REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Konkurso „Atpažink save“ antrosios savaitės laimėtoja Teresė (nuotr. asm. archyvo)

Stilingi žmonės tampa Lietuvos didmiesčių kasdienybe. Dažnas tikrai nenumoja ranka į savo aprangą, nevengia jos paryškinti įdomiomis detalėmis, nesibaimina ryškių spalvų bei originalių kirpimų. Juk stilius, anot konkurso „Atpažink save“ šios savaitės laimėtojos Teresės, pabrėžia žmogaus individualumą.

5

Stilingi žmonės tampa Lietuvos didmiesčių kasdienybe. Dažnas tikrai nenumoja ranka į savo aprangą, nevengia jos paryškinti įdomiomis detalėmis, nesibaimina ryškių spalvų bei originalių kirpimų. Juk stilius, anot konkurso „Atpažink save“ šios savaitės laimėtojos Teresės, pabrėžia žmogaus individualumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teresė dirba tarptautinėje kompanijoje, tačiau prisipažįsta svajojusi studijuoti mados dizainą. Mergina nuo pat vaikystės siekė atrodyti dailiai, ji domisi mados tendencijomis ir istorija, tad stilius neatsiejama jos gyvenimo dalis. Teresė ne tik kasdien džiugina stilingais aprangos deriniais, bet net ir pati sukūrė savo vestuvinę suknelę! Kviečiame skaityti interviu ir iš arčiau susipažinti su šia kūrybinga ir žavia asmenybe.

REKLAMA

- Ką tau reiškia žodis „stilius“?

- Stilius man yra labai svarbi gyvenimo dalis, jis apibūdina mano požiūrį. Aš nuo pat vaikystės stengiausi ir mėgau gražiai atrodyti. Šiandien labai domiuosi įvairiais mados stiliais, detalėmis, mados istorija, stengiuosi suprasti, kokios tendencijos vyravo vienu ar kitu laikotarpiu, kaip buvo priimta rengtis, kas tam darė įtaką. Turiu nemažai stiliaus, mados istorijos knygų, jos mane įkvepia. Kyla noras pačiai turėti savitą stilių, siekiu ne atrodyti madingai, o tiesiog pabrėžti savo individualumą. Visada svajojau studijuoti mados dizainą ir padėti atrasti savo stilių kitiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar daug dėmesio skiri savo stiliui? Ar mėgsti apsipirkinėti ir kurti įvairius derinius?

- Stilingai atrodyti man nereikalauja labai daug pastangų. Vakare apgalvoju, ką rytoj rengsiuos, kokia diena manęs laukia, kaip norėčiau atrodyti ir susiruošiu savo rytdienos aprangos derinį.

Apsipirkinėjimas, kaip ir daugumai moterų, teikia man didžiulį džiaugsmą. :) Aš pati nesu iš tų žmonių, kurie perka be tikslo, todėl, kad tiesiog gražu, o paskui nežino, gal reikės nusipirkti dar 10 rūbų, kad viskas tiktų. Ne, mano apsipirkimas būna suplanuotas, dažniausiai prieš pirkdama būnu apgalvojusi, ką turiu senesnio savo spintoje ir žinau, kad naujas rūbas pagyvins mano seną sijoną arba suteiks šarmo atsibodusiam megztiniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati turiu nemažai vizijų, kartais nusiperku audinį ir pirmyn pas siuvėją jų įgyvendinti. Savo vestuvinę suknelę susikūriau pati, o gera siuvėja padėjo įgyvendinti mano viziją. O šiaip dažnai juokauju, kad jei finansai leistų, susipirkčiau visas pasaulio sukneles :))

- Kokių pasaulio ir Lietuvos dizainerių kūryba tau patinka labiausiai? Kodėl?

- Pati labai pamėgau lietuvių dizainerių kūrybą, mane žavi netradiciniai įdomių faktūrų, raštų audiniai ir šiuo metu tai labai pastebiu būtent lietuvių dizainerių kūryboje. Žaviuosi Indros Dovydėnaitės (ypatingai graži jos rudens/ žiemos kolekcija), Agnės Kuzmickaitės darbais. Iš užsienio kūrėjų labai žaviuosi „Prada“ mados namų prekiniu ženklu, gal dėl to, kad šių mados namų stilius orientuotas į kokybę, prabangus, rafinuotas ir išskirtinis.

REKLAMA

- Ar turi mėgstamiausią drabužį ar aksesuarą? Kas tai?

- Savo spintoje turiu keletą rūbų su kuriais nenorėčiau skirtis. Turiu savo mėgiamą suknelę iš neopreno su kuria nesinori skirtis, nes ji tinka tiek neįpareigojančiam pasisėdėjimui, tiek ir darbe. Žodžiu, visiems gyvenimo atvejams.

- Kokia aprangos detalė ar mados tendencija tave erzina? Kodėl?

- Šiandien mane labiausiai erzinanti mados tendencija - plėšyti ir kartais net baisiai suplėšyti džinsai. Ypač, kuomet juos vilki merginos, man atrodo, kad toks stilius nemoteriškas. Tai mados klyksmas, kuris ne visoms tinka ir jis niekaip nepraeina! Aš manau, jeigu jau patinka toks stilius, tai reikia mokėti jį skoningai pateikti. Labai dažnai pastebiu gatvėje, kad tų skylių kartais būna jau ir per daug arba tiesiog niekas nedera - nei džinsai prie žmogaus, nei žmogus prie tų džinsų.

REKLAMA

- Kuo užsiimi? Kokia tavo profesija? Ar išvaizda svarbi tavo kasdienėje veikloje?

- Šiuo metu dirbu tarptautinėje kompanijoje. Dokumentų specialiste. Mano kasdieninėje veikloje nėra nustatyti tam tikri aprangos ribojimai. Žinoma, apranga turi būti tvarkinga ir tinkanti darbinei aplinkai. Tad darbe visuomet stengiuosi būti pasitempusi ir atrodyti reprezentatyviai. Viena mados ikona Iris Apfel yra pasakiusi kad, „jei dirbate gerai, tai yra puiku, o jei dar tai darote vilkėdami gražius rūbus...“ Ši frazė mane motyvuoja, kad kiekvieną dieną reikia stengtis atrodyti gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Fotografas gatvėje – ar tave tai stebina? Kaip sureagavai į konkursą „Atpažink save“?

- Fotografas gatvėje manęs nei kiek nestebina, jau ne pirmą kartą esu pastebėta ir nuotraukos taip pat jau buvo publikuotos. Visad labai malonu, kuomet pastebi ir paprašo nufotografuoti. Būtent taip atsitiko ir dabar, sureagavau labai noriai, nors ir buvo netikėta, bet tokie konkursai visad labai džiugina.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų