir tikėjimo stoką. Jis yra valdingas, linkęs į kraštutinumus, nenuspėjamas, žavintis užsidegimu, manipuliuojantis ir nepakenčiantis kritikos. Kolkas tai yra brangiausias visų laikų vaikų italų serialas, kurio sukūrimo kaina siekė 45 mln. JAV dolerių.

Žiūrimiausias visų laikų užsienio serialas – „Friends“.

Ar žinojote, kad iš pradžių buvo planuojama, kad seriale bus tik 4 personažai – Monika, Rosas, Reičel ir Džo? Fibi ir Čandleris turėjo tapti antrojo plano veikėjais. Visi šiek aktoriai viso serialo metu gaudavo vienodus honorarus: pirmuosiuose sezonuose kiekvienas jų gaudavo po 22 500 JAV dolerių už seriją. Serialo pabaigoje suma išaugo iki 1 mln. JAV dolerių už seriją.

Šis sąrašas sudarytas pagal didžiausios vaizdo transliacijos internete platformos Viaplay žiūrimumo duomenis. Visus šiuos serialus jūs jau dabar galite žiūrėti be reklamų ir lietuvių kalba per Viaplay.lt. Pirmąjį mėnesį šią paslaugą galite išbandyti – NEMOKAMAI!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų