REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Prasideda didžiausias Vilniaus istorijoje viešojo transporto atnaujinimas (nuotr. Sauliaus Žiūros)

Šiandien kartu su Vilniaus knygų muge startavo ir didžiausia iki šiol „Muzikos salė“. Čia įsikūrusių muzikantų stendus jau aplankė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kultūros ministrė Liana Ruokytė – Jonsson bei Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Ketvirtus metus rengiamos salės atidarymo metu buvo apdovanoti klausomiausių 2017 metais lietuviškų dainų atlikėjai.

21

Šiandien kartu su Vilniaus knygų muge startavo ir didžiausia iki šiol „Muzikos salė“. Čia įsikūrusių muzikantų stendus jau aplankė Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kultūros ministrė Liana Ruokytė – Jonsson bei Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Ketvirtus metus rengiamos salės atidarymo metu buvo apdovanoti klausomiausių 2017 metais lietuviškų dainų atlikėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sveikino, kad muzika ir literatūra rado bendrus taškus ir Knygų mugėje muzikos erdvė vis labiau plečiasi. „Muzikos salę“ organizuojančios asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė pasidžiaugė, kad čia į vieną vietą susirenka visi muzikantai ir leidėjai nepriklausomai nuo žanro ar įsitikinimų.

REKLAMA

R. Šimašius taip pat įteikė apdovanojimą už grojamiausią Lietuvos atlikėjų dainą 2017 metais radijos stotyse. Apdovanojimas atiteko dainininkei Beatrich už dainą „Superstar“. Šis kūrinys buvo klausomiausias ir tarptautinėse muzikos klausymo platformose. Už šį pasiekimą apdovanojimą įteikė „Muzikos salę“ lankantis „Warner Music Finland“ vystymo ir pardavimų vadovas Teppo Lounema. Beatrich dėkodama teigė, kad norėtų padaryti taip, jog visas pasaulis išgirstų Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacijos AGATA tarybos pirmininkas Rimantas Bagdzevičius apdovanojimą įteikė Rolandui Kazlui ir grupei „Pakeleiviai“. Jų daina „Virš visko“ buvo klausomiausia lietuviškos muzikos platformoje Pakartot.lt. 

„Pats dainos pavadinimas, matyt, ir yra mano reakcija – virš visko! Nežinau, kodėl šita daina išrinkta - gal todėl, kad pirma albume. Pirmą paklauso, o toliau... Daina „Virš visko“ man pačiam patinka, bet ji gali būti klaidingai suprasta – kad pasikėlęs. Bet aš manau, kad menininkas turi būt pakylėtas ir savo kūryba pakylėti kitus. Tai jeigu ta daina ir kitos dainos pakylėja jus šiek tiek virš kasdienybės – aš labai džiaugiuosi. O maniau, kad mano dainų niekas neklauso“, - atsiimdamas apdovanojimą sakė Rolandas Kazlas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Muzikos salės“ scenoje taip pat buvo pristatytas Vilniaus mero lietuviškų dainų grojaraštis. Tarp R. Šimašiaus mėgiamų kūrinių pateko grupių „Bix“, „G&G Sindikatas“, „Antis“, „Katedra“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Lilo ir Innomine, Vytauto Kernagio, Marijono Mikutavičiaus dainos bei „Šventinio Bankucheno“ sukurtas „Lietuvos istorijos repas“.

Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus dešimties dainų grojaraštis: spauskite čia. 

„Muzikos salės“ rengėjų kvietimu savo lietuviškų dainų dešimtuką surinko ir LR Kultūros ministrė Liana Ruokytė – Jonsson. Jos grojaraštyje sugulė Andriaus Mamontovo, Jurgos, Jurgio Didžiulio, Migloko, Otreya, Kristijono Ribaičio bei grupių „Keymono“, „Colours of Bubbles“, „Soul Moustache“ ir „Antis“ kūriniai.

REKLAMA

LR Kultūros ministrės Lianos Ruokytės – Jonsson grojaraštis: spauskite čia. 

Šiemet „Muzikos salėje“ veikia 3 scenos ir 1 skaitmeninė koncertų erdvė. Pristatoma daugiau nei 200 pastaraisiais metais išleistų Lietuvos muzikantų albumų. Koncertuose ir pokalbių sesijose dalyvaus per pusė šimto Lietuvos muzikos atlikėjų ir grupių. 3200 kv. metrų plote savo stendus įrengę įvairių žanrų muzikos kūrėjai, leidėjai ir koncertų organizatoriai.

Penktadienį „Muzikos salėje“ vyks Monique, Vido Bareikio, „Bix“, Liutauro Janušaičio, „Infiltrators Trio“ koncertai. Pokalbių scenoje savo naujausius darbus pristatys Andrius Mamontovas, Daddy Was A Milkman, Aleksandras Makejevas. Pirmasias dvi Knygų mugės dienas čia taip pat vyksta speciali edukacinė – muzikinė programa moksleiviams.

REKLAMA

Šeštadienį čia koncertuos Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, „ba.“, Monika Linkytė, Naujų idėjų kamerinis orkestras, „Garbanotas Bosistas“, Leonidas Šinkarenko, Kęstutis Vaiginis. Vyks pokalbiai su „G&G Sindikato“, „Skamp“ nariais, Leon Somovo ir Jazzu, Tomu Sinickiu, Lilu ir Innomine. Mažiausių lankytojų lauks susitikimas su miuziklo „Kakės Makės gimtadienis“ personažais.

Sekmadienį gyvus pasirodymus surengs Martynas Levickis, Migloko, grupė „Reinless“, Vladas Bagdonas, choras „Jauna muzika“. Pokalbių scenoje viešės Sigitas Parulskis su Gintaru Sodeika, „Happyendless“, Andrius Kaniava, Jurgis Brūzga, Saulius Petreikis.

Projektą „Muzikos salė“ organizuoja Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis. Projektas yra tarptautinės Vilniaus knygų mugės dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų