REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Sandra Žutautienė, Oksana Pikul-Jasaitienė (nuotr. Ruslano Kondratjevo, Adam Aleksejėvič)

Jau beveik mėnesį pramogų pasaulyje gvildenama šeimyninių santykių tema, kurią išprovokavo atlikėjos Oksanos Pikul-Jasaitienės namuose įvykusi drama. Į areštinę uždarytas Simas Jasaitis buvo kaltinamas grubiu žmonos užgauliojimu ir net smurtu. Sugriebęs O. Pikul-Jasaitienei už rankos, paskui įstūmė ją į drabužių spintą. Krepšininkas antrosios pusės kaltinimų nesikratė, tačiau komentuoti daugiau atsisakė.

40

Jau beveik mėnesį pramogų pasaulyje gvildenama šeimyninių santykių tema, kurią išprovokavo atlikėjos Oksanos Pikul-Jasaitienės namuose įvykusi drama. Į areštinę uždarytas Simas Jasaitis buvo kaltinamas grubiu žmonos užgauliojimu ir net smurtu. Sugriebęs O. Pikul-Jasaitienei už rankos, paskui įstūmė ją į drabužių spintą. Krepšininkas antrosios pusės kaltinimų nesikratė, tačiau komentuoti daugiau atsisakė.

REKLAMA

„Jūs gi tik tyčiositės iš manęs“, – eidamas iš treniruotės ir pralenkdamas televizijos kameras tepasakė S. Jasaitis.

Moteris iš karto su žiniasklaida kalbėti taip pat atsisakė. Tačiau tą patį vakarą keliuose interneto portaluose atsidūręs buvusios krepšininko žmonos Vaidos Jasaitienės komentaras išmušė iš vėžių. Moteris teigė, neva O. Pikul-Jasaitienė dėl vyro smurto kalta pati, nes neįleidžianti jo į namus, keičianti spynas ir kelianti kivirčus.

Tuomet tarp dviejų moterų įsiplieskė konfliktas. O. Pikul-Jasaitienei neliko nieko kito, kaip viešumai pateikti savo versiją. Moteris neslėpė, kad jau aštuonerius metus kenčia vyro girtavimą, pomėgį lošti, lankytis diskotekose ir įžeidinėjimą. Vienoje televizijos laidoje papasakojo, kad neapsikentusi tokio vyro elgesio, paprašė skyrybų. Anot moters, tuomet situacija namuose paaštrėjo.

REKLAMA
REKLAMA

O. Pikul-Jasaitienė taip pat atskleidė, su kokiu elgesiu jai teko susidurti vyrą išsiuntus į areštinę. Krepšinį, akivaizdu, mėgstantys policijos pareigūnai žinomos moters parodymų dėl smurto nepaisė. Vietoje to, liaupsino savo dievaitį.

REKLAMA

Šeimos santykius ėmė nagrinėti visa šalis – nuomonės pasidalijo į dvi puses. O. Pikul-Jasaitienei tenka vienai atremti visus komentarus. Į kovą taip pat kibo ir kelios artimos moters draugės. Tuo tarpu S. Jasaitis savo nuomonės vis dar neviešina. Už jį kalbėjo sesuo ir buvusi žmona, kurios piktinosi atlikėjos elgesiu.

Į viešą diskusiją įsitraukė ir žinomi žmonės. „TV Pagalbos“ žurnalistė Sandra Žutautienė už savo nuomonę net sulaukė nemalonios O. Pikul-Jasaitienės žinutės.

„Facebook“ S. Žutautienė rašė:

Apie šviesias aukas.

Netikėtai liga (tikiuosi trumpam) paguldė į patalą, tai turiu gražaus laiko stebėti šių dienų „aktualijas". Rūtos laida. Ašaroja trys moterys. Ir padarykit jūs man ką norit, bet praskiestų šaltibarščių fotelio šildytojos ašaromis netikiu. Tam yra kelios priežastys:

REKLAMA
REKLAMA

1. Vyro išgėrinėjimą moteris kentė net 8,5 metų, bet kentė, oi, kaip kentė. Nebetylėt nutarė tik tuomet, kai šeima persikėlė iš butuko į nuosavą didelį namą. Tikrai, kančia tokio namo verta;

2. Pavargęs po darbo ar linksmybių vyras, pasak damos, ilsėtis turėtų nakvynės namuose, o ne savo namuose, nes poniai smirda. Čia visi tokie šventi ir niekam nebūna pagirių? Nereikia lialia - būna;

3. Eilę metų ponia postringavo, kaip kartu su vyru vienas kitą augina, myli ir brangina. Bet va pabarti prašo mamytės ir sesutės. Ne su straipsniu, ponia, susituokei, mamytės diržas čia nebepadės ir net neturėtum jo reikalauti;

4. Po „netikėto" skandalo nusisuko vyro šeima, draugai, pačios buvę kolegos ir bendražygiai. Kur ieškoti priežasčių? Savyje, mieloji, savyje! „Aš viena šventa, o aplink visi kalti" - taip nebūna. Truputis psichologijos, kurios kursą turėjote išklausyti besimokydama, gi minėjote, kad mokslus baigėte;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Ponia skiriasi taip tyliai, kad vos spėju žiūrėti ir skaityti tik jos pačios interviu apie žiauriai tylias skyrybas.

Žodžiu, auka yra būsena, dažniausiai labai skaudžiai išplaukianti iš gyvenime susiklosčiusių aplinkybių. Auka nėra vaidmuo. Prastas režisierius jums, moterie, patarė pasimatuot šitą labai netinkančio vaidmens kostiumą. Panašu, kad taiklusis Saugirdas bus teisus teigdamas, jog tai išankstinė repeticija į turto dalybas.

Sulaukė atsako

Publikuodama sekantį įrašą socialinėje erdvėje S. Žutautienė pranešė, kad savo ankstesne žinute iššaukė moters nemalonę. O. Pikul-Jasaitienė žurnalistei parašė įžeidžiančią žinutę ir užblokavo. „Neėsk bandelių, nereikės springti pykčiu“, – rašė ji.

REKLAMA

tv3.lt S. Žutautienė prasitarė nesitikėjusi iš O. Pikul-Jasaitienės jokio dėmesio. Tačiau jo sulaukusi nenustebo ir neįsižeidė. „Aš pratusi, kai mane puola ar įžeidžia. Esu adekvati, saviironiška ir savikritiška, todėl pasijuokti iš savęs sugebu. Neturėjau tikslo susidraugauti ar susipykti su kuo nors. Su Oksana irgi. Tiesiog mėgstu analizuoti žmones, šių dienų aktualijas. Ir labai nemėgstu, kai darbai kardinaliai skiriasi nuo kalbų (ir atvirkščiai). Tai buvo tik „Facebook“ diskusija. Komentaruose labai aiškiai išsakiau savo nuomonę, apie ką ši diskusija. Ne apie įvykius Jasaičių namuose, o apie viešas moters kalbas, – tvirtino „TV Pagalbos“ žurnalistė, – Esu ugningo charakterio ir nuomonę išsakau akimirksniu. O ji nukreipta konkrečiam atvejui. Tai reiškia, kad bet kada gali išaušti diena, kai lygiai taip pat garsiai pasidžiaugtų kokiu gražiu moters poelgiu. Ir visada tai liks tik mano nuomonė, kurią nebūtinai turi toleruoti visi aplinkiniai“.

REKLAMA

Prieš paviešinant atlikėjos ir krepšininko santykių dramą, vienoje laidoje buvo rodomas O. Pikul-Jasaitienės interviu, kuriame ji pasakojo, kad juodu su vyru dar sieja aistringa meilė. Tad Jasaičių gerbėjams pastarasis nutikimas buvo labai netikėtas. Ar iš tiesų žinomi žmonės privalo mums demonstruoti tik tobulos šeimos pavyzdį ir slėpti tamsiąją pusę?

„Žinoma moteris neturi atrodyti tobula, nes tokių nebūna. Ji turi būti natūrali: su pakilimais, nuopuoliais, nuodėmėmis ir džiaugsmais. Jei nenori visuomenei parodyti, kad kartais tenka būti pelene, tuomet nereikia norėti visada atrodyti karaliene. Idealių gyvenimų nebūna. Tarp kitko, jei nors viename interviu ši moteris būtų bent sakiniu užsiminusi, kad jų šeimoje yra nesutarimų, o dėl to bent dalele kalta ir ji, ne tik vyras, diskusijos net nebūtų buvę. Yra aibė priešingų pavyzdžių, kai žmonės pasako: nepavyko dėl mūsų abiejų. Čia žmogiška“, – komentuoja žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų