REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Mariah Perkins (nuotr. facebook.com)

Baltme, arba vitiligo serganti jauna mergina, ilgą laiką slėpusis po makiažu, suprato esanti išskirtinė, o savo įkvepiančiais įrašais buria didelis gerbėjų armijas.

21

Baltme, arba vitiligo serganti jauna mergina, ilgą laiką slėpusis po makiažu, suprato esanti išskirtinė, o savo įkvepiančiais įrašais buria didelis gerbėjų armijas.

REKLAMA

Merilende, JAV gyvenanti Mariah Perkins (19) pirmąją baltą dėmę ant savo rankos pastebėjo būdama 11-kos. Vėliau liga tik plėtėsi, o pirmiesiems baltmės požymiams pasirodžius ant veido, mergaitės motina ją nuvedė pas gydytojus.

„Specialistui tai nesukėlė jokio susirūpinimo, tačiau mama reikalavo, kad būčiau parodyta dermatologui“, - „The Mirror“ sakė ji. „Būtent tada man pranešė, jog sergu baltme, kurios metu oda praranda pigmentaciją. Iš pradžių palengvėjo, kad mano sutrikimas turi pavadinimą, bet kuo daugiau apie tai skaičiau, tuo labiau didėjo mano nerimas.“

Šią ligą turi daugiau nei 50 mln. žmonių visame pasaulyje ir, nors ji nėra pavojinga, gali daryti įtaką žmogaus savivertei.

REKLAMA
REKLAMA

Kad jaustųsi normali ir pritaptų, Mariah, būdama vos 13-kos, pradėjo naudoti makiažo priemones.

„Kasdien prie veidrodžio praleisdavau maždaug 45 minutes. Kiekvieną veido plotelį stengiausi užmaskuoti makiažu, bet tuo pat metu norėjau, kad jis atrodytų natūraliai. Būdavo, kad niekam, išskyrus šeimos narius, neleisdavau savęs pamatyti natūralios. Jei nakvodavau pas draugę, į lovą guldavau su makiažu ir keldavausi anksčiau, kad spėčiau viską susitvarkyti“, - pasakojo Mariah.

REKLAMA

Tačiau net ir makiažas jos neprivertė jaustis labiau savimi pasitikinčia. Mariah neleisdavo kitiems jos apkabinti ar net paliesti, nes bijojo, jog nebūtų sugadinta jos priedanga.

Baltimorėje pradėjusis studijuoti sociologiją ir kriminalinį teisingumą, Mariah, paklausiusi draugių, teigiančių, jog jai tikrai nereikia slėptis po tuo makiažo sluoksniu, ji po truputį mieste rodydavosi taip, kaip atrodo natūraliai ir vis geriau jautėsi su draugėmis bendraudama tokia, kokia yra, tačiau į darbą ar paskaitas vis tiek negalėdavo ateiti nepasidažiusi.

Galiausiai mergina visiškai atsisakė įprastų makiažo priemonių ir išdidžiai demonstravo esanti išskirtinė.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 25 dieną, minint pasaulinę vitiligo dieną, Mariah „Instagram“ tinkle pasidalino nuotrauka.

„Jau 5 mėnesius nebeslepiu savo veido“, - po ja rašė ji. „Mylėkite savo odą. Dar nebuvau tokia laiminga.“

Mergina dėmesio sulaukia ne tik demonstruodama tikrąją save, bet ir dalyvaudama „Redemption“ moterų šokių grupėje. Jos socialinio tinklo anketoje galima pamatyti vaizdo įrašų, kuriuose ji demonstruoja pagal hiphopo, repo ir pop muziką sukurtus judesius.

Mariah „Instagram“ anketą šiuo metu seka 10 tūkst. internautų, įkvėptų ne tik jos drąsa parodyti tikrąją save, bet ir pakerėtų jos šokių judesiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų