REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Kimberly Nissen reabilitacijoje  (nuotr. asm. archyvo)

 Populiari grožio tinklaraštininkė iš Australijos atvirai papasakojo apie jaučiamą spaudimą, bei kaip ji, norėdama bent kiek tai sumažinti, įnyko į narkotikus ir alkoholį.

28

 Populiari grožio tinklaraštininkė iš Australijos atvirai papasakojo apie jaučiamą spaudimą, bei kaip ji, norėdama bent kiek tai sumažinti, įnyko į narkotikus ir alkoholį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Melburne, Australijoje gyvenanti Kimberly Nissen (31 m.), „The Plastic Diaries“ redaktorė, kartą rašiusi grožio temomis, 2015-iais nieko nepranešusi tiesiog dingo iš interneto. Šiuo metu Kimberly atvirai papasakojo apie patirtis su alkoholiu, narkotikais ir kaip šie žalingi įpročiai kontroliavo jos gyvenimą.

REKLAMA

„Mano protinė sveikata taip suprastėjo, kad, norėdama pabėgti nuo nuolat galvoje kirbančių nemalonių minčių, fizinio ir psichologinio skausmo, pradėjau vartoti receptinius ir nereceptinius opiatus, tokius kaip marihuana. Per tuos metus taip pat suprastėjo ir mano apetitas, o svoris nukrito iki pavojingų 40 kg. Priklausomybė taip sustiprėjo, kad po pusės mėtų net paprasti vaistai ir lengvi narkotikai nebeveikė“, - teigė Kimberly.

REKLAMA
REKLAMA

Supratusi, kad turi problemą, mergina užsirašė į detoksikacijos programą, tačiau niekaip negalėjo pripažinti, kad ji yra priklausoma nuo narkotikų ir alkoholio.

„Pradėjus programą žinojau, kad pavojingas medžiagas vartojau norėdama numalšinti fizinį ir psichologinį skausmą, be to, neapsieidavau mažais kiekiais. Vis dėlto, programoje dalyvauti pradėjau ne todėl, kad save laikiau priklausoma“, - savo tinklarašytje rašė Kimberly. „Savo organizmą išvaliau nuo alkoholio, marihuanos ir nikotino, nes būtent šias tris medžiagas vartojau kasdien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kimberly teigė patyrusi tinklaraštininkės išsekimą, kuris nė kuo nesiskiria nuo nervinių ar protinių sutrikimų.

„Tai labai opi problema interneto industrijoje. Skyrus daug laiko, emocijų ir fizinių pastangų darbui, kuris yra rašyti tinklaraštį, greitai viskas pradeda kenkti sveikatai, pradedamas vartoti alkoholis ir narkotikai“, - sakė ji žurnalui „FEMAIL“.

Populiarumo viršūnėje atsidūrusi Kimberly teigė, kad per dieną jos tinklaraštį peržiūrėdavo 2000-2500 žmonių, daugiausia iš Amerikos, nes Australijoje ši veikla nebuvo tokia populiari. Po kurio laiko mergina turėjo liautis stebėjusi peržiūrų skaičių, nes tai žalojo ją psichologiškai.

REKLAMA

„Šiame darbe sudėjau visas savo ašaras, kraują ir prakaitą, tad taip lengvai nenorėjau pasitraukti“, - pridūrė Kimberly.

Tinklaraštis „The Plastic Diaries“ pradėtas pildyti 2008-iais. Mergina jame pasakojo apie plastines operacijas, tačiau vėliau tai tapo jos pagrindiniu darbu, kai 2010-iais jo populiarumas išaugo.

„Jis turėjo stiprų potencialą, o pradėjus augti peržiūroms, tam skyriau visą savo laiką“, - sakė ji.

Tuo metu, kai Kimberly pasidalino pirmuoju įrašu, tinklaraščių kūrimas ir skaitymas nebuvo populiarus dalykas, nes žinomi kūrėjai ir rėmėjai bendradarbiavimui nesirinkdavo internete įrašus talpinančių asmenų, o pinigai uždirbami būdavo tik iš reklamų.

REKLAMA

„Tinklaraščių kūrimas yra lyg medaus spąstai žemą savigarbą turintiems asmenims, nes labai lengva tapti pažeidžiamiems. Norint kažką iš to gauti, nebūtinai tai turi būti pinigai, nes vien tik pozityvūs komentarai, atsiliepimai ir peržiūros yra labai malonūs. Nors tai nutinka ne visiems, didžioji dalis žmonių patenka į šiuos spąstus. Tai sudaro daug daugiau, nei tik sėdėjimas prie stalo, nes tai susiję su tavo veidu ir kūnu, kuriuos labai lengva kritikuoti, ką ir taip jau darome patys“, - sakė Kimberly.

Prieš pradedant jausti skausmus ir suprastėjus psichologinei būklei, pirmieji metai praėjo nepastebimai. Po kasdien po 18 valandų trukusių susitikimų su kompanijomis, produktų išleidimų į rinką, grįžus namo atsipalaiduoti nėra laiko, nes reikia fotografuoti prekes ir jomis dalintis internete. Nebegalėjau taip kentėti, tad turėjau kuriam laikui atsitraukti nuo kompiuterio. Gydytojai man nustatė pasikartotinus įtampos sukeltos skausmus, kuriuos gydžiau šaltais ir šiltais kompresais bei kitomis natūraliomis priemonėmis, tačiau tai nepadėjo. Skausmą malšinau alkoholiu ir narkotikais“, - pasakojo mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artėjant Kimberly 30-am gimtadieniui, ji suprato, kad laikas pokyčiams, tad nusprendė pakeliauti po Europą. Grįžusi, ji kreipėsi į medikus ir psichologus, o sau pažadėjo, kad jei per metus nepasikeis, nusižudys.

„The Plastic Diaries“ tinklaraštis turėjo palaukti, nes Kimberly svarbiau buvo susigrąžinti savo pirminį gyvenimą.

Šiuo metu ji vėl nesėdi be darbo, tačiau prioritetą Kimberly teikia savo sveikatai. Savo tinklaraštį mergina tvarko kitaip, nei prieš tai, pakeitė jo dizainą.

„Nors rašysiu apie tuos pačius dalykus, ruošiuosi pakeisti jo vizualinę išvaizdą. Vis dar noriu moterims padėti jaustis gerai ir nenuvilti savo skaitytojų“, - pridūrė mergina.

REKLAMA

Iš patirties Kimberly teigia, kad tie, kas nori užsiimti tokia veikla, iš pradžių turi sau užduoti kelis klausimus.

„Visų pirmą – kodėl? Jei dėl šlovės ir nemokamų produktų, neverta. Jie norite būti sėkmingi, turite būti geležinių nervų. Nereikia iš kitų žmonių siekti pripažinimo, o į tai žiūrėti turite kaip į verslą. Perdegti galima daug greičiau, nei pasiekti šlovės“, - patarimais dalinosi Kimberly.

Ji taip pat priduria, kad skaitytojams reikia pasiūlyti kažką unikalaus ir kitokio bei dar niekur nematyto, kad galėtumėte išsiskirti iš didžiulės tinkaraštininkų bendruomenės.

REKLAMA

„Jei turite pinigų ir greitai norite nusipirkti šlovę, tai padaryti labai lengva. Kai kurie žmonės „Instagram“ ir „YouTube“ socialiniuose tinkluose viską pradėjo į tai investuodami labai daug pinigų, tačiau to neužtenka ir reikia pagalvoti, kaip tuos investuotus pinigus galėtumėte susigrąžinti“, - teigė grožio tinklaraštininkė.

Mergina nori padėti pradedantiesiems tinklaraštininkams ir užtikrinti, kad jie nepadarys tokių klaidų kaip ji.

„Tinklaraštinininkai – tai bendruomenė, o ne priešai, kaip yra šiuo metu“, - užbaigė Kimberly.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų