REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Georgia Rankin  (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Mažiausia Britanijos paauglė kasdien kovoja su skausmu, tačiau net ir tada nuo jos veido niekur nedingsta kerinti šypsena.

22

Mažiausia Britanijos paauglė kasdien kovoja su skausmu, tačiau net ir tada nuo jos veido niekur nedingsta kerinti šypsena.

REKLAMA

Georgia Rankin (19 m.) serga skeleto displazija. Kai ji buvo visai maža, jos kaulai susijungė ir nustojo augti.

Merginos ūgis – beveik 79 cm. Ji žemesnė už vidutinį dvimetį vaiką ir neaukštesnė nei 8 savaičių sulaukęs ši cu veislės šuniukas.

Gerogia serga itin reta liga, todėl ji nežino net tikslaus savo ligos pavadinimo.

Tačiau, nepaisant visų paauglės gyvenimą apsunkinančių aplinkybių, merginai jos ūgis nė motais. Bėda ta, kad kiekvieną dieną ji kenčia neapsakomai stiprius skausmus.

„Tai lyg didžiulis ir sunkus virš mano gyvenimo pakibęs debesis. Mano gyvenimas – tai skausmas, nuo kurio niekur nepabėgsi. Jį jaučiu vos tik nubudusi ryte ir iki pat tol, kol užmiegu.“, - portalui „Mirror“ sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Georgia augina šunį Poppy. Judviejų ryšys toks stiprus, jog augintinis supranta, kada jo šeimininkei sunku ir bando ją nuo to apsaugoti.

Mergina atskleidė, jog mokykloje ji jautėsi izoliuota, nebuvo kviečiama į vakarėlius, tačiau šiuo metu Georgia džiaugiasi esanti išskirtinė.

REKLAMA

„Man tai labai patinka. Nebenoriu būti tokia, kaip visi“, - teigė ji.

Kai merginai buvo 13 metų, jai buvo atlikta klubų sąnarių pašalinimo operacija. Gydytojai teigė, jog tai sumažins jos kančias, tačiau atims galimybę naudotis kojomis.

Šiandien Georgia kiekvieną dieną vartoja didžiules nuskausminamųjų vaistų dozes, iki 4 kartų per dieną geria paracetamolį ir morfiną, priešuždegiminius vaistus, o ant jos klubų užklijuoti anesteziniai pleistrai.

Moka iš savęs pasijuokti

Tačiau ryški paauglės šypsena neišduoda, jog ji kenčia. Mergina netgi pajuokauja apie laikus, kuomet jos ūgis tampa privalumu. Pavyzdžiui, mokykloje ji nešiojo tokio pat ilgio kaip ji kaklaraištį, o per Kalėdas ant židinio pakabinamas kojines naudojo vietoje miegmaišio.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas iššūkis merginos gyvenime – tinkančių drabužių paieškos. Georgia nešioja 3-4 metų vaikams skirtus batus, kurie ant suaugusio žmogaus pėdų atrodo kiek neįprastai.

2014-aisiais mergina kartu su savo draugais sukūrė anketą, kurioje buvo prašoma aukoti specialiam vežimėliui įsigyti reikalingus pinigus. 2015-ųjų rugsėjo mėnesį 20 000 eurų kainuojantis vežimėlis jau buvo prie merginos durų.

Vienintelis dalykas, padedantis Gerogia pamiršti nuolatinį skausmą, tai jos šunelis Poppy.

Talentinga makiažo meistrė

Pasirodo, kad mergina yra kvalifikuota makiažo meistrė. Savo talentu ji dalinasi su 1400 sekėjų „YouTube“ platformoje. Paauglės tėvai, mama Andrea (40 m.), dirbanti mokyklos administracijoje, ir tėtis Simonas (42 m.), užimtas policijos pareigūnas, vos tik gimė jų dukrelė, iškart suprato, jog jai kažkas negerai. Georgia negalėjo sulaikyti maisto, jai greitai krito svoris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažajai kovotojai diagnozuotas gyvybei pavojingas žarnyno sutrikimas, vadinamas kuokštine enteropatija. Pirmuosius 10 savo gyvenimo metų Georgia buvo maitinama per vamzdelį, dažnai sirgo infekcijomis ir kraujo užkrėtimu. Gydytojai ne kartą sakė, jog mergaitei gyventi liko nedaug, tačiau Georgia nepasidavė.

Kai Andrea ir Simonas suprato, jog jų dukra yra gerokai mažesnė už kitus pradinę mokyklą lankančius vaikus, jie vėl grįžo į ligoninę. Tada šeimą sukrėtė itin baisi žinia. Jų atžala kenčia nuo osteoporozės – paveldimos kaulų ligos. Tai reiškė, jog Georgia niekada neužaugs.

Jie su skausmu stebėjo, kaip 8-metis merginos brolis Brodys auga ir vystosi, mokosi bei pažįsta pasaulį.

REKLAMA

Kad palengvintų savo simptomus, Georgia, kelionės į JAV vykstančią mažų žmonių konferenciją metu, naudojo kanapių aliejų. Pasirodo, jog tarp 70 000 asmenų už save mažesnių žmonių ji nesutiko.

Nepaisant jos nenutrūkstančių kančių, Georgia ir jos plati bei spindinti šypsena nepaliaujamai šildo visų širdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų