REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Holivudo aktorių Jamesą Franco, prieš kelias dienas tapusį „Auksinių gaublių“ apdovanojimų laureatu, penkios moterys viešai apkaltino lytiniu priekabiavimu ir kitokiu nepriimtinu elgesiu, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Los Angeles Times“.

Holivudo aktorių Jamesą Franco, prieš kelias dienas tapusį „Auksinių gaublių“ apdovanojimų laureatu, penkios moterys viešai apkaltino lytiniu priekabiavimu ir kitokiu nepriimtinu elgesiu, ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Los Angeles Times“.

REKLAMA

Leidinys paviešino keturių buvusių J. Franco įkurtos kino mokyklos studenčių pasakojimus. Jos kaltino vyrą elgusis išnaudojamai, taip pat ir per scenas apsinuoginus. Dar viena moteris J. Franco tvirtino, kad jis vertė ją užsiimti oraliniu seksu, kai dvejais metais anksčiau jiedu buvo pora.

39 metų aktorius ir jo advokatai tokius kaltinimus neigia.

Sarah Tither-Kaplan, buvusi Šiaurės Holivude įsikūrusios J. Franco mokyklos „Studio 4“ studentė, buvo viena iš moterų, savo pyktį išreiškusių socialiniame tinkle „Twitter“, kai sekmadienį vykusiuose „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose jis tapo nugalėtoju geriausio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį juostoje „The Disaster Artist“.

Be kita ko, aktorius segėjo ženkliuką, palaikantį iniciatyvą „Time's Up“, tapusią atsaku į virtinę kaltinimų seksualiniais užpuolimais, pažertų kai kuriems įtakingiems kino pasaulio vyrams.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai man buvo lyg antausis“, – „The Los Angeles Times“ sakė S. Tither-Kaplan.

Ši moteris, prieš trejus metus suvaidinusi prostitutę neišleistame J. Franco filme, leidiniui pasakojo, kad ji buvo priversta dalyvauti „papildomoje“ orgijų scenoje, per kurią vyras simuliavo oralinio sekso veiksmus su keliomis kitomis aktorėmis. S. Tither-Kaplan teigimu, jis netgi nuplėšė skaidrią plastikinę plėvelę, dengusią jų lytinius organus.

REKLAMA

Be kita ko, ji tvirtina, kad J. Franco prašė jos ir kitų aktorių pasirodyti nuoga krūtine ir pašokti aplink vyrą kitoje scenoje.

J. Franco advokatas „The Los Angeles Times“ sakė, kad teiginiai apie apsauginės plėvelės nuplėšimą buvo „netikslūs“, ir atkreipė dėmesį į pačios S. Tither-Kaplan komentarus socialiniuose tinkluose, kur ji džiaugėsi savo patirtimi filmavimo aikštelėje.

Kita aktoriaus teisininkė tvirtino negavusi jokių skundų, kol buvo filmuojama minėta juosta.

S. Tither-Kaplan, pasirodžiusi keliuose J. Franco kūriniuose, pripažino rašiusi teigiamus atsiliepimus apie savo patirtį. Ji sakė, kad aktorius ir režisierius vėliau atsiprašė, kad privertė ją jaustis nepatogiai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ji pabrėžė, kad neigiama patirtis buvo „raudonos vėliavėlės“.

Kita buvusi „Studio 4“ studentė, Katie Ryan, sakė, kad J. Franco „visuomet priversdavo visus manyti, kad yra galimų vaidmenų, jei mes atliksime seksualinių veiksmų ar nusimesime marškinėlius“.

Dar dvi studentės „The Los Angeles Times“ pasakojo apie sceną striptizo klube, kuri joms abiem atrodė neprofesionali.

33 metų Hilary Dusome pasakojo, kad J. Franco priėjo prie aktorių grupelės ir paklausė: „Tai kuri norėtų nusivilkti marškinėlius?“

Kai nė viena iš jų nesutiko to padaryti, J. Franco esą įniršo, pasakojo 33 metų tos kino mokyklos studentė Natalie Chmiel. Aktoriaus teisininkai neigia, kad jų klientas prašė savo studenčių taip elgtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

23 metų scenaristė Violet Paley leidiniui pasakojo, kad laikė J. Franco savo mentoriumi, kai 2016 metais tarp jųdviejų įsižiebė jausmai.

Sekmadienį ji socialiniuose tinkluose papasakojo apie incidentą, kai jis esą vertė merginą su juo automobilyje užsiimti oraliniu seksu.

„Tiesiog nenorėjau, kad jis manęs nekęstų, taigi, padariau tai“, – sakė ji „The Los Angeles Times“.

J. Franco advokatas pareiškė, kad tokie pareiškimai taip pat „nėra tikslūs“.

Trečiadienį aktorius paneigė socialiniuose tinkluose pasirodžiusius jam reikštus kaltinimus dėl lytinio priekabiavimo.

Pasaulį pastaraisiais mėnesiais sukrėtė ištisa virtinė lytinio priekabiavimo skandalų, pirmiausiai lėmusių Holivudo magnato Harvey Weinsteino nuopuolį, o vėliau smogusių daugeliui kitų įtakingų vyrų pramogų sektoriuje, politikoje ir žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų