REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Martino McDonagh (Martino MakDonos) juosta „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ sekmadienį laimėjo „Auksinį gaublį“ geriausio draminio filmo kategorijoje.

Martino McDonagh (Martino MakDonos) juosta „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ sekmadienį laimėjo „Auksinį gaublį“ geriausio draminio filmo kategorijoje.

REKLAMA

Filmo žvaigždė Frances McDormand (Fransis Makdormand), laimėjusi geriausios aktorės statulėlę, šioje juostoje sukūrė įtūžusios motinos, ieškančios atsakymų apie savo dukters nužudymą, vaidmenį.

„Trys stendai“ laimėjo įtemptą kovą dėl apdovanojimo, į kurį taip pat pretendavo juosta apie kelią į suaugusiųjų pasaulį „Vadink mane savo vardu“ (Call Me By Your Name), trileris apie Antrąjį pasaulinį karą „Diunkerkas“ (Dunkirk), drama apie žiniasklaidos darbą „Valstybės paslaptis“ (The Post) ir fantastinė meilės istorija „Vandens forma“ (The Shape of Water).

Be to, „Trijuose stenduose“ suvaidinęs Samas Rockwellas „Semas Rokvelas“ pelnė „Auksinį gaublį“ kaip geriausias antrojo plano aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Per „Auksinių gaublių“ dalybas geriausiu filmu užsienio kalba pripažintas vokiečių „Iš niekur“

Vokietijoje sukurtas trileris „Iš niekur“ (Aus dem Nichts), vaizduojantis neonacių smurtą, sekmadienį pelnė „Auksinį gaublį“ kaip geriausias filmas užsienio kalba.

REKLAMA

Šioje kategorijoje jis nurungė „Auksinė palmės šakelę“ Kanuose laimėjusią švedų juodąją komediją „Kvadratas“ (The Square) ir Angelinos Jolie (Andželinos Džoli) režisuotą juostą apie Kambodžos genocidą „Iš pradžių jie nužudė mano tėvą“ (First They Killed My Father).

Filme „Iš niekur“ Vokietijoje gimusi Holivudo žvaigždė Diane Kruger (Diana Kriuger) sukūrė motinos vokietės, per neonacių išpuolį praradusios sutuoktinį turką ir sūnų, vaidmenį. Šioje juostoje užsimenama apie virtinę realių nužudymų, kurie prieš šešerius metus sukrėtė Vokietiją paaiškėjus, kad policija daugiau laiko skyrė aiškindamasi galimus nužudytų migrantų ryšius su nusikalstamumu, o ne analizuodama iškalbingus ženklus, bylojusius apie kraštutinių dešiniųjų sąmokslą.

REKLAMA
REKLAMA

Per Kanų kino festivalį D. Kruger buvo pripažinta geriausia aktore. Atsiimdamas „Auksinį gaublį“ turkų kilmės vokiečių režisierius Fatihas Akinas (Fatichas Akinas) pasveikino D. Kruger ir pareiškė: „Jis – tavo.“

Duodama interviu naujienų agentūrai AFP prieš sekmadienio ceremoniją D. Kruger sakė, kad pirmąkart peržiūrėjusi savo filmą pajutusi, jog ši juosta yra „pribloškianti“.

„Filmų apie bombas ir teroristus apstu, bet būtent šios juostos intymumas, smulkios detalės, sielvarto ir mirties atnešamos į žmogaus gyvenimą, man pasirodė itin jaudinama ir emocinga“, – pabrėžė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų