REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Alfo Ivanausko knygos pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas pačioje Vilniaus širdyje pristatė autorinę, ilgiau nei metus kurtą knygą lietuvių ir anglų kalbomis „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“.

38

Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas pačioje Vilniaus širdyje pristatė autorinę, ilgiau nei metus kurtą knygą lietuvių ir anglų kalbomis „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“.

REKLAMA

Į rytinį renginį atvyko ne tik kūrybinė komanda, bet ir žinomi kulinaro bičiuliai, tarp kurių – Agnė Grigaliūnienė, Robertas Kalinkinas, Orijus Gasanovas, Rimvydas Širvinskas-Makalius ir kt. Tiesa, daugiausiai dėmesio, ko gero, teko gerai A. Ivanausko bičiulei Agnei Jagelavičiūtei.

Vos į knygos pristatymo erdvę įžengusi moteris tapo fotografų taikiniu. Tokio dėmesio nesitikėjusi žurnalo „Ikona“ vyr. redaktorė puolė bėgioti iš vienos vietos į kitą ir vengė fotoaparatų blyksčių.

Galiausiai žinoma moteris įsiamžino kartu su gerais bičiuliais asmenukėje, o šia proga pasinaudojo ir naujienų portalų fotografai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidžiaugti draugo sėkme žinoma moteris atvyko nešina didele balta rožių puokšte, o sutikusi Alfą jį šiltai apsikabino ir pakštelėjo į lūpas.

A. Jagelavičiūtę ir A. Ivanauską sieja ne tik draugystė, bet ir bendri karjeros siekiai: bičiuliai kartu kuria žurnalo „Ikona“ turinį.

REKLAMA

Apie A. Ivanausko knygą

„Man ši knyga – kaip dienoraštis. Pasidalijau savo asmeninio gyvenimo akimirkomis ir leidau fotografuoti savo namuose! Norėjau, kad matytumėte ir jaustumėte mane ne tik virtuvėje, bet ir tada, kai kuriu ar net esu pavargęs. Neabejoju, kad ši knyga įkvėps pasitikėjimo įveikti visas kulinarines baimes virtuvėje. Turėdami du iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus ingredientus nebijosite improvizuoti, o jeigu iki šiol nežinojote, kaip patiekalą išdėstyti lėkštėje – pasidalysiu su Jumis ir šiomis žiniomis. Sužinosite, ir kaip nustebinti paprasčiausiomis virtomis bulvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Jau seniai svajojau apie tokią filosofinę motyvacinę knygą, kuri būtų skirta kiekvienai dienai – ne tik ypatingoms progoms, kai turime daugiau laiko gaminti. Taigi, joje rašau ir apie stalo estetiką, ir apie maisto komponavimo gudrybes... ir, svarbiausia, – baimės pažabojimą, nes tik ji mums užkerta kelią laisvei, kūrybai ir, be jokios abejonės, – laimei. Mano nuomone, laimingas žmogus – bebaimis žmogus.

Knyga tikrai mėgausis gaminti mėgstantys žmonės, bet daug naudingų kulinarinių triukų sužinos ir tie, kuriems tiesiog patinka valgyti – apie juos irgi pagalvojau, – šypsosi A. Ivanauskas, kurdamas šią knygą pirmą kartą pravėręs ir savo namų duris – dalis nuotraukų gimė būtent čia. – Net fotosesijose naudojau tik savo indus – jų pamatysite įvairiausių, atsivežtų iš viso pasaulio, nes esu tikras taurių ir stalo įrankių maniakas“, - teigė autorius.

Knyga buvo spausdinta net trijose spaustuvėse, nes naudojamos išskirtinės spausdinimo technologijos ir 5 skirtingų rūšių popierius – tam, kad nuotraukų kokybė būtų kuo geresnė ir skaitytojai jaustų emocinį pasitenkinimą versdami puslapį po puslapio. Pavyzdžiui, viršeliui buvo parinktas specialus dekoratyvinis popierinis, jį derinant su aukso ir sidabro folijavimo technika. Jau balandžio mėnesį knyga bus išleista dar 5 kalbomis – italų, prancūzų, rusų, vokiečių ir japonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų