REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
„Eurovizijos“ finalininkai: Paula ir „Fusedmarc“ užtikrinti, kad laimės (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

 Šiandien paaiškės, kas atstovaus Lietuvai gegužės mėnesį vyksiančioje „Eurovizijoje“. Dėl kelialapio į Ukrainą kovos septyni atlikėjai: Gabrielius Vagelis, Lolita Zero, Kotryna Juodzevičiūtė, Paula, Greta Zazza, Aistė Pilvelytė ir grupė „Fusedmarc“. Nors daugelis konkurse dalyvauja pirmą kartą, kai kurie savo galimybes vertina labai palankiai.

38

 Šiandien paaiškės, kas atstovaus Lietuvai gegužės mėnesį vyksiančioje „Eurovizijoje“. Dėl kelialapio į Ukrainą kovos septyni atlikėjai: Gabrielius Vagelis, Lolita Zero, Kotryna Juodzevičiūtė, Paula, Greta Zazza, Aistė Pilvelytė ir grupė „Fusedmarc“. Nors daugelis konkurse dalyvauja pirmą kartą, kai kurie savo galimybes vertina labai palankiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kotryna: Ukrainoje geriausiai skambėtų mano daina

Viena jauniausių „Eurovizijos“ finalininkių Kotryna Juodzevičiūtė šeštadienio laukia su dideliu džiaugsmu, nes labai nori parodyti savo pasirodymą. Ji, kaip ir kiti dalyviai, finalui ruošia papildomų staigmenų ir šou elementų.

REKLAMA

„Tikiuosi, kad pavyks viską įgyvendinti. Žinoma, netrūksta jaudulio, baimės, bet tikrai įdomu, kaip pasiseks“, - sako dalyvė. Ji išduoda nesitikėjusi, kad nukeliaus taip toli, tačiau yra užtikrinta, kad daina yra verta laimėti.

„Nežinau, kaip didžiajame „Eurovizijos“ finale man pavyktų ją ištransliuoti, bet ji įdomi, kitokia, naujoviška“, - mano mergina.

Nesitikėjusi taip toli nukeliauti, Kotryna kol kas nedrįsta prognozuoti šeštadienio baigties: „Man atrodo, kad visi dalyviai labai stiprūs, atiduosime, ką galime. Bet tai ir sėkmės reikalas, tai gal ir išvažiuosiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kuris iš finalininkų yra jos didžiausias konkurentas, Kotryna išliko itin diplomatiška. Pasak atlikėjos, visi dalyviai labai stiprūs, bet šiuo metu ji visą dėmesį skiria į save.

„Man visi atrodo stiprūs, tačiau dabar stengiuosi susikoncentruoti, pamiršti kitų pasirodymus. Bandau visus vertinti lygiai, nė vieno neišskirti, nes visi turime savo veidą ir galime laimėti“, - sako Kotryna, pajuokavusi, kad jos daina Ukrainoje skambėtų geriausiai.

Grupė „Fusedmarc“: mes matome save finale

Elektroninės muzikos grupės „Fusedmarc“ narys Denisas užtikrintas – jiems finalas ne staigmena, nes tam ypatingai ruošėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai kūrėme dainą, įsivaizdavome save finale. Kam eiti į konkursą, jei nenori laimėti. Kai kažką darai, nusibrėži tikslą. Kuo jis didesnis, tuo ir laimėti tikimybė geresnė. Toks požiūris yra labai sveikas“, - sako narys. Jis išduoda, kad likus kelioms dienoms iki didžiojo įvykio vyksta daug pasiruošimų, tačiau džiaugiasi, jog sekasi ramiai ir be papildomo streso.

„Fusedmarc“ narys irgi vengia kalbėti apie konkurentus, nes šiais metais nuspėti laimėtoją tikrai nelengva.

„Mes tikimės matyti save „Eurovizijoje“. Tai normalu. Tai olimpinės žaidynės: jeigu tu ateini, tikiesi laimėti. Sveikas požiūris siekti pergalės“, - sako narys, antrą vietą už gerą dainą atiduosiantis Gabrieliui Vageliui.

REKLAMA

Greta Zazza: akivaizdaus lyderio nėra

Atlikėja Greta Zazza šių metų debiutu „Eurovizijoje“ labai patenkinta, džiaugiasi ir konkurentų pasirodymais.

„Šie metai kupini naujokų, šviežių idėjų, jaunatviškumo. Matau, kad supratimas apie muziką yra maždaug panašus, todėl laukia įdomus finalas“, - sako dalyvė. Ji išduoda, kad anksčiau nebuvo akyla „Eurovizijos“ stebėtoja, nors visada žinojo, kas lyderiauja, kas atsilieka. Gretos teigimu, šiais metais egzistuoja kardinaliai kitokia situacija – lyderį ar laimėtoją nuspėti yra tiesiog neapsakomai sunku.

REKLAMA

„Visi sutinka, kad šie metai išskirtiniai, nes nėra aiškaus lyderio. Visi palaiko skirtingus atlikėjus, kurie turi panašų gerbėjų ratą. Sakyčiau, kad esame tolygūs“, - finalą vertina atlikėja. Nesutikusi išskirti didžiausio konkurento, Greta išduoda, kad užtat turi favoritą. Ji mielai džiaugtųsi, jei pergalė atitektų jauniausiai dalyvei Paulai.

„Mūsų skoniai, požiūriai į muziką panašūs, orientuojamės į vakarietišką garsą, kokybę. Vis dėlto mes visi kovojame ir kaunamės“, - sako dalyvė.

Paula: net neabejoja, kad laimės

Jauniausios „Eurovizijos“ dalyvės Paulos nuotaikos prieš finalą labai geros. Ji išduoda, kad nueitas kelias labai sunkus, tačiau suteikė daug laimės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes jau esame laimėtojai. Labai džiaugiuosi savo pasiekimais, o „Eurovizija“ man davė labai daug. Pirminis tikslas buvo susirasti klausytojų ratą, o tai puikiai pavyko“, - sako mergina.

Nuo pat atrankų Paula tikėjo, kad toli nueis, o pradėjus kurti dainą jautė, kad ji verta atstovauti Lietuvai didžiajame finale.

„Ji įsimintina, šiuolaikiška ir kokybiška. Jau dabar turi gerbėjų ratą Europoje, JAV – pasaulis ja patikėjo, - sako mergina. – Net neabejoju, kad laimėsiu, bet džiaugsiuosi bet kokiu atveju. Žinoma, dabar norisi tikėti, kad viskas bus gerai“.

REKLAMA

Likus kelioms dienoms Paula ir jos komanda taisė ir gerino finalinį pasirodymą, tačiau tikina, kad jaučiasi pakankamai ramiai. 16-metė spėjo save įvertinti ir bendresniame kontekste, kur tikina, jog puikiai įsimaišys.

„Daina ne „eurovizinė“, o tai sukels susidomėjimą. Reikės padaryti viską taip, kad pačiai patiktų, o energetika pasiektų žmones. Žinoma, būtų gerai ir nepadaryti gėdos, bet man „Eurovizija“ yra šventė, todėl tenkins bet kokia vieta“, - tikina Paula, taip pat neatskleidusi didžiausio konkurento, bet turinti favoritę – tai drauge tapusi atlikėja Greta Zazza.

REKLAMA

Lolita Zero: jeigu netikėčiau pergale, išvis neičiau į projektą

Į projektą grąžinta ir finale pasirodysianti ekstravagantiškoji Lolita Zero savo pergale neabejoja. Nes, kaip sako personažą sukūręs Gytis Ivanauskas, kitaip dalyvauti net neapsimokėtų.

„Jeigu netikėčiau pergale, išvis neičiau į projektą. Žinoma, pastangas deda visi dalyviai, kuriems linkiu sėkmės, bet mes padarysime viską, kad papuoštume Kijevą“, - užtikrintai sako aktorius.

G. Ivanauskas prašo žiūrovų suprasti, kas yra teatras, pabrėždamas, kad pasirodymas padarytas sąmoningai, nesistengiant nieko provokuoti, įžeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lolita Zero yra tai, ko lietuviškoje „Eurovizijoje“ trūko. Pastoviai drama, kančios. Tai jau nusibodo“, - sako aktorius, atskleidęs, kad prie Lolitos Zero dirba didesnė nei dvidešimties žmonių komanda.

„Gi visi komandoje nėra nesąmoningi ar nesveiki, kad kurtų pasirodymą, kuris tyčiojasi iš kažko“, - sako Gytis, iš karto atsikirsdamas diskusijoms, kad ši daina parodijuoja 2014-ųjų laimėtoją Conchita Wurst.

„Dabar net briedžiui uždėk sijoną ir ji bus Conchita Wurst. Visų pirma, noriu pasakyti, kad Conchita yra žmogus, kuris gyvena savo gyvenimą, o aš esu aktorius, kuris scenoje daro pasirodymą. Su tam tikra ironija, džiaugsmu, o Conchitos pasirodymas buvo pernelyg rimtas. Nesakau, kad tai blogai“, - sako Gytis.

REKLAMA

Šeštadienį vykstančiame „Eurovizijos“ finale netrūks puikių pasirodymų, tačiau Gytis Ivanauskas neabejoja, kad jų kūrinys ne ką prastesnis.

„Aš nežiūriu į konkurentus, nemanau, kad jų yra. Ar aš dalyvaučiau, jei taip galvočiau. Einu į priekį ir turiu vienintelį favoritą – Lolita Zero, ir jos išduoti nesiruošiu“, - sako Gytis, pabrėžęs, kad „Eurovizija“ senai nėra vien tik dainų konkursas.

tv3.lt susisiekti su Aiste Pilvelyte ir Gabrieliu Vageliu nepavyko. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų