REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Žinomi kauniečiai mėgavosi vakaru tapybos parodoje (nuotr. Loretos Kondratės)

47 tapybos darbai – tiek dailininkės Dianos Zviedrienės per pastaruosius trejus metus gimusių kūrinių keliems mėnesiams „nutūpė“ ant Kauno viešbučio HOF sienų.

47

47 tapybos darbai – tiek dailininkės Dianos Zviedrienės per pastaruosius trejus metus gimusių kūrinių keliems mėnesiams „nutūpė“ ant Kauno viešbučio HOF sienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas darbas, kurio pati ilgą laiką neprisijaukinau, šioje erdvėje įgavo tarsi naują prasmę, „suskambėjo“ kitaip ir netgi tapo man pačiai labai gražiu“, - su šypsena parodos atidaryme susirinkusiems atviravo autorė.

REKLAMA

Apžiūrėti trijuose viešbučio aukštuose eksponuojamų D. Zviedrienės darbų trečiadienio vakarą atėjo ne vienas žinomas kaunietis – aktorė Sandra Daukšaitė – Petrulėnė, dainininkas Andrius Grybauskas, mimai Rita ir Marius Sekmokai, dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino, plaukų stilistas Karolis Murauskas, krepšininkė Rasa Žemantauskaitė – Matlašaitienė, vestuvių planuotoja Agnė Martinkėnė, advokatė Raimonda Lazauskienė, modelis Gabrielė Gutt ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

„Visada norėjau išmokti piešti, bet... tam neturiu talento. Įdomius grafikos darbus yra kūręs mano vyras, bet dauguma jų yra likę Kauno kolegijoje, kur jis mokėsi dailės“, - sakė S. Daukšaitė – Petrulėnė.

Ji sakė, jog namuose neturi nė vieno mylimojo piešto darbo, todėl Petrulių būsto sienos yra skirtos kitų autorių šedevrams.

„Savo kūryboje paliečiu labai daug temų. Šįkart pristatau darbus, kuriuose daugiausiai dėmesio skiriu laivams ir florai“, - sakė D. Zviedrienė, pridurdama gyvenanti nuolatinėje įkvėpimo būsenoje, todėl tokių dienų, kai nėra nuotaikos kūrybai, jai nepasitaiko. Bet, anot autorės, tai nereiškia, kad ji mėnesių mėnesiais tapo ir niekam daugiau neskiria laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Netapau, kai yra kitų svarbių neatidėliotinų darbų. Ir dėl to nesikankinu. Kaip ir neišgyvenu dvejonių tapydama“, - paaiškino kūrėja.

Ji paatviravo nuo pat vaikystės jaučianti aistrą... traktoriams.

„Kodėl? Nežinau. Man labai gražu, kai traktoriai dirba laukuose. Jie man – tarsi laivai, skrodžiantys savitas jūras ir vandenynus“, - sakė D. Zviedrienė, juokais save vadinanti traktorių medžiotoja.

„Gyvenime du kartus įsimylėjau. Pirmoji meilė dailei, antroji - filosofijai. Taigi, dabar mes trys: aš, dailė ir filosofija",- pasakoja išskirtinių paveikslų kūrėja.

REKLAMA

Anot jos, gamtos objektus vaizduojančiuose paveiksluose atspindėti patirti įspūdžiai, mintys ir jausmai, o abstrakcijose apmąstomas žmogaus ir jį supančio pasaulio santykis. D. Zviedrienės paveikslų yra įsigiję meno gerbėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Tailando, Maroko, JAV, Japonijos, Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Latvijos.

Paveikslų autorė nuolat rengia personalines parodas Lietuvoje, dalyvauja jungtinėse keleto autorių parodose ir pleneruose Lietuvoje bei užsienyje, kuruoja plenerus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų