REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Donata Račaitė (nuotr. stop kadras)

Šiandien TV3 televizijos eteryje debiutavo nauja Žinių laidos vedėja. Donata Račaitė Žiniose ne naujokė – metus rengdavo reportažus Kaune. Tačiau visai neseniai žurnalistei teko atsikraustyti į sostinę, mat buvo pakviesta tapti laidos vedėja.

19

Šiandien TV3 televizijos eteryje debiutavo nauja Žinių laidos vedėja. Donata Račaitė Žiniose ne naujokė – metus rengdavo reportažus Kaune. Tačiau visai neseniai žurnalistei teko atsikraustyti į sostinę, mat buvo pakviesta tapti laidos vedėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji prisijungė prie televizijos žiūrovų jau pamėgtų vedėjų: Roko Petkevičiaus, Audrės Kudabienės bei Artūro Anužio.

REKLAMA

Donata yra baigusi Vytauto Didžiojo Universiteto filologijos bakalaurą ir komunikacijos magistrą. Darbo patirtį ji kaupė Kauno radijo stotyse „Kelyje“, „Extra FM“, taip pat dirbo redaktore televizijos projektuose.

Iš karto po pirmojo tiesioginio eterio TV3 televizijoje D. Račaitė dėkojo visai kūrybinei komandai ir tikino mananti, kad debiutas praėjo sklandžiai.

„Na, manau, tobulumui ribų nėra. Visada galiu pasirodyti geriau. Iki šiol dirbau žurnaliste, kūriau reportažus. Tad tik šiandien įsitikinau, koks yra svarbus komandinis darbas. Be tų kitų žmonių nieko neįvyktų. Kiekviena smulkmena žiniose yra beprotiškai svarbi. Supratau, kad komandinis darbas yra numeris vienas ir jį čia žmonės atlieka labai gerai. Aš buvau tik ta maža dalelė, kuri ten tiesiog atsėdėjo, paskaitė. O skaityti aš mėgstu, viskas yra gerai. Reikėjo tik susigyventi su baime, jauduliu. Tačiau jis turbūt natūralus. Tikrai labai bijojau, įsivaizdavau, kaip viskas bus ir naktį prieš nemiegojau. Bet manau, kad viskas praėjo gana sklandžiai“, – iš karto po eterio komentavo D. Račaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Ne daugeliui žinoma, kad televizijos Žinių vedėjai ne tik praneša apie naujienas, tačiau eteriui ruošiasi ir darbo vietoje pluša nuo 14 iki 23 valandos. Moteris prisipažino, kad šiandien jai vos pavyko viską suspėti ir juokauja, kad pasiruošimui būtų skyrusi kad ir dvi paras. Tad tik po debiuto Žiniose, 20 val., D. Račaitė pirmą kartą išskubėjo pavalgyti „pietų“ ir atsigerti išsvajotos kavos.

„Nežinojau, kad Žinių vedėjai turi tiek daug darbo. Atrodė, kad ateini, pasėdi, paskaitai ir eini namo. O koks pasiruošimas verda prieš tai... Kol neatsidūriau čia ir nepamačiau, tikrai apie tai negalvojau. Eteris – tik vyšnaitė ant torto“, – pastebėjo pašnekovė. Moteris atskleidė, kad sulaukusi pasiūlymo vesti Žinias nustebo. Mat nemanė, kad taip greitai gali nusišypsoti sėkmė. „Visada svajojau dirbti žurnaliste. Ir tik nedrąsiai pagalvodavau, kad būtų įdomu ir tokią poziciją išmėginti. Aišku, maniau, kad tam reikėtų labai daug laiko, sėkmės, atsidūrimo reikiamoje vietoje reikiamu metu. Tad pasiūlymas tapti Žinių vedėja mane labai nustebino. Nemaniau, kad taip greitai gali išsipildyti tai, apie ką tik labai nedrąsiai pasvajodavau“, – džiaugiasi šiandien eteryje debiutavusi D. Račaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Račaitė TV3 televizijoje dirbs ne tik Žinių vedėja, tačiau toliau tęs ir reporterės karjerą. „To darbo iš manęs niekas neatima. Nusprendėme, kad žinių vedėjas turi suktis įvykių sūkuryje – jausti pulsą. Tad tai, kad vieną savaitę aš galiu prisidėti prie Žinių reportažo ruošimo išties džiugina“, – šypteli moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų