REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fotografija, piešimas, filmų scenarijų rašymas - kur tik savęs nebandė ieškoti Sofija Eitutytė. „Tačiau labiausiai mano širdis linko prie muzikos, - prisipažino „X Faktoriaus“ atrankose sužibusi aštuoniolikmetė. – Kai dainuoju, kuriu muziką, atrodo lyg būčiau ten, kur turiu būti“.

Fotografija, piešimas, filmų scenarijų rašymas - kur tik savęs nebandė ieškoti Sofija Eitutytė. „Tačiau labiausiai mano širdis linko prie muzikos, - prisipažino „X Faktoriaus“ atrankose sužibusi aštuoniolikmetė. – Kai dainuoju, kuriu muziką, atrodo lyg būčiau ten, kur turiu būti“.

REKLAMA

Su muzika Sofija susipažino dar būdama mamos pilve. „Kai abu tėvai dainuodavo man įvairias dainas, - šypsojosi mergina. – Tik gimusi labai greit pradėjau atkartoti girdimas melodijas ir dainuoti pradėjau nuo pat to laiko, kai sugebėjau ištarti pirmuosius žodžius“.

Pasak Sofijos, labiausiai atmintyje įstrigęs momentas – būdama vos šešerių ji pareiškė tėvams „Nežlugdykite vaiko svajonių ir leiskite mane į muzikos mokyklą“.

Šią frazę savo tėvams ji ištarė televizijos laidoje pamačiusi nepaprastai talentingą pianistę, kurios balsas sugebėjo pakerėti. „Spoksojau į televizorių spindinčiomis akimis ir svajojau kada nors būti tokia kaip ji, - prisimena S. Eitutytė. - Vaikystėje dainuodavau net ir nuėjus į parduotuvę, tai nebeatrodė keista vietiniams pardavėjams, kadangi mano miestas mažas, tuoj pat susiradau draugių pardavėjų, kurios už mano pasirodymus duodavo saldainių“. Sofija pati stebisi: „Buvau labai drąsus vaikas, kuriam muzikos reikėjo kaip oro, užaugus tapau šiek tiek labiau uždara, bet užlipus ant scenos atsipalaiduoju ir darau tai, ką noriu daryti be menkiausios baimės“.

REKLAMA
REKLAMA

Prireikė drąsos

„Įveikti scenos ir viešo kalbėjimo baimę – tai buvo didelis iššūkis, - Sofija prisiminė „X Faktoriaus“ atranką. – Ta drąsa, žinoma, neatėjo per vieną naktį. Vaikystėje viskas buvo gerai, tačiau dabar esu ganėtinai intravertiškas žmogus. Dainavimas scenoje buvo vienintelis dalykas, kur jaučiausi drąsiai, nes tai mane atpalaiduodavo, bet iki šiol yra sunku priimti komplimentus, kadangi didžiąją dalį gyvenimo sulaukdavau daug negatyvo iš aplinkinių dėl to, kad buvau tylenė, keista, gyvenanti savo pasaulėlyje, visiškai nepasitikėjau savimi“.

REKLAMA

Pirmą kartą „X Faktoriaus“ sceną Sofija išbandė prieš du metus. „Pamenu, kad siaubingai jaudinausi, prieš pasirodymą visą naktį neužmigau, bet mane nuolat drąsino artimieji. Pasitikėjimą savimi įgavau tik sulaukusi trijų „Taip“. Supratau, kad turiu kažką savyje, ką reikia tobulinti ir nenuleisti rankų siekiant savo svajonės, - kalbėjo S. Eitutytė. – Tačiau turėjau problemų su sveikata, negalėjau daug vaikščioti, nepasirodžiau kūrybinėje stovykloje, praradau pasitikėjimą savimi ir pasidaviau“.

Tačiau dabar mergina teigia jaučianti atgaunanti pasitikėjimą savo jėgomis. „Pradėjau rūpintis savo sveikata, - šypteli mergina. – Kas padrąsino mane šiais metais? Mano artimieji, kurie manimi tiki, kurie sugebėjo įtikinti dar kartą pabandyti įgyvendinti savo svajonę – užlipti ant didžiosios scenos ir peržengti savo baimes“, - teigė S. Eitutytė.

REKLAMA
REKLAMA

Svajonė veja svajonę

„Svajonės pildosi tada, kai kažko labai norime, - yra įsitikinusi Sofija. - O aš visą savo gyvenimą iš visos širdies troškau dainuoti, suteikti klausytojams tą patį jausmą, kurį patiriu dainuodama. Viena iš mano svajonių išsipildė, kai išgirdau keturis „Taip“. Bandysiu siekti savo svajonių ir toliau, dirbti atkakliai dėl dainavimo ir labai norėti, nes tada galbūt pasiseks. Žiūrėdamas laidas mačiau, kaip keičiasi „X Faktoriaus“ dalyvių gyvenimas, ir kokios nuoširdžios šypsenos atsirado jų veiduose, kai jie darė tai, ko labiausiai trokšta, norėjau suprasti ir patirti ką šitas jausmas reiškia".

S. Eitutytė prisipažino, kad labiausiai „X Faktoriuje“ norėtų dirbti su Marijumi Mikutavičiumi. „Kadangi jo muzika yra artimiausia mano sielai... Ir kaip asmenybė jis man labai patinka, norėčiau kad šis scenos profesionalas padėtų man pasiekti mano svajonių“, - nedrąsiai kalbėjo mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji prisipažino, kad jos paauglystės idealas visada buvo Edas Sheeranas. „Šis atlikėjas yra paprastas, nuoširdus ir publiką užkariavo savo noru dainuoti, o ne kurti dramas, - sakė Sofija. - Dėl to šis žmogus įkvėpė mane kūrybai, pradėjusi klausytis jo dainų nusipirkau gitarą, po to ir antrą, nuo to momento pradėjau koncentruotis į kūrybą. Lankiausi jo koncerte, kuris man padarė labai didelį įspūdį, po jo buvau absoliučioje euforijoje. Vėliau pradėjau klausytis džiazo, taip pat soul muzikos. Sužinojau apie atlikėją Beissoul, kurio kuriama muzika mane patraukė ir susipažinau su alternatyvesnės muzikos pasauliu. Šiuo metu klausausi „Nothing But Thieves“ grupės ir svajoju vieną dieną nuvykti į jų koncertą“.

Ir dar apie svajones: „Jei patekčiau į tolimesnius „X Faktoriaus“ etapus, labai norėčiau sudainuoti savo kūrybos dainų, ir net jei nepatekčiau, manau išdrįsiu pradėti kelti į „Youtube“ savo kūrybos dainas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų