REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
54
Suknelės iš dešros ir lašinių pristatymas sudominu žinomus šalies žmones (nuotr. Loretos Kondratės)

Dešimt kilogramų lašinių ir trys kilogramai skirtingos rūšies dešros – tokio kiekio produktų prireikė daugelio Lietuvos rekordų autoriui, nestandartinių projektų sumanytojui Modestui Vasiliauskui, kūrusiam žavingą suknelę iš lietuviškų mėsos gaminių.

54

Dešimt kilogramų lašinių ir trys kilogramai skirtingos rūšies dešros – tokio kiekio produktų prireikė daugelio Lietuvos rekordų autoriui, nestandartinių projektų sumanytojui Modestui Vasiliauskui, kūrusiam žavingą suknelę iš lietuviškų mėsos gaminių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaunietis neslepia – šįkart jis užtruko kiek ilgiau nei įprastai. Vien pagrindiniams darbams sugaišo kelias paras. Pirmąją dieną jis ruošė sumanymui įgyvendinti reikiamą karkasą, o antrąją skyrė suknelei būtino „audinio“ gamybai – pjaustė, konservavo, tvirtino.

REKLAMA

Pasak M. Vasiliausko, padaryti, kad mėsos produktai dailiai padengtų kūrinio pagrindą buvo nemenkas iššūkis. Tam prireikė ir laiko, ir žinių.

Prieš pristatydamas savo darbą publikos teismui floristas pasirūpino ir paskutiniais akcentais – dekoravo jį orchidėjų žiedais. Į renginio vedėjo Gintaro Vidmanto klausimą, kaip jaučiasi modelis, vilkėdamas neįprastą drabužį, M. Vasiliauskui padėti pristatyti nestandartinį sprendimą sutikusi mergina juokavo: „Kiek laiko galėčiau būti apsivilkusi tokią suknelę? Na, dar kokias dvi minutes! Ji labai sunki!“.

REKLAMA
REKLAMA

M.Vasiliauskas sakė rinkdamasis medžiagas savo sumanymui akcentavęs, jog jie būtų lietuviški. Reikiamą kiekį produktų jam parūpino Jonavoje gamyklėlę įsteigę ir keliose Kauno parduotuvėlėse dešromis, kumpiais ar kitais mėsos gaminiais prekiaujantys lietuviškų maisto gamybos tradicijų puoselėtojai.

Floristas yra įgyvendinęs daugiau nei 40 netikėtų sumanymų – kūręs drabužius, šukuosenas, aksesuarus iš netikėčiausių produktų – monetų, butelių, bulvių žiedų, svogūnų, klevų lapų, graikinių riešutų, moliūgų sėklų, margučių, kompaktinių plokštelių, kalėdinių žaisliukų, keptų koldūnų, mašinų detalių, plunksnų, bokso pirštinių, butelių kamštelių.

„Iš mėsos produktų kūręs esu tik kartą. Tuomet suknelei prireikė 1000 „Medžiotojų“ dešrelių“, – sakė M. Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų