REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Jūratė ir Česlovas Norvaišos (nuotr. Organizatorių)

Tituluoti sportinių šokių šokėjai bei treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos paskelbti Kauno miesto garbės piliečiais.

3

Tituluoti sportinių šokių šokėjai bei treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos paskelbti Kauno miesto garbės piliečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vakarą Kauno rotušėje šiems nusipelniusiems kauniečiams iškilmingai įteiktos oficialios regalijos, pranešė savivaldybė.

REKLAMA

Ilgamečiai „Sūkurio“ klubo vadovai laikomi sportinių šokių pradininkais bei populiarintojais Lietuvoje, pirmieji tapę šalies standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionais. Su šia pora tapatinama lietuviškosios sportinių šokių mokyklos pradžia, kurios tradicijas jiedu puoselėja iki šiol.

„Tai, kad mes šiandien esame apdovanoti šiais garbingais vardais, parodo, jog mūsų veikla išties buvo kažkam reikalinga. Viską nuveikėme kartu. Galiu tik pasidžiaugti, kad man likimas lėmė turėti greta tikrai labai puikų ir įvairiose srityse nepaprastai talentingą žmogų – savo vyrą“, – dėkodama už įvertinimą kalbėjo medicinos mokslų daktarė docentė J.Norvaišienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tarnauju Lietuvai, tarnauju Kaunui. Gyvenime buvo daug pasiūlymų išvykti svetur, bet neiškeitėme savo šalies nei į Floridos aligatorius, nei į Italijos saulę ar kitus kraštus. Nes mūsų tėvynė yra čia – tai jūs,“ – sakė Č.Norvaiša.

Gydytojų pora 1962 metais pradėjo lankyti pramoginių šokių kursus, vykusius tuometiniuose Kauno profsąjungų kultūros rūmuose.

Jau 1965-aisiais jie tapo Lietuvos čempionais ir ištisą dešimtmetį šalyje buvo nenugalimi pramoginių šokių lyderiai. Netrukus pora pelnė ir tarptautinės klasės šokėjų pripažinimą bei tapo tarptautinės kategorijos sportinių šokių teisėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kandidatūras teikianti savivaldybės Apdovanojimų taryba pabrėžė, kad Norvaišų treniruojamos šokių kolektyvo „Sūkurys“ poros 136 kartus iškovojo Lietuvos čempionų titulus, 36 kartus – vicečempionų, 56 bronzos medalius. Trys „Sūkurio“ poros laimėjo pasaulio čempionų titulus, dvi – vicečempionų, trys – bronzos medalius, 14 kartų šoko pasaulio čempionatų finaluose, keturis kartus iškovojo Europos čempionų titulus.

Už nuopelnus sportui sutuoktiniai apdovanoti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinais.

REKLAMA

Viena iškiliausių Lietuvos sportinių šokių porų, savo pasiekimais ir darbu garsinanti Kauno miesto vardą, jau 58 metus gyvena santuokoje.

J.Norvaišienė nuo 2011 metų yra Kauno miesto savivaldybės tarybos narė.

Kauno miesto garbės piliečio vardas nuo 1991-ųjų teikiamas nusipelniusiems asmenims, savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto ir visuomeninėje bei kitose srityse garsinantiems Kauno miesto vardą Lietuvoje ir svetur, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.

Kauno garbės piliečiais yra tapę prezidentas Valdas Adamkus, krepšinio treneris Vladas Garastas, garsus krepšininkas Arvydas Sabonis ir kitų. Iš viso Kauno miesto garbės piliečių vardai suteikti 28 žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų