REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Amanda Lepore  (nuotr. Instagram)

Amanda Lepore (50) – garsus modelis, prekinių ženklų veidas, vakarėlių siela bei fotografų mūza. Charizmatiška ir itin pastebima asmenybė susilaukė susidomėjimo visame pasaulyje pirmiausiai todėl, kad gimė vyru, o tapusi moterimi pradėjo akimirksniu garsėti.

43

Amanda Lepore (50) – garsus modelis, prekinių ženklų veidas, vakarėlių siela bei fotografų mūza. Charizmatiška ir itin pastebima asmenybė susilaukė susidomėjimo visame pasaulyje pirmiausiai todėl, kad gimė vyru, o tapusi moterimi pradėjo akimirksniu garsėti.

REKLAMA

Garsioji Amanda 1967-ųjų gruodį gimė Amerikoje, italo chemijos inžinieriaus ir šizofrenija sirgusios vokietės šeimoje. Pasaulį išvydo berniukas, vardu Armandas, kuris, sulaukęs 11 metų, suprato, jog nenori juo būti, todėl atsitiktinai per televiziją pamatęs laidą apie transseksualumą, jis suvokė, kad nori pasikeisti savo lytį ir tapti moterimi.

Noras nebūti vyru tapo toks stiprus, kad Armandas nebegalėjo pakelti minties, jog turi rengtis kaip vyras, todėl į mokyklą pradėjo vaikščioti vilkėdamas mergaitiškais drabužiais. Tai daryti jam buvo uždrausta, todėl vaikinas ėmė individualiai mokytis namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukusi 15 metų, Amanda pradėjo kurti kostiumus vietiniame Niudžersio striptizo klube dirbusioms šokėjoms. Tame pačiame klube susipažino su vienu jau lytį pasikeitusiu amerikiečiu, iš kurio slapta gaudavo reikalingų hormonų, dėl kurių išryškėjo krūtys. Tai pastebėjusi individualiai mokytis padėjusi pedagogė pasiūlė psichiatro konsultaciją, po kurios daktaras, pabendravęs su paaugliu pripažino, kad jis transseksualas, pranešė apie tai tėvams bei padėjo legaliai gauti reikiamų hormonų.

REKLAMA

Pirmąją plastinę operaciją – nosies korekciją – Amanda pasidarė būdama 15-os. Po šios operacijos sekė begalė kitų: tris kartus didintos krūtys, du kartus operuotos akys, pakelta kakta, plaukų linija nuleista žemyn, koreguotas antakių kaulas, sušvirkštos skysto silikono injekcijos į kaktą, sėdmenis bei lūpas. Jau būdama septyniolikos, ji kreipėsi į chirurgus ir visiškai pasikeitė lytį. Šiai operacijai įgyvendinti jai itin padėjo tuometinio draugo, knygynų savininko tėvai, kurie sūnaus mylimąją labai šiltai priėmė į šeimą. Greitai Amanda ištekėjo už savo mylimojo, tačiau po septynių mėnesių santuokos pabėgo iš vyro namų, neiškentusi jo despotizmo – perdėto pavydo ir nuolatinės baimės, kad tiesa apie žmonos lytiškumą gali išaiškėti. Pavydus vyras bandė susirasti ir susigrąžinti ją atgal į namus, iš kurių jos niekur nenorėdavo išleisti, tam tikslui net pasamdė detektyvą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Amandai pavyko pabėgti: iš Niudžersio Amanda persikėlė į Niujorką ir kurį laiką dirbo viename salone, vėliau tapo erotines fantazijas kurstančia palydove.

Dirbdama „Bowery“ bare, Amanda susipažino su fotografu Davidu LaChapelle ir greitai tapo jo mūza. Ši pažintis ir buvo lemtingasis įvykis, visiškai pakeitęs Lepore gyvenimą.

Šiandien Amanda Lepore – garsus amerikiečių modelis, „Heatherette“, „M.A.C.“, „Mego Jeans“, „Swatch“ bei kitų žymių prekinių ženklų veidas, vakarėlių siela, fotografų mūza ir viena charizmatiškiausių asmenybių, kurią „medžioja“ fotografai ir renginių organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų