REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
101
Renginio svečiai (nuotr. Dovilės Adamonytės)

„Nieko panašaus anksčiau nesame kūrę“, – tvirtino žinomi žmonės, apsilankę Birštone išskirtinių dekoracijų, augalų, aksesuarų ir gardėsių krautuvėlėje „AsMeniška“ surengtose kūrybinėse dirbtuvėse. Jų metu iš natūralių medžiagų bei šventėms būdingų smulkmenų jie gamino vieną svarbiausių laukiamiausių metų iškilmių akcentų – Kalėdų vainikus.

101

„Nieko panašaus anksčiau nesame kūrę“, – tvirtino žinomi žmonės, apsilankę Birštone išskirtinių dekoracijų, augalų, aksesuarų ir gardėsių krautuvėlėje „AsMeniška“ surengtose kūrybinėse dirbtuvėse. Jų metu iš natūralių medžiagų bei šventėms būdingų smulkmenų jie gamino vieną svarbiausių laukiamiausių metų iškilmių akcentų – Kalėdų vainikus.

REKLAMA

„Vaikystėje mūsų namuose tokių grožybių nebūdavo, o kai sukūrėme savo šeimą, tam vis nerasdavome laiko. Kalėdų vainiką kelis kartus mums yra padovanoję draugai. Bet padaryti jį patiems – visai kitas jausmas!“, - sakė profesionalų lygos standartinių šokių grupės pasaulio vicečempionai Lina Chatkevičiūtė ir Donatas Vėželis.

Pora prieš Šv. Kalėdas visuomet papuošia židinį bei svetainę. Dekoruodami aplinką naudoja žvakes bei netoli namų esančiame miške surinktus kankorėžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Puošiame ir kiemą. Tik ne lemputėmis, o žvakėmis. Žibintai ir tikra liepsnelė sukuria ypatingą atmosferą“, - patikino žinomi šokėjai.

Kol kas jų namuose žaliaskarė dar nepapuošta, nes D. Vėželis ir L. Chatkevičiūtė tik vakar parskrido iš užsienyje vykusių varžybų. „Esame linkę improvizuoti ir šventinių dekoracijų nekaupiame. Vienais metais žaisliukais išdabinome namuose turimą palmę“, - su šypsenomis pasakojo pašnekovai.

REKLAMA

„Kurti Kalėdų vainiką buvo smagu, nes tą dariau ne vienas, o su linksma kompanija. Netrūko ir pokštų, kai kolegoms nematant „pasiskolini“ jų pasirinktas priemones arba į kaimyno darbą „netyčia“ įkomponuoji kažką neplanuoto“, - sakė dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino.

Kalėdų eglutės savo namuose jis nepuošia, nes gyvena vienas. Taip pat nedekoruoja ir aplinkos.

„Kai augau, mama, kuri mokydavo floristikos studentus, pasirūpindavo šventine atmosfera namuose. Bet mūsų su broliu į tai neįtraukdavo – juk mes, berniukai, jokių rankdarbių imtis nenorėdavome“, - sakė atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausio vasaros televizijos realybės šou dalyvis, dainininkas Žygis Petkus patikino – jam kurti Kalėdų vainiką kai greta buvo ne tik gera kompanija, bet ir mylimoji Gabija, labai patiko.

„Šįmet su Gabija sutiksime pirmąsias mūsų bendras Kalėdas, todėl šventinis laikotarpis dėl to bus tik dar ypatingesnis“, - tvirtino pašnekovas.

Netrukus pora ketina įsigyti tikrą eglutę ir jai papuošti reikiamų žaisliukų.

„Gyvenau su močiute, kuri Kalėdinių dekoracijų nepasigesdavo. Todėl daugybe blizgučių ir lempučių papuošdavau tik savo kambarį ir tą padarydavau dar gerokai prieš šventes“, - sakė dainininkė Gabija Radžiūnaitė.

„Kalėdų vainiką gaminau pirmą kartą, bet įspūdis buvo didelis!“, - sakė papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji įsitikinusi – savaitę laiko iki Šv. Kūčių namuose būtinai turi įsikurti tikra eglutė, nes jos kvapas yra neatsiejama šventinės atmosferos dalis. Žaliaskarę E. Monginienė dabina žaisliukais, išsaugotais nuo tų laikų, kai jos mama dar buvo paauglė.

„Man šis vakaras buvo išskirtinis. Mėgavausi kiekviena akimirka, kruopščiai stengiausi parinkti net mažiausią detalę. Anksčiau Kalėdų vainiko niekada nesu gaminusi. To nebuvo patyrusi ir mama, nors būtent ji prieš šventes rūpindavosi dekoracijomis, prikurdavo visokių puokščių“, - sakė dainininkė Ingrida Kazlauskaitė.

Jos namuose šventės visuomet itin laukiamos, mat, I. Kazlauskaitė yra gimusi antrąją Kalėdų dieną.

REKLAMA

Krautuvėlės „AsMeniška“ įkūrėja, floristė Kristina Kasikauskienė sakė, jog Kalėdų vainiką gali namuose pasigaminti kiekvienas norintis. Tam praverčia samanos, floristinis žiedas, tampantis kūrinio pagrindu, vielutės, kėnio arba eglės šakos, karšti klijai ir dekoratyviniai akcentai. Jos teigimu, Kalėdų ir Advento vainikai skiriasi. Pastarasis būtinai turi būti papuoštas keturiomis žvakėmis. Jis yra mažiau puošnus bei žaismingas.

„Savo krautuvėlėje, kurioje galima rasti ne tik gėlių, bet ir rūšinės kavos, veganiško šokolado, originalių papuošalų, kitur nematytų dekoracijų, prieš šventes rengiame įvairius edukacinius užsiėmimus. Šįkart gaminome vainikus, po keletos dienų mokysimės lieti žvakes“, - sakė K. Kasikauskienė.

Prieš pusketvirtų metų Birštone įsikūrusi „AsMeniška“ krautuvėlė pastaraisiais metais yra viena labiausiai lankomų vietų kurorte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų