REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Eglė Jackaitė (nuotr. Jevgenija ŽUK)

Klaipėdos dramos teatro scenoje šiandien bus įteikta 17 profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų – „Auksiniai scenos kryžiai“ ir vienas Boriso Dauguviečio auskaras.

17

Klaipėdos dramos teatro scenoje šiandien bus įteikta 17 profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijų: 16 atminimo ženklų – „Auksiniai scenos kryžiai“ ir vienas Boriso Dauguviečio auskaras.

REKLAMA

Jau 20 metų Klaipėdos dramos teatre vaidmenis kurianti aktorė Eglė Jackaitė šiemet buvo pirmą kartą nominuota prestižiniam „Auksiniam scenos kryžiui“ už Valdininkės vaidmenį režisieriaus Oskaro Koršunovo spektaklyje „Pašaliniams draudžiama“ (pagal Gintarą Grajauską) dramos aktorės, nepagrindinio vaidmens kategorijoje.

Žinoma aktorė tv3.lt prisipažino, kad šiandien jos širdis džiaugiasi, o užplūdusius jausmus sunku įvardinti žodžiais.

„Šį jausmą sunku nusakyti... Aš esu nepaprastai laiminga ir labai dėkinga. Dėkoju Dievui, nes manau, kad visa tai yra stebuklas. Juk visoje Lietuvoje buvo peržiūrėtas net 81 spektaklis, todėl tikiu, kad man nusišypsojo laimė“, - pripažįsta E. Jackaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta ar tikėjosi rasti savo pavardę šių metų nominantų sąraše, žinoma moteris tikina maloniai nustebusi.

„Ne, aš tikrai nesitikėjau. Mano vyresnysis sūnus Jokūbas, kuris šiuo metu keliauja po Indiją, vakar telefonu man labai gražiai pasakė: „Mama, patį skaniausią tortą tu jau gavai. O ar uždės tau tą vyšnią ar braškę – tai tik detalė“. Manau, kad aktoriai kuria ne dėl apdovanojimų. Žinoma, būtų keista, jei pasakyčiau, kad tokie įvertinimai nėra malonūs ir svarbūs“, - teigė ji.

REKLAMA

Daugelis teatralų žino, kad ši diena ypatinga ir kita švente – kovo 27-ąją minima Tarptautinė teatro diena. Pasak E. Jackaitės – tai šventinė diena visiems teatro žmonėms.

„Žinoma, tai yra šventė. Aktore svajojau tapti jau nuo darželio laikų. Man patikdavo scena. Teatras mano gyvenime buvo nuolatos, todėl šiandien mano nuotaika tikrai šventinė. Šį džiaugsmą papildo ir aplinkinių dėmesys – sulaukiau labai daug žinučių, sveikinimų. Žmonės prisimena, džiaugiasi ir vertina aktoriaus darbą. Toks grįžtamasis ryšys yra labai malonus“, - džiaugiasi E. Jackaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šių metų „Auksinius scenos kryžius“

tv3.lt primena, kad profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijoms gauti buvo pateiktas 81 pasiūlymas apdovanoti spektaklių kūrėjus ir 4 pasiūlymai Padėkos premijai, kuriuos vertino kultūros ministro įsakymu sudaryta komisija – Raimonda Bitinaitė-Širvinskienė, Silvija Čižaitė-Rudokienė, Audronė Girdzijauskaitė, Veronika Janatjeva (komisijos pirmininkė), Jurgita Staniškytė, Kristina Steiblytė, Rasa Vasinauskaitė, Dalia Storyk-Zykuvienė, Audronė Žiūraitytė.

Kultūros ministerijos ekspertų komisija nominantų sąrašą paskelbė šio mėnesio pradžioje ir tik šiandien paaiškės, kurie menininkai galės džiaugtis prestižiniais apdovanojimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų