REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Viktorija Šaulytė (nuotr. Gediminas Žilinskas)

Prasidėjus vėsiam rudens laikotarpiui, vis dažniau drabužius renkamės ne pagal stilių, o šiltumo jausmą. Tačiau stilistės teigia, kad kiekvienais metų laikais įmanoma ne tik jaustis šiltai, bet ir atrodyti išskirtinai. Ką rinktis rudenį, norint atrodyti stilingai, o kartu ir nesušalti?

27

Prasidėjus vėsiam rudens laikotarpiui, vis dažniau drabužius renkamės ne pagal stilių, o šiltumo jausmą. Tačiau stilistės teigia, kad kiekvienais metų laikais įmanoma ne tik jaustis šiltai, bet ir atrodyti išskirtinai. Ką rinktis rudenį, norint atrodyti stilingai, o kartu ir nesušalti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet rudeninės mados tendencijos tęsiasi nuo įvairiausių ornamentų iki paklodę primenančių megztiniu. Todėl kiekvienas madingus drabužius gali rinktis pagal savo skonį. Įvaizdžio ir makiažo mokyklos „stylist.lt“ įkūrėja Kristina Kalmykova atskleidžia, kad šį rudenį populiarūs gana vyriški deriniai.

REKLAMA

„Vyriško stiliaus kostiumai, slidininko stiliaus megztiniai, džinsiniai deriniai, įvairių spalvų kailiniai. Taip pat vis dar išlieka madingi per dideli rūbai“, – pasakoja stilistė.

„Šaša“ stilistė Viktorija Šaulytė rekomenduoja atkreipti dėmesį būtent į džinsinius ir dirbtinio kailio drabužius.

„Šį rudenį karaliauja džinsas ir dirbtinis kailis. Džinsas, kaip visada nemirštanti klasika tiek vyrų, tiek moterų aprangoje. Dirbtinis kailis naudojamas kaip detalė palaidinėse, švarkeliuose, o ryškios apykaklės gali pagyvinti seną paltuką“, – patarimais dalijasi V. Šaulytė.

REKLAMA
REKLAMA

Drąsesnėms moterims šis ruduo taip pat puikus metas atsiskleisti. Tinklaraščio „TryOn.lt“ autorė Kristina Danilevičė įvardija dar vieną svarbų šio rudens akcentą – odą.

„Iš jų šį sezoną kuriami seksualūs ir labiau modernūs siluetai. Pabrėžtos pečių linijos švarkai, siauri sijonai, kelnės, suknelės“, – pasakoja moteris. Tinkamas metas sužibėti ryškumu

Neretai vos tik įėjus į parduotuvę akys pradeda mirguliuoti nuo gausybės spalvų ir įvairiausių raštų. Tačiau šį rudenį blaškytis tikrai neprireiks. Tinklaraščio „Lenalisabona.com“ įkūrėja Lina Bernotaitytė atskleidžia dvi šį rudenį karaliaujančias spalvas – žalia ir raudona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šį rudenį karaliauja sodrios spalvos. Madingas įvairiaspalvių langelių derinys ir gyvūnų raštai. Siūlyčiau labiau atkreipti dėmesį į faktūras ir rinktis veltos vilnos, angliško veliūro, verstos odos ar kailio imitacijos audinius“, – pataria stilistė.

Tačiau jeigu privengiate ryškių spalvų, visada galite išlikti madingi ir be jų.

„Pasirinkę pastelę, kaip ir juodą, manyčiau neprašausit niekada. Rinkitės tuos atspalvius su kuriais jaučiatės geriausiai, kurie tinka prie veido, plaukų ar odos spalvos“, – kitą pasirinkimą įvardija stilistė K. Danilevičė.

REKLAMA

Romantikos mėgėjams, stilistė K. Kalmykova taip pat turi ir švelnesių drabužių pasiūlymus.

„Išskirčiau languotus drabužius, vintažinės gėlės, romantiški nėriniai, siuvinėjimai ir velvetas. Madingiausių spalvų penketukas: sidabro blizgesys, neutrali pilka, raudona, pudros rožinė ir auksinio laimo“, – pasakoja stilistė.

Kaip apsirengti išskirtinai ir nesušalti?

Ateinant rudeninei vėsai ar net paspaudus pirmąjam šalčiui, dažnai apie stilių net negalvojame ir rengiamės tik tai, kas mus sušildytų. Tačiau stilistės K. Kalmykovos teigimu, net ir rudenį ar žiemą galima atrodyti stilingai.

REKLAMA

„Pasirinkite vieną iš šio rudens tendencijų ir integruokite ją į savo garderobą. Norint nesušalti, rinkitės padidinto stiliaus paltą. Šis pasirinkimas tiks tiek vyrams, tiek moterims. Nepamirškite ryškių spalvų megztinių ar net sportinių megztinių po švarkais ir paltais. Odiniai drabužiai taip pat nepakeičiami drėgnais orais“, – rekomenduoja stilistė.

Kitos stilistės K. Danilevičės teigimu ypatingą dėmesį reikia skirti sluoksniavimui ir raštų žaidimams. Taip išliksime ne tik nesušalę, bet ir stilingi.

„Mes lietuviai esame gana santūrūs spalvų atžvilgiu, tad tikrai eksperimentuodami su spalvomis ir žaisdami raštais bei audinių faktūromis, nepasimesime masėje. Šiemet mada yra gana lanksti – sluoksniuojam, velkamės padidintus drabužius ir pirmyn“, – pasitikėti savimi ragina stilistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stilistė V. Šaulytė tikina, kad šaltuoju laikotarpiu pūkinės striukės, paltai, kailiniai, dideli ir stori megztiniai yra ne tik gražu, bet ir šilta. O norint išsiskirti iš minios, ji ragina nepamiršti esminės detalės. „Nereikia bijoti ryškios detalės įvaizdyje: skaros, skarelės, įdomesnių pirštinių, kailio ar batų“, – rekomenduoja Viktorija.

Tinklaraštininkė Lina Bernotaitytė taip pat ragina nepamiršti skirti dėmesio ir batams.

„Populiarūs masyvūs, platforminiai batai. Nepaisaint to, kad avalynė turi būti patogi ir praktiška – rinkitės iš įvairių spalvų. Liberali mada mus skatina derinti spalvas, tad ieškokite blizgių, tamsiai mėlynų ar žalių batų. Populiarios sagtys, kniedės, kaspinai, raišteliai iki kelių“, – visas avalinės madingas subtilybes atskleidžia stilistė.

REKLAMA

Šį rudenį stilingai apsirengti gali kiekvienas ir tai tikrai nėra sudėtinga užduotis. Stilisčių teigimu, visada svarbiausia atrasti save, o tuomet ir rengsimės tuo, kas mums patinka. „Rinkitės tokius drabužius, kuriuos lengvai galėsite priderinti prie savo jau turimų, nepapulkite į nuolaidų bangą bei negalvokite, kad šaltuoju sezono metu gyvuoja tik tamsios spalvos – išnaudokite visą paletę!“, – ragina stilistė V. Šaulytė.

Autorė: Gertrūda Katiliūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų