REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jūs tikrai manote, kad žinote, kaip plauti savo plaukus? Iš tiesų atrodo, jog tai visiems savaime aiškus dalykas. Bet ar tikrai?

Ar jūs tikrai manote, kad žinote, kaip plauti savo plaukus? Iš tiesų atrodo, jog tai visiems savaime aiškus dalykas. Bet ar tikrai?

REKLAMA

Tikroji gerai atrodančių plaukų priežastis yra tinkamas šampūnas ir teisingas plaukų plovimas, pašalinantis visus nešvarumus: riebalus, dulkes, druskas. Apsilankius grožio salone tai tampa akivaizdu. Čia profesionalas išplauna ir sutvarko jūsų plaukus taip, kad šie kaip mat tampa šilkiniai ir žvilgantys. Beje, tokį rezultatą galėtume gauti ir namuose, tereikia pasirinkti tinkamas priemones ir teisingai atlikti plaukų plovimo procedūrą.

1.     Pradėkite nuo plaukų skalavimo. Prieš naudodami šampūną, kruopščiai išskalaukite plaukus. Šiltas vanduo išbrinkina plaukų kutikules, iš kurių lengviau pašalinami nešvarumai.

2.     Jei turite labai ilgus plaukus, po skalavimo suvilgykite galus kondicionieriumi. Ilgus plaukus apsaugosite nuo perdžiūvimo, jei juos pirmiausia papildysite drėgme užtepdamos nedideliu kiekiu kondicionieriumi. Išskalaukite ir tik po to naudokite šampūną, kuris nebeišsausins jūsų plaukų galų. Plaukai labiau žvilgės nei bet kada.

REKLAMA
REKLAMA

3.     Šampūnu plaukite tik galvos odą. Naudokite šampūno geriau mažiau nei daugiau. Paskirstykite jo šlakelį tarp delnų, ir tik po to tepkite plaukus. Įtrinkite šampūno tik į galvos odą, nes plaukų šaknys yra labiausiai riebaluotos. Masažuokite galvos odą, kol šampūnas užputos. Išskalaukite. Nešvarumai nuo plaukų galų pasišalins kartu su putomis.

REKLAMA

4.     Būkite ypač švelnios savo plaukams.  Galvos odą šampūnu masažuokite švelniai, antraip galite pažeisti plaukų kutikules. Įsivaizduokite, kaip jūs švelniai plaunate savo rankas. Panašiai plaukite ir galvos odą. Nedraskykite jos. Taip pat atsisakykite sukamųjų judesių, nes taip galite ne tik suvelti savo plaukus, bet ir juos pažeisti. Masažuokite galvos odą trumpais judesiais pirmyn-atgal.

5.     Šampūnu plaukus plaukite du kartus. Pirmas galvos odos masažavimas šampūnu išbrinkina plauką, suardo susikaupusius riebalus, tačiau pilnai plaukų neišplauna. Reikalingas antras galvos odos plovimas, pašalinantis visus likusius nešvarumus.

REKLAMA
REKLAMA

6.     Po šampūno kondicionuokite plaukus. Išskalavus šampūną, būtina plaukams suteikti drėgmės. Nepaisant to, kad ilgus plaukus drėkinote ir prieš šampūną, kondicionieriumi drėkinkite, maitinkite ir po šampūno, išskyrus, jei jūsų plaukai yra riebaus tipo. Kondicionierių tepkite tik ant plaukų galų. Prie šaknų jie kondicionuojami natūraliai.

7.     Po plovimo plaukus skalaukite šaltesniu vandeniu. Vėsus vanduo turi savybę užverti kutikulės žvynelius, taip užkirsdamas kelią išgaruoti drėgmei iš plauko stiebo. Išskalavusios plaukus, jokiu būdu jų negręžkite. Šlapi plaukai yra labai pažeidžiami, nes vandenyje lengvai išbrinksta. Nusausinkite plaukus rankšluosčiu.

NIVEA siūlo išmėginti naujausias plaukų plovimo priemones – šampūną ir kondicionierių NIVEA „Hairmilk“ – su pieno proteinais, suteikiančiais plaukams elastingumo ir žvilgesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų