REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
79
Restorano „Prancūzai“ atidarymo akimirkos (tv3.lt fotomontažas)

Antradienio vakarą kviestinė publika rinkosi į prancūziška dvasia alsuojantį restoraną.

79

Antradienio vakarą kviestinė publika rinkosi į prancūziška dvasia alsuojantį restoraną.

REKLAMA

Vilniaus Naujamiesčio rajone duris atvėrė restoranas „Prancūzai“, o jo įvertinti atvyko daugybė žinomų žmonių.

Tarp jų – ir Gražina Baikštytė, Vaida Skaisgirė, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos, Vytenis Pauliukaitis, Eugenijus Skerstonas, Jolanta Svirnelytė, Danguolė Pečiukonytė-Juan Font, Daiva Tamošiūnaitė, Gerūta Griniūtė, Alesia Mačiulis, Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas, Rasa Arlauskienė, Vidmantė ir Paulius Medišauskai, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Žilvinas Grigaitis, Inga ir Aivaras Stumbrai, Simona Starkutė, Dileta Meškaitė-Kisielienė, Patricija Gadžijeva, Erica Jennings ir kiti kviestiniai svečiai.

Čia pasirodė ir retai viešumoje matoma buvusi krepšininko Simo Jasaičio žmona Vaida Klizaitė-Jasaitienė.

Šventės metu skambėjo gyvai atliekama prancūziška muzika, o svečiai galėjo įvertinti kulinarinius restorano šedevrus.

REKLAMA
REKLAMA

Restorano atidarymo nepraleido ir Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud. Šventės metu svečiams buvo patiekti ir mėgstamiausi Prancūzijos ambasadoriaus patiekalai: ėriuko medalionai ir obuolių pyragas. Abu patiekalai buvo pagaminti pagal pono P. Jeantaud šeimos receptus. Ambasadorius šventės metu pakvietė tapti jo šeimos dalimi ir vaišintis prancūzišku maistu.

REKLAMA

Prancūzijoje nenustebinsi svečių pasiūlęs paragauti paukštienos patiekalų. Jau nuo senų laikų Prancūzijoje mėgdavo laukinių ar naminių paukščių mėsą. Naujojo restorano idėja – pasitelkiant prancūzų virtuvę pristatyti išskirtinius paukštienos patiekalus. Visi patiekalai restorane gaminami pagal istorinius prancūzų virtuvės receptus su šiuolaikinėmis interpretacijomis.

„Išskirtinis prancūzų bruožas – valgymą paversti menu. Sekdami prancūzų paukštienos gaminimo tradicijas, stengiamės į patiekalus įdėti kažką savo, labai skanaus ir dar neragauto. Žinoma, reikia nepamiršti svarbiausio ingrediento – meilės maistui“, – sako restorano vadovė Rūta Platačiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaro svečiai turėjo galimybę įvertinti specialiai šiam vakarui ruoštus patiekalus. Abejingų nepaliko žąsų kepenėlių paštetas „Foie gras“, Marselio krevetės, jautienos išpjovos tartaras. Liaupsių sulaukė ir plėšyta anties kulšelė „confit“, įvairios paukštienos terinas.

Renginyje dalyvavo ir tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė. Žinoma visuomenės veikėja neslėpė, kad prancūzų virtuvė yra ta sritis, kurioje ji norėtų tobulėti labiausiai. „Tai viena iš žaviausių virtuvių, kuri egzistuoja kulinariniame pasaulyje“, – sako N. Degutienė.

Žinoma moteris negailėjo komplimentų ėriuko medalionams su žirnių piurė. „Kaip ir viskas su prancūziškais dalykais: subtilu, gražu, aukšta klasė nuo pradžios iki pabaigos“, – sakė N. Degutienė.

Labiausiai žinomą moterį žavi tikra, kaimiška, paprastų žmonių prancūziška virtuvė. „Tobulumas slypi paprastume. Viskas natūralu, žaismingai patiekta, o rezultatas tobulas“, – šypsosi N. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų