REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniai svajojate turėti sveikus, žvilgančius bei šilkinius plaukus? Toks noras iš tiesų labai suprantamas, ir galimas dalykas, kad jis pilnai įgyvendinamas. Tereikia tik kantrybės ir daug meilės.

Seniai svajojate turėti sveikus, žvilgančius bei šilkinius plaukus? Toks noras iš tiesų labai suprantamas, ir galimas dalykas, kad jis pilnai įgyvendinamas. Tereikia tik kantrybės ir daug meilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plaukai – žinutė apie organizmo būklę

Sausi plaukai kelia nemažai problemų jų savininkėms. Galvos oda taip pat yra dažniausiai išsausėjusi: gali luptis, niežėti, lengvai sudirginama, dažnai atsiranda pleiskanų. Sausi plaukai jautriai reaguoja į karšto tipo formavimą, dažymą, vėją, šaltį, dažnai elektrinasi. Tokio tipo plaukai taip pat labai kenčia nuo netinkamai pasirinktos kosmetikos.

REKLAMA

Sausų plaukų tipo požymiai: silpni, trapūs, lengvai veliasi, sunkiai šukuojasi, ypač po plovimo, galiukuose linkę šakotis, dažnai gausiai slenka, nelaiko formos.

Pirmiausias mano patarimas – išsausėjusius plaukus plauti ne dažniau nei tris kartus per savaitę. Svarbu rinktis šampūnus tik sausiems plaukams, praturtintais maitinamųjų medžiagų. NIVEA plaukų šampūnas Hairmilk su pieno proteinais puikiai padeda atkurti normalią plaukų struktūrą jų neapsunkinant. Šampūno sudėtyje esantys natūralūs pieno baltymai įsiskverbia giliai į plauko struktūrą, ir stiprina jį iš vidaus. Plaukai trenkami šampūnu tik ties šaknimis. Po plovimo plaukams reikalingas maitinamasis kondicionierius. NIVEA Hairmilk linijos kondicionierius drėkina, maitina bei suteikia sausiems ir pažeistiems plaukams gyvybingumo ir elastingumo.

REKLAMA
REKLAMA

Labai svarbu atkreipti dėmesį ir į sausų plaukų skalavimą. Juos skalauti būtina drungnu ar net vėsiu vandeniu, jokiu būdu ne šiltu ar karštu. Šaltas vanduo padeda uždaryti žvynelius ant plauko kutikulės sienelių, taip užkirsdamas kelią išgaruoti drėgmei. Tokiu būdu plaukai įgauna blizgumo ir glotnumo.

Plaukai paprastai atspindi organizmo būklę, tad pasirūpinkite, kad su maistu nuolat gautumėte pakankamai vitaminų ir mineralų.

 Pašalinkime visus sausų plaukų kaltininkus

Plaukų išsausėjimo priežastis gali būti dėl galvos odos riebalinių liaukų veiklos sutrikimo, streso, taip pat dėl amžiaus. Aibė išorinių veiksnių taip pat džiovina ir alina mūsų plaukus. Ypač atostogų metu esame linkę nekreipti jokio dėmesio į savo plaukų būklę. Jei plaukai pradeda sausėti, imkitės visų įmanomų priemonių, kad šį reiškinį kuo greičiau sustabdyti:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-        kuo rečiau naudoti plaukų džiovintuvus, karštas žnyples ir pan.;

-        neplauti plaukų per dažnai, naudoti virintą ar filtruotą vandenį, nes chloras ypatingai džiovina;

-        po maudynių jūroje ar baseine, būtinai išskalauti plaukus grynu vandeniu;

-        nuolat naudoti drėkinamąsias kosmetikos priemones;

-        ypač saugoti nuo saulės, naudoti apsaugines plaukų priemones;

REKLAMA

-        dėvėti galvos apdangalus tiek nuo saulės, tiek nuo šalčio;

-        rinktis kosmetikos priemones, skirtas tik sausų plaukų tipui;

-        vengti cheminio sugarbanojimo, tiesinimo, balinimo – tai agresyviausios tokio plaukų tipo procedūros, dažymui naudoti tik švelnius dažus ir be amoniako;

-        vartoti daugiau vitaminų, valgyti daug vaisių ir daržovių;

-        šukuoti natūralių šerių šepečiais ir medinėmis šukomis (metalinės šukos gali dar labiau žeisti plaukus, plastikinės – įelektrinti);

REKLAMA

-        nešukuoti drėgnų plaukų, drėgnas plaukas labai silpnas, naudoti nebent šukas su retais dantimis;

-        po kiekvieno plovimo naudoti specialius serumus, aliejus;

-        galiukus kirpti dažniau karštomis žirklėmis;

-        drėkinti orą namuose šildymo sezonu (šildymas labai sausiną orą, o tuo pačiu ir plaukus);

-        dažnai naudoti įvairias plaukų kaukes;

-        gerti daug gryno vandens (1,5-2l per dieną);

-        nuolat plaukus purkšti terminiu vandeniu.

Kad mūsų plaukai sausi, kalti yra ne jie. Tai mes pamiršome apie juos ir tik mes patys galime juos atstatyti į normalių plaukų būklę.

Jei turite daugiau klausimų apie plaukus ir jų priežiūrą, būtinai užduokite juos skiltyje „tv3.lt stilistė pataria“. Mielai Jums atsakysiu. Viktorija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų