REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Tik aštuntą mėnesį sužinojo apie nėštumą (swns nuotr.) (nuotr. asm. archyvo)

Trijų vaikų mama, po draugės mergvakario praėjus 4 dienoms sužinojo, kad jau 8 mėnesius esanti nėščia.

6

Trijų vaikų mama, po draugės mergvakario praėjus 4 dienoms sužinojo, kad jau 8 mėnesius esanti nėščia.

REKLAMA

Leanne Allen (37 m.) iš Hamšyro, Anglijos, į ligoninę atvyko skųsdamasi inkstais, tačiau gydytojai jai pranešė džiugią naujieną.

Medikų teigimu, šis stebuklas yra vienas iš netikėtai po prieš 6 mėnesius patirto persileidimo išgyvenusių dvynių.

Leanne ir jos vyras Kevinas (35 m.) net neturėjo laiko pranešti savo vaikams Jayme (14 m.) ir Mitchellui (12 m.), kad jų namuose atsiras sesutė Harley.

Besišypsanti pora atskleidė, kad ši mažylė yra tikras stebuklas, iš esmės pakeisiantis jų gyvenimą. Namuose netikėtai atsiradus naujam šeimos nariui, visiems teks taikytis prie naujo gyvenimo ritmo.

Namų šeimininkė Leanne pasakojo, kad mėnesių mėnesius jautė nuolatinį nuovargį, jos kraujo spaudimas buvo pakilęs, o kojos nuolat ištinusios. Atliekant magnetinio rezonanso tyrimą gydytojai pamatė tai, apie ką būtinai reikėjo pasikalbėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimo metu tikrino mano inkstus ir šlapimo pūslę, tačiau vėliau mane prižiūrėjusi medicinos darbuotoja pradėjo klausinėti visai su tuo nesusijusių dalykų. Ji pridūrė, kad tyrimai parodė kai ką, apie ką būtina pasikalbėti. Pradėjau panikuoti, nes maniau, jog rado piktybinį auglį. Pranešusi, kad esu nėščia, aš vos nenugriuvau nuo kėdės, o vėliau atskleidus ir nėštumo trukmę, mane ištiko šokas. Ekrane ji man parodė kūdikį ir padavė stiklinę vandens“, - prisiminė Leanne.

REKLAMA

„Praėjus 30 valandų, mane jau ruošė operacijai, po kurios rankose laikysiu savo dukrytę. Pirmą kartą palietus jos mažą galvytę, mane užplūdo neapsakomos emocijos. Nors apie jos egzistavimą sužinojau tik prieš dvi dienas, to užteko, kad stipriai ją pamilčiau.“

„Į ligoninę nuvykome tam, kad būtų patikrinti žmonos inkstai, tačiau ne tik sužinojome, kad turėsime naują šeimos narį, bet ir po 30 valandų ją jau laikėme rankose. Vis dar negaliu patikėti, kad dar kartą tapau tėčiu“, - pridūrė Kevinas.

Sausį moteris patyrė persileidimą, o nusprendus daugiau nebesusilaukti vaikų, Kevinas pasidarė vazektomiją. Nesuprasdama, kad yra nėščia, Leanne dalyvavo Barselonoje vykusiame draugės mergvakaryje, kurio metu, prieš grįždama namo, pasimėgavo keliais alkogoliniais kokteiliais. Po kelių dienų ji pajuto inkstų skausmus ir negalėjo sulaikyti šlapimo, tad liepos 6 dieną jai paskirtas magnetinio rezonanso tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienas apie nėštumą, vis dar tuo patikėti negalinti Leanne, vyrui Kevinui pranešė telefonu, kuris iškart atvyko į gydymo įstaigą.

Kitas porą dienų gydytojai visais įmanomais būdais bandė bent kiek sumažinti moters aukštą kraujospūdį, bet liepos 7 dieną nusprendė atlikti cezario pjūvį, nes buvo baiminamasi, jog moteriai pasireikšti mirtimi galinti pasibaigti preeklampsija.

Vos tik gimus, mažoji Harley nugabenta į naujagimių intensyvios priežiūros skyrių, o Kevinas išskubėjo namo, kad apie viską papasakotų nieko nenutuokiantiems vaikams. Tėvai įamžino, kaip į šį 1,6 kg siurprizą reagavo jų vyresniosios atžalos.

„Kadangi viskas įvyko netikėtai ir taip greitai, niekam apie tai pasakoti nenorėjome tol, kol neįsitikinome, jog mažylė yra sveika“, - sakė tėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai įsitikinę, kad moters problemas su inkstais, aukštą kraujo spaudimą ir patinimus sukelti galėjo nėštumo ir preeklampsijos mišinys. Tikimasi, kad per anksti gimusi Harley, vis dar laiką leidžianti ligoninėje, greitu metu grįš į savo namus.

„Gavus leidimą pamatyti dukrą, negalėjau patikėti, kokia maža ji buvo“, - sakė Leanne. „Kitos kelios dienos buvo be galo sunkios, nes laiką leidome skirtingose palatose, o viena kitą matėme pro inkubatoriaus sienas. Jai sustiprėjus, Harley nebereikėjo papildomo deguonies, o vėliau buvo pradėta maitinti mažais pieno kiekiais. Ketvirtą dieną nuo jos buvo atjungti visi aparatai, tad galėjau pirmą kartą paimti ją į savo rankas. Mažylė šiuo metu sparčiai auga. Tikiuosi, jog mano nežinojimas, jog laukiuosi, nepadarys žalos jos tolimesniam vystymuisi.“

REKLAMA

Kevinas, užkluptas netikėto šeimos pagausėjimo, per trumpą laiką turėjo supirkti ir iš draugų pasiskolinti kūdikiui reikalingus daiktus, tokius kaip lovytė, automobilio kėdutė, sauskelnės, drabužėliai, čiulptukai ir t.t.

„Vis dar sunku patikėti, kad prieš savaitę mūsų gyvenimas buvo visai kitoks. Harley yra tikras stebuklas, manyje pažadinęs įvairias emocijas. Žinoma, man buvo atlikta vazektomija, tad nesitikėjome, jog sulauksime šeimos pagausėjimo, bet tą pačią akimirką, kuomet ją išvydome, mūsų širdys prisipildė meilės“, - sakė Kevinas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų