REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį šeštadienį TV3 eteryje startuoja ketvirtasis atsinaujinusios kulinarinės-konditerinės pokalbių laidos „Gardu Gardu“ sezonas. Šį sezoną virtuvės įrankius surems profesionalas, modernios konditerijos pradininkas Lietuvoje, „Ali šokoladinės“ įkūrėjas – Ali Gadžijevas bei Italijos kulinarijos instituto absolventas, profesionalus virtuvės šefas ir „Kulinarijos studijos“ įkūrėjas – Gian Luca Demarco.

Jau šį šeštadienį TV3 eteryje startuoja ketvirtasis atsinaujinusios kulinarinės-konditerinės pokalbių laidos „Gardu Gardu“ sezonas. Šį sezoną virtuvės įrankius surems profesionalas, modernios konditerijos pradininkas Lietuvoje, „Ali šokoladinės“ įkūrėjas – Ali Gadžijevas bei Italijos kulinarijos instituto absolventas, profesionalus virtuvės šefas ir „Kulinarijos studijos“ įkūrėjas – Gian Luca Demarco.

REKLAMA

Kiekvieną savaitę laidos studijoje tarpusavyje savo profesinėmis paslaptimis bei naudingais patarimais dalinsis, demonstruos lengvai pagaminamus patiekalus bei šmaikštaus dvi visiems gerai pažįstamos ir charizmatiškos asmenybės.

Gian Lucos iniciatyva pirmąją laidą vedėjai pradeda nuo espreso kavos, kaip tikri italai, kurie ypač yra pamišę dėl jos kokybės. Gamindamas Italijoje pomidorų sezono metu populiarų patiekalą Luca atskleidžia dar daug įvairių Itališkos kultūros ir virtuvės paslapčių: paaiškina, kam jo močiutė naudodavo ryžių nuovirą, kodėl Šiaurės Italijos regionas Lombardija niekada negarsėjo savo patiekalais, ir kaip panaudoti cukinijas, kad nereikėtų jų siūlyti visiems kaimynams iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Viso gaminimo metu Ali draugiškai asistuoja virtuvės šefui ne tik prie keptuvės, bet ir taisyklingai lietuviškai perteikdamas Gian Luca lietuvių kalbos srautą.

REKLAMA

Antroje laidos dalyje prie virtuvės vairo stoja šarmingasis Ali ir pademonstruoja lengvai pagaminamą nuodėmės vertą desertą, atskleidžia žiūrovams keletą savo darbo paslapčių bei pateikia naudingų patarimų, pavyzdžiui, kaip lengvai susmulkinti lazdyno riešutus. Taip pat laidoje pademonstruojamas Ali „žaisliukas“, be kurio konditerijos virtuozas savo darbo vietoje praktiškai neapsieina nė dienos.

Du garsūs savo sričių šefai šeštadienį kviečia ne tik skaniai, bet ir linksmai praleisti rytą žiūrint televizijos laidą „Gardu Gardu“.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Įdarytas pomidoras

• 250 g ryžių • 4 dideli prinokę kieti pomidorai • 100 g konservuotų cukinijų • 1 svogūnas • 1 nelupta skiltelė česnako • 2 valg. š. kreminio mėlynojo pelėsio sūrio • Žiupsnelis druskos • Pipirų • Ekologiško sultinio • 10 g alyvuogių aliejaus • Balzamiko • Šviežio baziliko

REKLAMA
REKLAMA

Į verdantį sūdytą vandenį suberti ryžius ir apvirti 5 minutes. Nupjauti pomidoro viršūnėlę ir išskobti vidų. Įkaitintame aliejuje apkepti smulkiai supjaustytą svogūną kartu su nelupta česnako skiltele. Tada sudėti susmulkintas cukinijas ir išskobtą pomidorų vidų, trumpai pakepinti. Įdėti pagal skonį sauso sultinio.

Suversti nukoštus apvirtus ryžius, įdėti kreminio mėlynojo pelėsio sūrio ir viską kepant gerai išmaišyti. Gauta mase įdaryti pomidorus, sudėti juos į kepimo indą ir uždengti nupjauta viršūnėle. Kepti 10 minučių iki 150°C įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi. Pagardinti balzamiku ir papuošti šviežio baziliko lapeliais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis

Biskvitas: • 80 g lazdyno riešutų • 25 g greito paruošimo sorgų košės (arba kvietinių miltų) • 50 g cukraus pudros • 130 g (4 didelių kiaušinių) kambario temperatūros kiaušinio baltymų • 100 g cukraus

Šokoladinis kremas:

• 320 g grietinėlės • 320 g juodojo šokolado • 20 g sviesto

Papuošimas:

• Šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių) • Žiupsnelis cukraus pudros Lazdyno riešutus susmulkinti ir sumaišyti su greito paruošimo sorgų koše (arba miltais) bei cukraus pudra. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Birų mišinį atsargiai įmaišyti lopetėle į išplaktus kiaušinių baltymus iki vientisos masės.

REKLAMA

Naudojant konditerinį maišelį masę paskleisti kepimo formoje ir kepti 18-20 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. Kol biskvitas atvės, paruoši šokoladinį kremą: užvirti grietinėlę ir užpilti ant inde suberto šokolado. Išmaišyti iki vientisos masės. Į atvėsusią iki maždaug 35°C temperatūros šokolado masę sudėti smulkintą sviestą ir maišyti, kol ištirps, o masė taps vientisa ir blizgi.

Naudojant konditerinį maišelį ant atvėsusio morenginio biskvito paskleisti šokoladinį kremą ir papuošti šviežiomis uogomis bei apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų